7/23/2013

Maastoestetalkoot ja rataesteitä

Kirjoitin tämän postauksen eilen, mutta en halunnut julkaista ilman kuvia, jotka sain lisättyä vasta nyt.

Tänään onkin sitten taas tapahtunut! Käväistiin aamuselta rakentamassa naapuriin pari maastoestettä. Raahattiin laitumelle traktorin avustuksella pari hienoa tukkia, joista saatiin kasattua muutaman tolpan avulla tosi hieno tukkieste! Lisää esteitä muodostuikin hienosti trukkilaoista ja puupölyistä ja loppujen lopuski saatiinkin sinne pellolle hieno neljän esteen 'rata'!
  Koeajollekin rata sitten heti pääsi. Itse tyydyin vain katselemaan vierestä, sillä olin suunnitellut omille hepoille muuta ohjelmaa tälle päivälle.

Vanhoista saunan lauteista ja tuollaisista pölkyistä rakennettu pieni 'pöytä'

Superhieno tukkieste :)

Trukilavoista kasaan kyhätty 'laavu'

  Libren päivän ohjelmassa olikin sitteen rataesteitä. Halusin kokeilla, mistaako se pöhkö nostaa niitä jalkojaan vielä 80cm esteillä innostuneena. Rakensin kentäle neljä estettä, kaksi pystyä ja kaksi okseria. Toisen okserin sekaan olin ns.'upottanut' ristikon, joka ohjaisi hyppäämään keskeltä estettä.  Kentällä oli myös pysty-okseri linja 14metrillä, joka osoittautuiin yllättäen liian pitkäksi ratsastaa kolmella askeleella. Toki ei Librelle mikään ongelma! Ratullakin tehtiin yksi neljän-kolmen ja puolen väli sillä täydellisellä kolmella, joten eipähän mitään ;) Toki ideana oli edes pieni kontrolli..

  Aloitin tekemälä vähän ensin ravi ja laukkapuomeja. Libre teki tosi kivasti töitä koko ajan ja asetti tassunsa hienosti kaikkiin väleihin. Nostettiin sitten puomit pystyksi ja otin muutamia verkkahyppyjä ensin yksittäisille pystylle ja okserille. Otin sitten vielä pari kertaa linjankin ja totesin välin väärän pituiseksi jaksamatta kuitenkaan korjata sitä. Tein lopuksi ihan imprvisoiden pientä rataa ja hyppelin siis esteitä ihan miten niile teitä sain sopivasti muotoiltua. yksittäinen pysty- yksittäinen okseri- okseri ja pysty linja- yksittäinen okseri- yksittäinen pysty- linja toisinpäin. Libre teki kok ajan hyviä hyppyjä ja oli yllättävänkin hyvässä kontrollissa koko ajan, mistä olen todell tyytyväinen!

  Nyt Libre saakin sitten huomenna käydä maastossa ja torstaina teen vielä treenin koulusatulalla ja perjantaina todennäköisesti raatsastan kevyesti estesatulan kanssa ennen kisoja. Ihanaa, kun Librekin on taas kunnossa! :) Väinöllä olikin tänään vapaa. Äiti ratsasti sen eilen ja kävin sen kanssa edellispäivänä sitten maastossa. Pidetään nyt pientä taukoa  Väiskin anssa esteistä, sillä viimeviikolla hypättiin niin hullunmoisen paljon, että nyt täytyy vähän rauhoittaa tahtia. Tämä viikobloppu sitten mennäänkin varmaan vielä ilman esteitä ja ensiviikolla katsotaan, kisakalenteria Väinön puolesta tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka