8/31/2013

Elokuun Iverit part. 1Eilen oli siis Iverin treenit taas pitkästä aikaa. Päivän tehtävänä oli kontrolli ja mukana reissussa oli tällä kertaa vain Libre.
Tunnin alussa Iver kysyi kuulumiset ja sen jälkeen saimme aloittaa verryttelyn ja Iver auttoi yhden valmennettavan satulojen kanssa sillä aikaa. Libre oli aika hyvän oloinen verrytellessä ja reagoi hyvin apuihin.

  Tunti aloitettiin pienillä kavaleteilla, joihin piti ratsastaa väliin niin monta askelta kuin vain pystyi. Kuvassa nämä kavaletit ovat merkittynä liiloilla viivoilla. Videolla näkyy heti ensimmäisestä pätkästä, että mitenkään mainiosti tuo harjoitus ei alkanut. Pätkä on siis heti ekalta yrittämältä ja yritin aivan liikaa ratsastaa väliin miljoonaa ja viittä laukkaa, joten tuloksena oli töksähtelevät ja rytmittömät räpellykset väleihin. Välissä Iver sitten kommentoi, että mitä pitää parantaa ja sen jälkeen alkoi pikkuhiljaa sujumaan. Karmivalla tavalla vain sorruin itse paukuttamaan kannuksilla hevosta noissa väleissä, enkä ratsastanut varsinaisesti pohkeella ollenkaan. Toisessa suunnassa harjoitus meni sitten paremmin. 

  Kavalettitreenailun jälkeen otettiin yksittäinen pysty, jossa oli apupuomit edessä ja takana taas. Kuvassa este on tuo banketin viereinen, vino, pysty ja siniset viivat kuvaavat maassa olevia puomeja kun taas keltainen itse estettä. Pysty hypättiin siis ensin vasemmasta kierroksesta ja sen jälkeen tultiin tuon linjan välistä oikeassa kierroksessa ja esteen jälkeen pysäytettiin suoralla uralla. Täyttä kontrollia siis.
 Ensimmäisellä yrittämällä toin hevosen liian lähelle, jonka vuoksi tuli pientä puomizumbailua, vaikka ne pystyssä pysyivätkin. Toisella kerrala sain sitten paikat huomattavasti paremmin kohdilleen ja toinen pysäytyskin oli paljon siistimpi. 
  Yhdistettiin sitten samaiseen pystyyn tuo linjan pysty ja tehtävänä oli pysäyttää ennen okserin edessä olevaa puomia. Ensimmäinen kerta vahingossa leikkaantui pois videolta, mutta sen jälkeen tulee pätkä, jossa tulen pelkän linjaan kuuluvan pystyn ja pysäytän ennen okseria. Ensimmäinen kerta ei siis sujunut yhtään hyvin, vaan hevonen painoi vastaan ja pysäytys tuli ihan liian lähelle puomia. Tuolla toisella kerralla pysäytys oli sitten vähän jo parempi.

  Lopuksi, ennen viimeistä harjoitusta, tultiin vielä yksittäinen pysty, jolta tultiin koko linja ja linjan päähän pysäytettiin. Viimeiseksi pistettiin vielä koko homma yhteen eli ensin kavaletit, jonka jälkeen muutettiin tempoa isommaksi pystylle, jolta oli jo otettu apupuomit pois. Pystyltä linja ja linjan lälkeen käännettiin vasemmalle ja linja uudestaan ja suoralla uralla seis.
 Aloitin harjoituksen 'tosi' lupaavasti ja tulin linjankin aluksi neljällä, jonka jälkeen Iver pysäytti koko homman ja sanoi että miksi otin välin p******* neljällä ennemmin kuin hyvällä viidellä. No, tulin sitten uudelleen koko homman ja linjallekin tuli neljä ja Iverkin tokaisi että 'So easy. Why not from the beginning?'(= Niin helppoa. Miksei näin heti?) No no way! Arvatkaahan vain kuinka helpoksi koko homman huomasin ja alkoi itseä suututtaa! Toisella kerralla en kuitenkaan saanut yhtään niin hyviä viittä, mutta Iverin mielestä se riitti silti tältä päivältä.

Olin päivään ihan jees tyytyväinen. Olisin voinut paremminkin ratsastaa. Paransin kyllä toki jo alusta jonkun verran jalkaani, lopputuntia kohden en survonut eläintä kannuksilla hullunkiilto silmissä vaan ratsastin paremmin pohkeella, joka näkyi kyllä pitkälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka