5/02/2013

Ulkokausi avattu!

Ulkokausi siis avattu eilen Turun ratsastajien harjoituskisoissa! Väiski siis matkassa ja luokat olivat 90 ja 100. Radat olivat yksinkertaiset ja perushelpot harkkariradat. En viitsi nyt raapustaa mitään järjetöntä romaania, joten sanotaanko vaikka etä 90 meni ihan päin jotakin ja metri meni taas aivan mahtavasti! :D

90 verkka oli aika railakas, jotenVäiski hermostui aika pahasti ja oli jo valmiiksi sellaisella viriili tuulella -.-' Radalla meno ei helpottunut, ei sitten pätkääkään kaksi turhaa puomia tuli ihan silkasta kontrollin puutoksesta. Ensimmäinen puomi tuli jo kolmosesteellä. Takajalka nappasi kevyesti mukaansa kun tultiin kaarteesta vähän turhankin reippaalla fiiliksellä. Toinen pudotus tuli sarjan B-osalta koska tultiin vähän liian tyveen ja puolipidätteet eivät menneet läpi (vielä silloinkaan). Kok rata siis aika suoraa juoksua :D Ennen seiskaa tosin sain yhden pidätteen tosi hyvi läpi ja siitä ehtisinkin jo ponia kehumaan, mutta sitten tulikin jo este.. Sen jälkeen? Ei toivoakaan jarruista!  Radan jälkeen sitten taas juostiinkin puoli kenttää ennekuin jarru löytyi uudelleen.

Video:
http://youtu.be/faVnZIFj46k

Metri menikin sitten jo huomattavasti paremmin. Menin  aikaisin jo verryttelemään, koska katsoin paremmaksi mennä verryttelyyn kun siellä oli rauhallista + saisia ratsastettua ylimääräisen puhdin ponista ulos.  Alkuun meno oli aikalailla samanlaista kuin ensimmäisessäkin verkassa, mutta yhtäkkiä, niinkuin joku olisi painanut teletappi- nappulan off asentoon, Väiski oli tosi super! Laukkasi ihan paikallaan nätisti piruettilaukkaa ja hyppäsi tosi kivoja ja pyöreitä hyppyjä. Vasemmassa kierroksessa tosin piti olla ulkojalalla todella vahvana, että kaarteesta tulisi hyvä.

Radalla sama meno jatkui. Ykkösen jälkeen Väiski otti vähän reippaammin, mutta antoi nopeasti kiinni ja oli koko loppuradan tosi hienosti kontrollissa! Vitosen jälkeen kävikin jo mielessä että 'hitto täähän voi hypätä nyt nollan!'. Liian aikaista kuitenkin sanoa mitään. Linjalta sarjalle oltaisiin tarvittu vielä se yksi puolipidäte läpi, niin sarjan B olisi pysynyt pystyssä. Kokonaisuudessa voisin kuitenkin sanoa, että tämä oli Väiskin parhaimpia metrin ratoja tähän mennessä.

Video:

http://youtu.be/Q_THcu27TnI

Ilmoitin eilen illalla meidät myös sunnuntaisiin aluekisoihin! Äiti sai ylipuhuttua hyppäämään 90 ja 100. Itse olisin kyllä jättänyt välistä koko kisat, koska en henkilökohtaisesti itse pidä ihanneaika arvostelusta, joka on 90 luokassa. Katsotaan miten meille käy! Tarkoitus olisi kuitenkin hakea nyt vain ratarutiinia Väiskille, vaikka tuo ihanneaika todennäköisesti tullaankin alittamaan kevyesti.. Katsotaan katsotaan..

Libre on nyt ollut pienellä breikillä. Uskotaan että on venäyttänyt toisen etujalkansa, joten on tauolla nyt toistaiseksi ja hoidetaan lihaksia arnikalla sekä BOT lämmittimellä. Alkoi näyttämään oireita noiden Iverin treenien jälkeen ja kun ruvettiin tarkastelemaan, missä voisi olla vika niin huomattiin että nykyisessä rehussa ei ole riittävästi magnesiumia. Äiti käy nyt kuitenkin perjantaina hakemassa pojille Pavon All Sportia, jossa on paljon magnesiumia ja jota hevoset ovat koko viime kauden ajan syöneet. Toivottavasti saadaan siis poika kuntoon pian, jotta päästään senkin kanssa aloittamaan ulkokautta!

2 kommenttia:

  1. Mä en kestä ku sä ratsastat niin yli hienosti ja siististi! Voisiks sä opettaa muaki? :]

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah :D Väiskin kanssa se näyttää niin pirun helpolta ulospäin, mut oikeesti tuolla tapahtuu niin paljon että en oo ekaan rataan ainakaan yhtään tyytyväinen :D Librellä se onkin sit eri juttu ;D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka