9/12/2013

Huittinen alue-este

 Nyt olen kyllä lykännyt niin pirusti tätä kirjoittamista, että nyt on pakko ottaa itseään niskasta kiinni! 

Sunnuntaina suuntasimme siis Huittisiin harrastemestaruuksiin. Kauden suunnitelmissa ja tavoitteissa oli alunperin aluemestaruus, mutta Libren katkonaisen kauden vuoksi en ole päässyt hyppäämään vielä kymppiä, joten en halunnut lähteä uhkarohkeasti hyppäämään 110+ 115 kierroksia kylmiltään.

110cm
  Paikanpäällä oltiin aika ajoissa ja ehdimme hyvin katsomaan loppuun avoien ysikympin ja jotain ponien harrastemestaruudesta. Starttasin metrin alkupäässä ja kipassa sanottiin viimeisen ratsukon jälkeen olevan 20 minuuttia ennen seuraavan alkua. Ajattelin että ehdin hyvin verkkaamaan siinä ajassa, mutta verkassa oli vähän tungosta ja en loppujen lopuksi ehtinyt kuin hypätä pari ristikkoa ja pienen pystyn ennen radankävelyä. Kävelin radan aika rivakasti ja menin verkkaan ottamaan vielä muutamia isompia hyppyjä. Verkka ei ollut mitenkään hyvä. Viimeisellä verkkahypyllä Libre kielsikin okserille ja samalla pyydettiinkin jo radalle niin sanoin vaan äidille että 'Näillä mennään!' 

  Radalle menin ihan jees fiiliksillä. On sitä ennemminkin radalle menty sössien viimeinen verryttelyhyppy. Radalla sai hypätä ykkösen verkkahyppynä ennenkuin aloittaa radan. Hyppäsin verkkahypyn ja aloitin radan. Ykkönen oli okseri portille päin. Kakkoselle oli vähän pitkä tie ja tulin ihan hyvin sisään, mutta viime hetkellä Libre kielsi! Jäin kaarteessa tuijottamaan okserin etupuomia ja kaikki paikan hakemiset jäivät kokonaan ja jätin hevosen yksin. Otin uuden lähestymisen ja päästiin yli ihan hyvin. Kakkoselta oli linja kolmannelle, joka oli pysty. Väliin tuli ihan hyvät askeleet ja hyppy pystylle oli hyvä. Nelonen oli sarj. Pysty- okseri yhdellä laukalla, jolle aloin vähän puskea ja varmistella, koska siellä oli se pirun okseri edessä.. Sarja meni kuitenkin ihan hyvin. Seuraavana vitonen ja kutonen kaarevana linjana, jolle olin suunnitellut viisi laukkaa. Vitosokseri meni ihan hyvin, mutta sitten Libre pisti vauhdin päälle ja kaasutti seuraavalle, joten väliin tuli neljä ja jäin pystyllä hypyst pahasti jälkeen. Kutoseste oli pitkällä suoralla lähestymisellä oleva okseri, jolle tultiin mielestäni ihan hyvin, ehkä vähän tyveen. Radan viimeinen este oli pysty, jolle oli okserilta vähän ahdas tie. Tämä väli ei mennyt ihan nappiin ja oli vähän ruman näköinenkin, mutta pystyn yli mentiin puhtaasti, tosin tulimme ihan tyveen.

110cm
  Radan jälkeen olin kaikkea muuta kuin tyytyväinen! En ollut istunut radalla yhtään hevosen lähellä ja koko rata meni 'jalat irti, kässäri päällä' tyylillä ja erityisesti ärsytti turha kielto ja sen jälkeen rata oli turhan eptasainen rytminsä puolesta. Harkitsin jo hetken jättäväni hyppäämättä kymppiä ja mennä se sijaan avoimeen metrin luokkaan, mutta kympin rata oli kiltin ja kivemman oloinen kuin metrin, mielestäni ja olen jo koko kesän harmitellut kun en ole päässyt sitä kymppiä hyppäämään niin prkl nyt tai ei koskaan!

  Katsottiin sitten joitain ratoja metristä ja mentiin laittamaan Libreä kuntoon. Menin verkkaan tällä kertaa aikaisemmin, jotta ei varmastikaan tulisi kiire. Ehdinkin ennen radankävelyä ottamaan pieniä hyppyjä ja kontrollia sek niiden lisäksi sitten pari isompaa hyppyä pystylle. Radankävelyn vedin taas aika pikaisesti ja sen jälkeen otin verkassa hevosen kuulolle, pari hyppy pystylle ja pari pienemmälle okserille. Välikäyntien jälkeen hyppäsin vielä pari hyppyä ratakorkuiselle pystylle ja radalle.

  Radalla otin taas ennen suorituksen alkua verkkahypyn, joka oli jälleen ykköseste. Tervehdin ja aloitin radan. Ykkönen oli pystyeste, jolle ei ollut mitään ongelmia. Olisin voinut tulla sisään paremmalla laukalla ja hypätä esteen enemmän kohti kulmaa ihan näin pilkkua viilatessa. Kakkonen oli okseri maneesin vieressä ja ajattelin, että napataan taas kaikki okserien etupuomit mukaan, mutta nyt tuli okserille tosi hyvä paikka ja hyvä hyppy! Ehdin jo hymyillä ja mielessäkin kävi etä 'Nyt menee hyvin!' Kolmonen oli pysty kaarevalla linjalla, jolle tuli ihan hyvät askeleet ja hyppy. Nelonen oli okseri pitkällä lähestymisellä ja suunnittelin rataan tutustuessa, että teen sille pienemmnä tien, jotta saan pitkää lähestymistä kutistettua ja hevonen pysyisi paremmin paketissa. Tein tosin jo kolmoselta asti huonon kaarteen ja hevonen tuli silti pitkänä esteelle ja kielto. Mikä ihme tässä nyt mättää, kun näitä toppeja tulee? Otin sitten uuden lähestymisen toisesta suunnasta, jonka tiesin olevan helpompi lähestymisen kannalta ja hyvällä hypyllä yli. Vitonen oli taas pysty, jolle oli ahdas lähestyminen. Kiellosta huolimatta sain tämän välin timimaan tosi hyvin ja pystylle tul ihan hyvä hyppy. Pystyn jälkeen oli toinen samankaltainen ahdas lähestyminen, jossa tuli pietä kiemurtelua ja okserin etupuomi tipahti etusilla. Okserilta oli sitten linja pystylle, joka oli aika harvaksi rakennettu. Tämän välin suunnitelma onnistui jälleen tosi hyvin ja viimeisessä kaarteessa kohti okseria ehti jo mieleen juolahtaa että 'Nyt menee hyvin!' Samassa kuskille tuli ihme fiilis, että Libre alkaa vetää vasemmalle ja menee ohi niin aloin tuuppaamaan ja sarja tulikin sitten alas a ja b-osilta! 

110cm
  Radan jälkeen olin aluksi todella pettynyt, mutta samalla erittäin iloinen sillä mä tein sen! Nyt on se kympin raja ylitetty ja arvatkaahan, se tuntui jopa helpolta! Radalla ei tullut kertaakaan sellainen fiilis, että nyt tulee jotain ihan ylitsepääsemätöntä ja vaikka virheitä ja puomeja tuli niin olen silti loppujen lopuksi hevoseen todella tyytyväinen, koska se hyppäsi koko ajan hyvin ja oli itse varovainen. 

  Nyt ei olekaan pahemmin kisoja tiedossa. Niinisaloon olisin menossa harrasteeseen Librellä, sillä tuttaria en halua startata ilman että olen käynyt jossain treenaamassa ja moni tuntuu sanovan Niinisalon veden olevan vaikea. Vielä haluaisin myös kymppiä hypätä joitkin, mutta missään ei löydy seuraluokkina hyvistä paikoista taikka aluekisojakaan ei paljoa ole eää ulkokentillä, sillä en halua mennä heti hyppäämään kymppiä ahtaaseen halliin. Yksi, mikä kävi mielessä oli Ypäjä Horse Show, mutta saa nähdä. Pekan kisoissa on niin tuskaiset hinnat, että olen vähän karttanut niitä kisojasenkin puolesta.

110cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka