7/27/2013

TS Ratu aluekenttäkisat

Huom. Postaus sisältää todella paljon tekstiä!

Facebookista reippaimmat saattoivatkin jo päätellä, että hyvin meni! Perjantaina käväisimme päivällä Hangossa, katsomassa Sea Horse Weekin menoa isän ja äidin kanssa. Kävimme siellä myös yhdessä todella mukavassa ravintolassa, jossa oli aivan superhyvää ruokaa! Mitään varsinaisia ostoksia ei mukaan kertynyt, mutta ideoita kyllä tuli ;)
  Illalla sitten Libren ratsastus ja poika oli todella hyvän tuntuinen! Todella herkkä ja kuulolla. Ratsastin estesatulalla, koska olin mennyt torstaina jo koulusatulalla ja estepenkin kanssa molemmilla tuntuisi olevan hieman mukavempaa (hehe). Väiski pääsi perjantaina kevyellä juoksutuksella. Kauhean jännää sekin oli teletapin mielestä, mutta hengissä se siitäkin selviytyi taas..

  Ratsastusten jälkeen alkoikin kamala tavararumba! Puhdistin ennen pakkaamista molemmat satulat, suitset, panssarin, martingaalin ja suojat (ainakin) ja vein satulakaapissa autoon. pakkasin mukaan myös varmuudeksi vara satulahuovan ja muutamia vara numerolappuja sun muita, ihan varmuudeksi. Kun kaappi oli saatu traileriin raahattiin sinne vielä heinäpaali Librelle mukaan ja kotiin pakkaamaan loppuja tavaroita.
  Järjetön määrä kertyi illalla eteiseen odottamaan aamua, sillä mukana oli ainakin kisatakki, kisahousut, vaihtovaatteita, maastoon eri housut, kypärät, saappaat, kannukset, satulahuovat (kouluhuopa+ pari varalle..) ja paaaaljon muuta!
  Aamulle jäi vain kamojen vienti autoon ja hevosen letitys. Olin suunnitellut meneväni tallille 8 aikoihin, koska lähtö oli noin 9 aikaan ja Libre piti letittää kouluradalle. Letit sainkin yllätyksekseni väkerrettyä jo 20 minuutissa ja miltein, että mitäpäs sitten loppuajan tekisin. Päädyin antamaan Librelle pikaisen kokovartalohieronnan, mitä nyt omilla hieronta taidoillani osaankaan. Libre nautiskeli hoidosta ja suurinpiirtein kahdenkymmenen minuutin jälkeen laitoin hevosen hetkeksi karsinaan ja käväisin vielä kotona syömässä. Lopuksi vielä käärin valkoiset pintelit Librelle jalkoihin, reissuriimu päähän ja menoksi!

  Matka sujui ongelmitta ja olimme hyvissä ajoin paikalla. Käytiin ilmoittautumassa ja katseltiin joitakin ratoja vielä ennenkuin suunnattiin varustamaan hevosta. Libre oli kovin ylpeänä, kun pääsi pitkästä aikaa reissuun ja vielä kisoihin!

  Verkassa koitin saada Libren liikkumaan energisesti ja rennosti, sekä koetin itse istua harjoitusravissa hölskymättä hullunlailla! En nimittäin pysty istumaan kunnolla aina Libren harjoitusravissa, ainakaan koulusatulalla pitkien taukojen jälkeen. Puristan aivan huomaamattanikin polvia polvitukia vasten ja en jousta riittävästi, joten jään pomppimaan liikkeessä. Minun pitäisi onnistua irrottamaan polvet satulan tuista ja istumaan jalat pitkänä satulassa. Asiaa ei tainnut pahemmin helpottaa, että päälläni oli Animon polvipaikkaiset housut ja niissä housuissa tuo paikka on sellaista erikoista liimapintaista X-Grippiä, joka muuten tarraa aivan hiton hyvin satulaan!
  Rata oli kuitenkin oikein hyvä mielestäni. Ensimmäisellä puolivoltilla taivutus tuli huonosti, mutta toinen paljon paremmin. Lisäys oli aivan super! Käyntisiirtymä tuomarin mielestä jännittynyt ja ensimmäinen laukka olisi saanut olla energisempää. Muuten pisteskaala oli kutosta tai seiskaa. Paperin alapääkin oli täynnä kutosia. Istuntaa täytyy nyt vain saada parannettua, jotta siitä alkaisi irtoamaan parempia pisteitä!Tulokseksi muodostui runsaat 62%, jotka kääntyivät kenttäpisteinä -56,7!
Odotellaan vuoroamme esteradalle

  Kouluradan jälkeen kipiteltiin äkkiä vaihtamaan varusteet ja kohti esterataa! Kävin kävelemässä pikaisesti radan ja tein pikaisen verkan. Otin alkuun pari hyppyä kavaletille molempiin suuntiin ja sitten muutamat pystylle ja muutamat okserille. Ei montaa hyppyä, vain sen verran että lihakset lämpenevät vähän ja hevonen on ajan tasalla. Radalle mentäessä sitten Libre oli aivan intopiukassa! Kävin kiertämässä sarjan sisältä ja hyppäsimme verkkahypyn maneesissa. Libre oli aivan liian innoissaan ja alkoi repimään jo pelihousujaan ennen aikojaan. Hyppäsin radan sitten vähän vapaammalla fiiliksellä ja annoin hevosen vähän pitää hauskaa. Hyvä nollarata siitä sitten tuli. paikat osuivat kaikki tosi hyvin ja hevonen hyppäsi varovasti ja innostuneesti. Viimeiselle esteelle tosin kolautettiin aika voimakkaasti, sillä se oli pitkä linja ja koitin hillitä Libreä, jotta muistaa jalkansa mutta heitin vain käden jäykäksi, jonka vuoksi nenä nousi ja rupesi heittämään hiukan. Tajusin onneksi päästää tarpeeksi ajoissa ja selvittiin ehjin nahoin tästä hurjasta 80cm esteradasta!  Tämän osakokeen jälkeen oltiin sitten noustu koulun kuudennesta sijasta yhdellä sijalla, eli olimme viidensiä. Edessä oli vain eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen 5h odotus! Aika meni kuitenkin yllättävänkin nopeasti jutellessa ja käväisimme myös kiertämässä maastonkin vielä pariin kertaan läpi.

  Maastokokeen alkaessa katsoimme muutaman lähdön ja mittasin suurinpiisrtein ajan, kauanko ihmisillä menee milläkin pätkällä. Käytiin sitten hakemassa Libre hyvissä ajoin. Tein aika helpon verkan. Ravailin hetken ja sitten otin vähän rentoa laukkaa ja muutamat hypyt pienelle ja isolle laavulle. Ennen lähtöä otin sitten vielä yhden hypyn ja menin odottelemaan. 30 sekuntia ennen lähtöä kello päälle ja 5,4,3,2,1, ratsasta! Ensimmäinen este tuli aika äkkiä. Pieni tukki. Tämän jälkeen pienen matkan päästä tuli risueste, jonka jälkeen tuli pitkä suora jolla oli rengaseste. Kakkosen Libre hyppäsi vain risut heiluen ja sitten katosikin kontrolli! Sain ottaa aika kovaakin kiinni että sain pienen takaisin tälle planeetalle. Rengaseste hervottomalla hypyllä yli ja siitä pitkä tie laavulle, jota Ida oli valvomassa. Laavulle kotiin vähän jopa jarrutellakin, mutta tultiin silti vähän lähelle, mutta Libre hoiti tilanteen hyvin ja ponkaisi yli. Tästä kurvin takaa eteen tuli kuusiarkku, jonka jälkeen jatkettiin pitkällä tiellä kuivahaudalle. Koitin tällekin ottaa kiinni ja nostatella nenää, jotta ei reikä maassa imaisisi meitä äkkiä mennessään :D Libre hoiti taas tämänkin hienosti ja jatkettiin siitä hyvin banketille. Banketilta alas ja sillan yli mäkeä ylös. Alamäessä oli sitten pieni kapea talo, jolle oli tullut paljon ohimenoja. Levitin tullessa vähän käsiä ja Libre meni hienosti yli. Veden läpi iloisesti ja siitä jatkettiin muurisarjalle. Väliin tein taas isot kolme laukkaa ja mäkeä ylös. Tässä kohtaa katsoin kelloa (katselin aiemmin alkuradastakin joissain kohtaa kyllä) ja aikaa oli jäljellä vielä minuutin verran. Ylämäki mentiin kuitenkin aika haipakkaa ja sen jälkeen otin sitten kunnolla kiinni, koska tämän jälkeen käännyttiin oikealle ja alkoi alamäkeä, jonka päässä oli tukki. Tämän jälkeen katsoin taas kelloa. 30sekuntia aikaa ja viimeiselle esteelle ei paljoakaan matkaa. Koitin sitten himmailla vauhtia ihan urakalla. Viimeiselle esteelle sitten hyvin etuajassa, mutta ennen maalilinjaa sain sitten himmailtua vähäsen niin olimme lopulta noin 13 sekuntia ihanneajan alapuolella.Maaston jälkeen oli kyllä hymy korvissa ja tosi mahtava fiilis taas!

  Odoteltiin siinä sitten luokka loppuun ja loppuverkkailin Libren ja vietiin se traikkuun ennen palkintojenjakoa. Olin lopulta puhtaan maaston kanssa sijoittunut kolmanneksi! Palkinnoksi saatiin ruusuke ja Amino Power täydennysjauhetta. Mielessä alkoi myös hautua idea reissusta Kangasalalle hyppäämään toinen harrasteluokka! Olen myös tässä miettinyt vaihtoehtoja tuolle maastossa käytettävälle kuolaimellemme. Olen tähän mennessä käyttänyt suoraa kumiolympiaa kaksilla ohjilla, mutta se tuntuu nyt olevan hieman väärän mallinen kuolain, koska Libre painuu sen kanssa välillä liian alas. Olenkin tässä vähän jo mietiskellyt vaihtoehtoja lyhytvartisesta kumipelhamista ja kimblewikistä, mutta mietityttää vähän, koska minulla on sellainen fiilis että Libre ei tykkää tuosta leukaketjun tuomasta paineesta.. Toki yhtenä helpottavana ratkaisuna olisi laittaa ketjuun paksu pehmuste, joka voisi helpottaa painetta hieman leuassa.. Kellään mitään ideoita?  Olisi myös tosi kiva jos joltain saisi kokeiltavaksi vaihtoehtoja, sillä en viitsisi oikein ostaakaan niitä kuolaimia tuohon enempää nurkkiin pyörimään.

  Kotona oltiin sitten vasta kasin jälkeen. Purettiin tavarat ja hoidettiin iltatalli. Puhdistin vielä varusteet ennenkuin lähdin kotiin.

4 kommenttia:

 1. Mulla olis kierrenivel, koita sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan miettinyt sitä... Täytyypä puhella äidin kanssa, voisi olla yksi mahdollinen :)

   Poista
 2. Jee hyvä Milka! Vitsi Libre on komee varsinki tuossa koulukokeessa, ihan mieletön ylälinja! :o

  Seuraavaks tuttarii vaa! ;D

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka