6/20/2013

Tää harrastus on jopa välillä aika kiva! :)

Otsikko kertoo kyllä tällä kertaa vain osan totuutta.. Oltiin tiistaina Backlundin Sannan valmennuksessa, josta en oikeastaan jaksa tai halua tehdä omaa selostettua postausta videoineen päivineen, koska tunti meni aivan mielettömän huonosti!Väiski luikahteli tuon tuosta esteiden ohi ilman mitään järkevää syytä ja itse istuin vain hölmistyneenä selässä.. Sannakin sanoi sitten turhautuneena jo että seitsemäs kerta kun hän sanoo tuosta toppailusta ja mitään ei tapahdu!

  Jos nyt sitten pienesti kertoisin kuitenkin, että Sanna ei nyt muistanut meitä, vaikka talvella olimme käyneet tunneilla Väiskin kanssa. No ei mitään, esittelin pikaisesti meidät ja ongelmamme ja alkuverkkailtiin. Tehtiin aluksi pientä kontrolli tehtävää, joka ei sujunut kovin ruusuisesti. Sitten lisättiin siihen pari hyppyä ja lopuksi vesiesteen näyttämisen jälkeen rata. Mitään vaikeaa radoissa ei ollut. Ohi Väiski pääsi suikahtamaan kerran okseri-pysty sarjalle, jonka okserin alla oli valkoiset muovituolit sekä pysty oli valkoinen iso lankku. Suutuin sitten itselleni ja kun tulimme samassa radassa sarjan vielä toisinpäin niin sain puristettua ponin koko höskästä yli, vaikka ohi koitettiinkin kovasti mennä!

  Tunnin jälkeen ei ollut kauhean hyvä maku suussa. Kun Väiski meni yli se oli oikein jees, mutta kun suikahti ohi omaa huolimattomuuttani niin rupesi itseä ärsyttämään(kauniisti ilmaistuna), koska olin itse ollut huono.. Kertaalleen tultiin todella tyveenki, koska olin odottanut jo liiaksi, koska Väiski otti pidätteen niin kauniisti vastaan. Sanna kyllä kehuikin Väiskiä, että se menee kyllä kaiken jos sitä ratsastaa eikä matkusta. Ja niinhän se tekeekin ja meneekin! Tänäänkin kun ratsastin sen aamulla, tuntui että 'nyt tää hevonen tekis vaikka mitä, jos pyytäisin.'. Täytyy tosiaan vain ratsastaa! Nytkin oli ollut Väiskillä vähän taukoa kulkemisesta ja rankemmista treeneistä, joten kaikkea pitää selkeästi taas kokeilla..

  Mutta kivempiin aiheisiin! Ollaan Väiskinkin kanssa ihan 'väleissä', vaikka uhkasin jo pistäväni sen myyntiin, kun ei meinannut normaalista puomiesteestä yli päästä.. Libre muuten on back in business! Eilen jo otettiin poika töihin kevyesti. Jäykkähän se on kuin mikä, mutta hiljaa hyvä tulee! Hetken ravailun ja taivuttelun jälkeen alkaa aukeamaan jo lavat ja ravi kasvaa huomattavasti.
  Tänään kyllä painittiin laukan kanssa kun pieni ei tahtonut millään ottaa pidätteitä vastaan. Tuli sitten astetta tiukempi laukka kerta, kun jouduin jo ihan tiukimmat keinot ottaa käyttöön ja hetken veivailun ja kääntelyn jälkeen oli jo paremmin jarrut hakusessa ;) Tosiaan, kun nostit laukan -> painettiin kädelle, koitit ratsastaa jalalla kevyemmäksi -> ainoa reaktio on joko hyppyhyppy koikkaloikkanen taikka spurtti. On se kuitenkin niin huvittava eläin jotenkin kun se on niin aidosti ja vilpittömästi iloinen ja onnellinen, kun pääsee laukkaamaan sekä tärkeänä kun ollaan taas töissä!

  Suunnittelin nyt, että ollaan ainakin viikko aika hissuksiin ja sitten kun tuntuu hyvältä, voidaan alkaa pikkuhiljaa hyppäämään. Tarkoitus olisi olla taas vedossa Metsämäen aluekisoissa, että päästäisiin edes yhdet nurmikisat hyppäämään!
Metsämäki 2012
© Kuvagalleria Hiipuva
Juu, mutta hyvät juhannukset teille lukijoillekin! Mulla on edessä rauhallinen jussi kotona syöden ja ratsastaen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka