7/20/2013

Treeniä, reissailua, treeniä ja lomailua

Tähän postaukseen ei tule kauheasti taaskaan kuvia, mutta ainakin yhden videon voin uskaltaa luvata ja paljon tekstiä.

Keskiviikkona olin Väiskin kanssa Nina Fagerströmin estevalmennuksessa! Odotin valmennusta todella innolla. Väiski oli kuitenkin hieman tuhma ja kiukutteli jonkun verran, mutta kun tämä oli päästy yli, suoritettiin tehtävät ilman mitään ongelmia.
  Sain Ninalta paljon irti ja nyt saan taas ratsastaessani keskittyä korjaamaan mm. katsettani, sillä minulle on pinttynyt pahasti sellainen vika että katson liikaa alaspäin ns.'putkikatseella', sekä jalkani asentoa, sillä puristan liikaa polvilla ja reisillä.

  Tässä vielä loppuun viimeinen rata:


Torstaina olikin sitten pitkästä aikaa Libren vuoro! Poika on ollut nyt puhdas jo jokusen aikaa ja olen ratsastanut sillä suhteellisen normaalisti. Jäykkyyttä on yleensä aluksi, mutta lihasten lämmettyä alkaa liike ja notkeus palautua pikkuhiljaa.
  Olimme siis Ratun talilla hyppäämässä maastoesteitä ja voi vitsit kun mies oli innoissaan! Libre on nyt ottanut pienen sikailuvaihteen päälle kun selkeästi loman jälkeen voi kokeilla taas rajojaan.. Ratulla sitten koulukentän päädyssä oli jotain todella kauheata ja sain pientä köyryselkäpukkiakin siinä kohtaa, mutta aika äkkiä herra järkiinsä tuli kun komensin vähäsen.
Alkuverryttelyä isolla kentällä.
Täälläkin saatiin pienet kilahduskohtaukset, mutta onneksi vasta pienet!

Eka hyppy kuivahaudalle
  Aloitettiin hyppäämällä ensin pieni kuivahauta ja sen jälkeen tehtiin radan pätkä, jossa hypättiin tukki, kuivahauta, pieni punainen kraki, rengaseste sekä banketti. Librellä ei ollut minkäälaista ongelmaa esteiden suhteen! En käynyt edes oikeastaan näyttämässä yhtäkään estettä ja Libre loiskaisi kaikista yli intopiukassa. Ainoa asia, mikä sai vähän jarruttelemaan oli että laitoin varmuuden vuoksi suoran kumiolympian kaksilla ohjilla jos vaikka mopo lähtee lapasesta. Libre veti kuitenkin todella paljon päätään alas tällä systeemillä ja sain nostatella nenää jatkuvasti ennen radan aloittamista tai jos oli pitkiä välimatkoja esteillä..

Onnellinen hevonen!
  Sitten käytiin tutustumassa pieneen ponien maastoesteeseen (alemmassa kuvassa tuo reunassa oleva pieni punainen) ja sen jälkeen kapea tukki ja kraki. Kun kaikki olivat tulleet, mentiin sama toisin päin. Libre paineli pitkällä suoralla menemään kuin hullu, mutta sain sen kuitenkin pysähtymään. Sitten otettiin kuivahauta, tuo alemmassa kuvassa oleva harmaa este sekä kapea tukki. Tuolle harmaalle Libre lähti ihan sairaan kaukaa ja seuraavaksi  sitten tukille tultiin todella lähelle!
Tälle harmaalle lähdettiin ihan hullunmoisen kaukaa!
© Tarja E-O


© Tarja E-O


 
 Sitten käytiin vielä pusikossa hyppäämässä pieni taloeste ja tukki, mäkeä alas ja ylemmässä kuvassa oleva muurilinja. Meille sanottiin, että väli on rataeste temmolla neljä, mutta jos tulee lujaa väliin tulee hassut kolme ja puoli. Arvatkaahan vain kokeiliko Libre onneaan.. Täydelliset kolme laukkaa siihen ahdettiin ilman minkäänlaisia puolikkaita eikä jääty edes kauas toisesta osasta! Onko mulla jotenkin normaalia isolaukkaisempi eläin vai hä?
  Tultiin vielä pieni este alamäkeen metsästä ja siitä mentiin suoraan vedelle. Libre tykkäsi tosi paljon molskia siinä vedessä :D

© Tarja E-O
Olen todella superylpeä lapsesta! Vaikka sainkin kokea 'mukavaa pientä' rodeota parissa kohdassa kun tuo vuoron odottelu ei ihan ollut mun tulisen kenttäratsuni heiniä! Ilmoittauduinpahan samantien sitten Ratun kenttäkisoihinkin. Startataan siis ensiviikon lauantaina harrasteluokassa! Sormet ristiin, että meidän kenttäratsastus uran aloitus menisi putkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka