7/06/2013

Ratsasteluja ja menoa

Ehtisittekin varmaan jo miettimään että kukahan nyt tuokin poni mahtaa olla! Kyseessä on Fantsun laidunkaverina tämän kesän vieraileva Rex, jolla sain ratsastaa. 4-vuotias FWB oripoika. Oikea gentelman!
Ratsastin aika kevyesti enkä vaatinut paljoa erityisiä, koska en ole hevosta ennemmin ratsastanut ja nuori hevonen ei paljoa temppuja taidakkaan vielä. Alkukäyntien jälkeen aloitin ravailemaan ja koitin pitää käden mahdollisimman vakaana ja pehmeänä, jotta hevonen uskaltautuisi tukeutua kunnolla kuolaimelle ja tutustuin hevosen ratsastettavuuteen. Noin nuoreksi hevoseksi yllätyin kuinka tasapainoinen Rex oli. Nuorilla yleensä vippailee ohjauskin vähän miten sattuu, mutta Rex ymmärsi ja suoritti aika taitavasti kaiken mitä pyysin.


 Ravailinkin sitten tovin verran molempiin suuntiin ja taivuttelin hevosta ja koitin pitää tyytyväisellä tuulella ennenkuin alan laukkaamaan. Pienen käyntijakson jälkeen nostin sitten vasemman laukan ja pyrin pitämään koko ajan laukan vain pyörivänä ja hevosta liikkumaan eteenpäin kunnolla. Samainen toiseen suuntaan ja Rexi suoritti mielestäni tosi kivasti koko ajan. Kauhea yrittäminen ja miettiminen päällä joka hetki!


Laukkojen jälkeen ravailin vielä hetken aikaa ja sitten loppukävelin. Tykkäsin oikeastaan ratsastaa Rexillä. Se oli kauhean miellytyshaluinen ja mielestäni suhteellisen kevyt ja mukava ratsastaa. Toivottavasti pääsen käymään selässä vielä uudemmankin kerran :) Ja niille joita mahdolliseti kiinnostaa, Rexi on yli 170 säkäinen muhkean mallinen ori, joten en näytä minäkään selässä isolta!

Itsellä tiedossa sitten aikamoinen viikonloppu. Tänään olin mukana KaKe'n seurahyppelöissä joissa Rex aloitti esteratsun uransa hypäten 70cm luokan yhdellä pudotuksella. Pikkuinen ei jaksanut vielä nostella tassujaan noilla korkeuksilla! Huomenna tiedossa olisi sitten koulukilpailut naapurin kyydissä, groomin roolissa jälleen.

Väiskillä on ollut normaalia työskentelyä. Olen ratsastanut sitä nyt paljon eteen ja alas ja joillain ratsastuskerroilla en ole edes laukannut vaan olen lopettanut, kun hevonen kulkee rentona ja pitkällä kaulalla jonkunmoisella kuolaintuella molempiin suuntiin. Väiskille tämä järjestely sopiikin, mutta tänään voisi olla vaikka hyvä päivä maastoilla. Librekin on tehnyt vähäsen. Kaverin pää ei tunnu kestävän lepoa nykyisin enää ollenkaan vaan kauheasti tekisi mieli tehdä töitä! Ollaankin sitten otettu Libreä vähäsen käyntilenkeille selästä käsin, jotta hänkin tuntisi olevansa töissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka