8/14/2013

Ruskon aluekoulukisat

Nyt on ollut niin pirun kiire kun koulu on alkanut! Tänään oli kuitenkin vasta ensimmäinen kunnon koulupäivä ja selvisin yllättävänkin hyvin.. Löysin kaikkiin luokkiin, enkä edes myöhästynyt kertaakaan ;)
Kirjoittamaan tulin kuitenkin sunnuntaisista aluekisoista, jotka olisivat voineet mennä monella tapaa paremmin!

  Aamulla ei ollut mikään aikainen lähtö. Heräsin klo.7 ja kasilta olin jo tallissa letittämässä Väiskiä. Librelle jaoin vasta harjan, koska kisapaikalla oli riittävästi aikaa letittämistä varten. Väiskin startti oli siis ensimmäisenä.

  Verryttelyssä Väiski oli oikeasti hieno! Sain ratsastettua sen todella rennoksi ja tuntumalle, pyöreäksi niskasta ja selästä ja koko hevonen tuntui superhyvältä. Kunnes. Kaksi ratsukkoa oli odottelemassa radan vierellä ja kun menin sinne niin kaikki verkan fiilis haihtui fiuh pois... Aidan vierellä oli kuuluttajan teltta, joka oli Teletapin mielestä kamala.. Koitin sitten teettää paljon tehtäviää ja ajateltavaa hevoselle ennen rataa, mutta en paljoa onnistunut. Rata oli kokonaisuudessa vähän liian jännittynyt. En saanut ratsatettua hyviä teitä, koska hevonen puski vastaan jokaista apua, tai ainakin tuntui siltä. Nostin myös ensimmäisessä laukannostossa vastalaukan! Miten se on edes mahdollista K.N.Specialissa, jossa eka laukka nostetaan käynnin jälkeen, uralta, ympyrälle!
Hyvä kuvaaja kuitenkin sai teletapistakin hyvännäköisen kuvan ;)
© Tiia Sipilä

  Radan jälkeen fiilikset olivat siis kaikkea muuta kuin katossa.. Tällä kertaa tosin tuomarikin oli nähnyt myös sen miltä hevonen käteen tuntui. Ajattelin jo mielessäni, että tämä koni tekee kuitenkin huonona päivänä lähemmäs 60% ja hyvänä päivänä sen 70% (muistellen viimevuotisia ratun seurakisoja ja sen jälkeisiä kisoja. Voitimme peräti kolme kertaa K.N peräkkäin!) Juu, mutta tuomarit oli toista mieltä! Prosentit 56 ja risat! Ei tällä tuloksella nyt jumbosijalle menty, mutta kyllä se päähän otti.. Totta puhuen ja realistisesti ajatelleen, miksi odottaa hyvää tulosta jos rata ei kerran sellainen ollut?

   Heitettiin sitten satula pois ja letitin Libren ja Väinö koppiin. Libre pääsi ulos sitten vähän myöhemmin ja kävin sen kanssa pitkät alkukäynnit maastossa. Verkassa Librekin oli aika hieno! Ravi oli energistä ja tarmokasta ja askeleenpidennykset olivat aika mahtavia.
 Menin sitten radan puolelle ja yhtäkkiä en sitten osannutkaan istua pätkän vertaa.Tönkötin ravissa ihan ihmeellisesti ja huhhuh.. Ratakaan ei ollut sen hääppöisempi. Raviosuus oli jäykkää ja jännittynyttä. Libre pudotti selkänsä aikanin ihan alas, josta luki papereissakin. Radan jälkeen en ollut taaskaan sitten yhtään tyytyväinen. Tuloksena oli sitten 60% ja risat ja neljäs sija. Tosin en edes sijoitusta odottanut ja olinkin ensimmäinen ei-sijoittunut.
© Tiia Sipilä

   Kokonaisuudessa sanoisin että päivä ei ollut sitten pätkääkään mun päiväni! Ratsastin hyvin verkassa, mutta en sitten ollenkaan radalla! Toki saattoi olla, jos ihan puolustelemaan ruvetaan, niin olihan siinä rankka edellinen päivä takana.. Juu, mutta en kyllä voi hevosia syyttää, koska 'ne ei nyt toimineet' tai mitään vastaavaa. Täytyy kai opetella joskus sitten ratsastamaan ;)

3 kommenttia:

 1. Minne se sun toinen blogis on hävinny?

  Kysyn vaan koska mun mielest sitä oli kiva lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai joku ihan oikeesti luki sitä?! :D Mulla ei oikeen ollut aikaa ja intoa pitää kahta blogia ja sen tais huomatakkin tän toisen blogin aktiivisuudesta. :)
   Voi olla että joskus herätän senkin henkiin taas, jos oikein innostun.

   Poista
 2. Okei.

  Ymmärrän mitä ajat takaa, tätäkin blogii on kiva lukee, mutta toivon silti että se toinen palaa vielä joku päivä.

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka