6/28/2013

Salo Horse Show 2013

Salossa käytiin eilen torstaina hyppäämässä aluepäivänä Väinön kanssa. Luokkina olivat ne perus 90 ja 100. Tiedossa oli aikainen aamu ja herätys oli klo.5.35... Tiukkaa teki! Auto starttasi pihasta n. 6.30 ja paikalle ehdittiin juuri sopivaisesti että ehdin juosta radan läpi jalan(tai ainakin perusradan, heh...)

  Oma startti oli vasta 45. joten kiire ei tosiaankaan ollut. Katselin siinä sitten kisoja äidin kanssa ja mietiskelin rataa vielä hyvin ennenkuin lähdettiin traikulle päin. Verkkaamaan menin noin 15 ratsukkoa ennen omaa starttia ja pyrin tekemään aika rauhallista verryttelyä.. No, tämä onnistui osittain ja osittain ei ollenkaan. Väinö hermostui todella paljon, kun pari kertaa samainen ratsukko(..) tunki ohi niin lujaa kun kintuistaan pääsi juuri verkkaesteen kohdalla. No tämä tilanne meni onneksi nopeasti pois alta, mutta verkkahypyt Väinöllä ei sitten luistanut tämän jälkeen yhtään. Aluksi se tuikkasi ohi pienestä pystystä, no tämän jälkeen komensin ja pystyllä ei ollut enää ongelmaa, kuin turhankin reipas tahti esteen jälkeen, josta en oikein tykännyt. Okserille tulikin sitten ihan kokonaan uusi kuvio! Olin jo niin tarkkana, että ohi ei muuten mennä niin Väinö rupesi tökkäämään vastaan okserille mennessä jo kaukaa. Kertaalleen sai tämä tempun tehtyä, koska olin niin ihmeissäni ponin tempusta, etten osannut heti reagoida. Toisella kerralla työnsin okserista yli ja hypättiinkin se ihan paikaltaan puomit kainalossa, mutta sen jälkeen okseri ei ollutkaan enää niin paha ongelma.. otin parit hypyt sitten vielä sille ja ennen rataa hyppäsin pystyn herätelläkseni pienen käynti pätkän jälkeen.
90cm

Huomatkaahan mahtava musiikki meidän radan aikana ;D

  Radalla Väinö olikin sitten todella hankalalla tuulella. Se jännitti paljon ja kun aloitin radan sillä idealla, että 'jokaisesta esteestä muuten mennään yli'. Laukan nostettuani Väne kuitenkin ampaisi ihan holtittomasti menemään ja koko rata mentiinkin sitten sen mukaan. Koitin ottaa kontrollia kaikissa kaarteissa ja päädyin kuitenkin siihen että pidän vastaan ja istun niin pirun lähellä hevosta kuin kykenen. Perusrata meni kokonaan nollilla, ei mitenkään kauniisti menty kylläkään.. Uusinnassa koitin vähän kikkailla ja hyppäsinkin 8. esteen vinoon ja sama idea oli 10. esteellä, josta oli tarkoitus kääntyä ennen kakkosestettä, mutta vauhti oli niin kauhea että jouduin tyytymään kiertämään kakkosesteen, koska en halunnut kaatua vahingossakaan tällaisessa hullussa kaarteessa, varsinkaan kun hevonen ei ollut niin hyvässä kontrollissa. Tulos oli kuitenkin 0/0vp ja aika riitti loppupeleissä 8.sijalle! 

  Tässä välissä nakattiin poni koppiin ja katselemaan seuraavaa rataa pikkuhiljaa. Päätin, että nyt teen alkuverryttelyn maneesissa, joka oli tyhjillään ja sen kautta kuljettiin vain traikuilta verkkaan, joten se ei ketään häirinnytkään. Suunnittelin radan sillä mielellä, että mitään riskejä en ota. Yhden kaarteen ajattelin uusintaan esteelle 11. jos hevonen on hyvä ja sen tuntuinen, että voin sitä käännellä.

100cm uusinta
  Lähdi sitten verkkaamaan noin 10 ratsukkoa ennen omaa vuoroa. Maneesissa oli muutamia muitakin ratsukoita siinä kohtaa ravailemassa joten eipähän tuo ollut näköjään mikään kauhea asia, kun sitten tuli pari kilpailuissa toimitsijanakin ollutta ratsastamaan maneesiin. Ratsastin Vänen samantien ravissa pitkään muotoon eteen ja alas mielellä. Laukassa en vaatinut mitään erikoisia. laukka sai pyöriä, mutta halusin kontrollia ja rentoutta vähän pidemmässä muodossa. Meninkin sitten sen jälkeen verkan puolelle, jossa otin pari hyppyä pienemmälle pystylle, pari vähän isommalle. Okserille oli taas sama kuvio, mutta nyt tuuppasin jo ensimmäisellä yrittämällä yli pienemmästä ja sen jälkeen kaksi hyppyä noin ratakorkuisesta. Ennen rataa vielä napasin yhden kerran pystyn ja sitten menoksi.
100cm eka este

  Radalle mentäessä Väinö oli paljon rennompi. Verkka oli ollut muutenkin paljon rauhallisempi, huomasi kyllä että siellä oli ihmisillä verryttely'säännöt' tiedossa, kun kukaan ei tullut ihan kiinni tai syöksähdellyt ohi.
Heti laukan nostettuani tuli sellainen fiilis, että nyt tuntuu hyvältä ja koko rata menikin todella hienosti! Väinö oli koko ajan kuulolla ja ratsastettavissa. itse tein virheitä jonkun verran ja hyppy kolmoselle olikin tosi vino. Suoraan kohti kameraa tosin! Neloselle Väinö tuntui vähän epäilevältä pari askelta, mutta kannustin eteen kannuksella sillä mielellä, että tähän ei topata nyt ja Väinö menikin yli ihan kiltisti. Sarjalle tultaessa ajattelin, että älä tiputa etupuomia, mutta Väinö lähtikin aavistuksen liian kaukaa okserille ja venyi todella hienosti yli! Välikin oli oikein hyvä. Uusintaan päästyäme olin vähän että häh, mutta jatkoin samantien seuraavalle hyvällä kaarteella. Ei liian vinosti, mutta varmasti. Seuraavalle tempo oli vähän reipas ja suoralla kohti sarjaa ajattelin, että näin ei mahduta kyllä väliin ja otin kiinni. Väli jäin aika ahtaaksi, mutta Väinö teki pystylle aivan mielettömän hyvän hypyn! Seuraavalle pystylle olin suunnitellut pienen tien, mutta päätin sitten, että nyt tehdään vain hyvää nollaa ja otin varmemman reitin kiertämällä kolmosesteen. Tästä tein sitten lyhyemmän tien viimeiselle ja ennen viimeistä otin vielä vähän kiinni, koska moni oli sen tiputtanut. Tästäkin radasta sitten todella mahtava tuplanollatulos ja aivan mielettömän hyvät fiilikset!!
100cm uusinta. Sarjan B

  Sijoituttiin muuten tässäkin luokassa sijalle 10! Olin todella ylpeä Väinöstä ,sillä tämä oli kauden ensimmäinen tuplanolla metristä ja vielä näin hyvällä radalla ja vielä sijoitus! Päälimmäisillä fiiliksillä oltiin siis ihan supertyytyväisiä. Kävin vielä kävelemässä Jonden kanssa kympin radan ja ihmettelin, kuinka ne esteet olivat nyt niin hitsin pienen näköisiä! Juteltiin myös äidin kanssa, jos Väinö alkaisi pikkuhiljaa olemaan valmis starttaamaan kymppiä. Ajattelin sopivan kisan olevan mahdollisesti Salossa olevissa seuraavissa aluekisoissa, joissa on metri arvostelulla AM5, eli kympin uusinta. Jos siis Väinö olisi hyvä se todennäköisesti hyppäisi nollan ja voitaisiin mennä hyvillä mielin kokeilemaan siipiämme ja jos ei niin no problem.
  Käväistiinpähän muuten tänään vielä Salossa. Katsottiin 120 luokkaa ja törmäiltiin tuttuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka