5/05/2013

Vähän villimpi viikonloppu..

No nyt on kyllä sattunut ja tapahtunut etten tiedä että mistähän sitä edes kunnolla aloittaisi!

No jos ihan aikajärjestyksessä mennään niin tlyhyesti selitettynä tipuin perjantaina Väiskiltä. Poni rupesi vähän pomppimaan ja olin jotenkin aivan irti koko hevosesta ja tulon alas jääden pitämään ohjasta oikealla kädellä kiinni siinä mielessä että 'portti on auki, se hellitti jo vähäsen vetämistä'. Pakolla kuitenkin jouduin irrottamaan, kun sormet eivät enää pitäneet. Väiski juoksi kentältä tarhan viereiselle tielle ja antoi siinä samantien kiinni onneksi. Hyppäsin sitten takaisin selkään ja kävelin vielä loppukäynnit, sillä oikean käden nimetön alkoi olla vähän kipeä sekä vasen jalka ilmoitteli myös olemassaoloaan, koska olin tippunut sen päälle.

Lauantaina käytiin sitten Mehiläisessä näyttämässä lääkärillä kättä ja jalkaa. Jalasta sanottiin, että on vain vähän ottanut iskua ja tulee kuntoon parissa päivässä. Sormi tosin kuvattiin ja kuvista selvisi, että sormessa on pieni hiusmurtuma ja jos en olisi päästänyt ohjista, luusta olisi voinut irrota palanen ja se olisi tiennyt pidempää sairaslomaa. Nyt kitenkin sain vain vapautuksen koululiikunnasta ja ohjeeksi olla pari viikkoa rauhallisemmin ja kylmäillä turvotuksen laskemiseski.
  Illemmalla, kun turvotus oli laskenut kylmäyksen ansiosta, kävin kuitenkin (urheiluteippien voimalla) kokeilemassa, miltä ratsastaminen tuntuu. Väiski oli aika hyvä nyt ratsastaa. Tosi varovainen, sillä se taisi itsekin pelästyä hieman perjantaisesta putoamisesta.

Mietittiin sitten äidin kanssa, koska oltiin ilmoittauduttu viikolla Artukaisten aluekisoihin, että kannattaako lähteä ja tultiin siihen tulokseen, että mennään rauhassa kokeilemaan. Kylmäilin sitten ahkerasti sormea, jotta turvotus ei noususu, sillä ratsastuksen jälkeen sormi oli miltein normaalia vastaavassa kunnossa! Vähän arempi, mutta veri oli lähtenyt kuitenkin hyvin kiertämään sormessa.

Sunnuntaina lähdettiin sitten ajoissa liikkeelle. En edes ehtinyt Väiskiä letittämään, kun pestiin poika illalla niin ei tullut edes mieleeni! Päätin kuitenkin tyytyä fiksumman sävyiseen satulahuopaan, kun lettejä en tekemään ehtinyt.
   90cm luokka oli ihanneaika- arvostelulla, joten mietiskeltiin siinä hetki, että kuinkas hissuksiin pitäisi mennä, jotta vältettäisiin turhat aliaikapisteet. Olin kuitenkin alkupäässä, joten tyydyin tekemään siistin perustempoisen radan Väiskin kanssa, koska en osannut sanoa yhtään kuinka pitkät tiet ja kuinka hitaasti tosiaan olisi pitänyt mennä.
Video:

http://youtu.be/p40pJ5anYiU
Rata oli kokonaisuudessa aika jees. Ratarytmi oli alkuradasta aika bueno, vaikka trippelin jälkeen lähtikin lapasesta vähäsen.. Ykkösesteelle tuli aika omaperäinen pomppu, mutta sen jälkeen lähti meno kulkemaan paremmin. Lopputuloksena oli puhdas rata, mutta aikamme oli niin nopea, että saimme kolme aliaikavirhettä.
Pahoittelen kuvien surkeaa laatua, mutta tässä näkyy mielenkiintoinen loiskauksemme ykkösesteelle  
Väiski ylitti trippelinkin superhienolla hypyllä! :)
Metrissä olikin sitten arvosteluna A.2.0.- ei uusintaa, vaan perusradan aika ja virheet ratkaisevat sijoituksen -. Verkassa Väiski oli aika erikoinen. Veti ensin ohi oikeassa kierroksessa verkkaesteistä ja vasemmassa hyppäsi hieman vinosti koko ajan..
   Lähdin sitten radalle vähän jännittyneillä fiiliksillä, koska Väiski ei tuntunut parhaimmalta mahdolliselta. Päätin kuitenkin pitää alkuperäisestä suunnitelmastani kiinni, ihan treeninkin puolesta.
Video:
Radalle päästessämme tuuli oli aika voimakasta ja Väiski taisi siitä vähän innostua.. huoh! Kaksi ensimmäistä estettä mentiin rauhassa ja loput aikamoisella juoksulla! Sain kuitenkin kolmoselle käännettyä suunnitelmani mukaisn kaarteen, joskin vähän pitkänä, mutta se sallittakoon nyt kuitenkin. Kaksi puomia radalta tuli. Ensimmäinen, kun jäin kädellä vetämään vain vastaan rumasti enkä käyttänyt istuntaani taikka jalkojani ollenkaan ja toinen huonon tien ja vinon hevosen yhdistelmällä.
   Radan jälkeen olin kuitenkin ihan jees fiiliksellä. Väiski suoriutui vaatimastani kaarteesta hyvin, vaikka loppurata olikin ollut hullunkiilto silmissä juoksua, mutta hei. Toiset ulkokisat, iso kenttä, esteitä, voimakas tuuli ja innotunut Väinö! Sanoisinko, että riittävästi syitä antaa anteeksi pienelle virheistään.

Trippelille tuli metrissä ihan superhieno hyppy taas!

Rutiinia kuitenkin tarvitaan metrin radoilta vielä, mutta positiivista on että niistä selvitään jo oikein hyvin. Treeniä,treeniä vain! Nyt kuitenkin pidän seuraavat pari viikkoa tosiaan vähän kevyempää, jotta saan käden kuntoon ja katsotaan sitten taas kisoja eteenpäin. Kotimäen derby kyllä houkuttelisi, mutta Väiski ei ole ihan kaikista turvallisin derbyhevonen ja Librellä en halua vielä lähteä hyppäämään, vaikka ensiviikolla selkään pääsisinkin jo. Tänään käytiin meinaan jo käyntilenkki vetämässä ja oli poika niin polleana taas kun oli päässyt 'töihin' ;)

Jos joku eksyi tänään Turkuun kisoja kuvaamaan ja kamerassa löytyy Väinöstä(tai miksei vaikka minusta) kuvia niin olisin enemmän kuin iloinen jos lähettäisit niitä minulle! :) Sähköpostiosoitteeni on milka.kaitanen@gmail.com

2 kommenttia:

  1. Käy kattoo kotimäen ratapiirrokset kipasta, ei siellä 90 cm ja 100 cm kovin montaa derbyestettä ole, eli sinne vaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juu katsellut vähän niitä ratapiirroksia, mutta luulen että parempi on vain jäädä tällä kertaa kotiin :) Tosin tällä hetkellä kisoihin on niin pieni osallistujamääräkin, että saattavat siirtää kisoja myöhemmälle ajankohdalle.

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka