9/24/2013

Niinisalon kenttäkilpailut 21.-22.9. - Videot päivitetty!

Tällä kertaa mulla on vain yksi sana, joka saa riittää selittämään tämän postauksen myöhästymistä ja se on koeviikko.

Niinisaloon siis suunnattiin lauantaina. Koulustarttini oli vasta kahden aikoihin joten lähdettiin kotoa kahdentoista maissa. Matka meni oikein hyvin ja kisapaikalla käytiin hakemassa numeromme ja katseltiin paikkoja ennenkuin lähdettiin laittamaan hevosta valmiiksi koulukoetta varten.

© Piia Mäkelä
Koulun verkassa Libre ei ollut mitenkään järisyttävän hyvä, sillä olin vaihtanut sille kuolaimeksi suoran kuolaimen ja ainoa mitä sain aikaan oli vasempaan ohjaan kiinni pureva hevonen.. Koitin ratsastaa sitä sitten läpi mutta en ehtinyt tehdä paljoa ennen radalle menoa.

Radalla hevonen oli kuitenkin ihan jees. Tasainen ja siisti suoritus, mutta tyytyväinen en siltikään ollut sillä hevonen oli koko radan kauhean kiireisen oloinen ja siirtymät olivat alkuradasata ainakin kauhean töksähtelevät ja kaikkea muuta kuin valmisteltuja. Ajattelin sitten radan jälkeen että hyvä jos kuudenkymmenen saadaan, koska ohjelma oli kuitenkin vain tuttari. 

  © Piia Mäkelä
Koulun jälkeen käytiin sitten vaihtamassa kamat ja kierrettiin hokit jalkaan. Esteverkassa otin alkuun joitakin hyppyjä pystylle, jotka menivät kaikki hyvin. Okserille sitten en saanut yhtäkään hyppyä onnistumaan oikeaan kierrokseen ja onnistuimme kahdesti tuhoamaan sen 80cm korkean okserin ilman mitään järjellistä syytä! Sain sitten yhden hypyn onnistumaan vasemmalta ja ilmoitin olevani valmis. Nurmen puolella oli vielä pieni verkka jossa oli aina yksi valmistautuja kerrallaan ja sai hypätä pystyn kerran molempiin suuntiin. Hyppäsin sitten pystyn kerran saadakseni vähän tuntumaa nurmesta.


Radalla annoin hevosen vähän ravata ennenkuin tervehdin ja nostin laukan. Rata oli aika simppeli ja meni oikeastaan vain kahdeksikon kentän ympäri. Ajattelin että en ala säätämään itse enää yhtään mitään vaan pidän vain ohjat kädessä ja jalat lähellä ja annan hevosell tilaa hypätä. Rata alkoi sitten okserilla, jolle tuli hyvä tie ja hyppy. Kakkonen oli pysty, jolle vauhti pääsi vähän kiihtymään mutta hyppy oli ihan jees. Kolmonen oli okeri, jolta oli kaareva linja okseri-pysty sarjalle. Pyrin ratsastamaan kaarteen kunnolla jotta tie okserille olisi suora. Tie ja hyppy onnistuivat ihan hyvin ja tie sarjalle oli ihan hyvä vaikka väli jäikin ahtaaksi. Seuraavana oli linjalla pysty-okseri-pysty joihin olin laskenut toiseen väliin neljä ja toiseen en tainnut edes laskea. Pystylle Libre meinasi ilmeisesti kieltää, mutta hyppäsikin yli. Okserille ratsastin sitten vähän eteen ja paikka ja muut olivat ihan ok. Okserin jälkeen sain ottaa hitusen kiinni ja pystylle ja neljä laukkaa väliin. Vielä viimeinen okseri ja nollarata oli tuloksena. 
Heh.. © Piia Mäkelä

Eläinlääkärin tarkastuksesta sitten takaisin traikulle ja hevoselle kylmäsavet jalkoihin ja traileriin lepäänmään. Käytiin itse odottelemassa koulupaperia, jota emme kyllä vielä silloin saanut mutta pisteet näimme ja yllätyin todella sillä prosentteja saimme hurjat 68% !! Virhepisteinä tämä oli puhtaan estekokeen kanssa -46,7 ja kuudennella sijalla. Käytiin vielä maaston näytössä ennen kotiin lähtöä ja maastorata oli oikein simppelin oloinen.

Emme yöpyneet Niinisalossa joten sunnuntaina oli edessä sama ajomatka. Kisapaikalla käveltiin vielä maasto ja alettiin laittaa hevosta kuntoon. Verkassa en tehnyt mitään ylimääräistä. Otin alkuun ravia ja laukkaa, pari hyppyä pystylle ja vasta lopuksi pari hyppyä rengasesteelle, joka oli maastoverkan maastoeste. Pystyllle Libren hypyt olivat ihan normaaleja mutta tälle renkaalle hypyt olivat paljon terävämpiä, varovaisempia ja esteen jälkeen laukka oli paljon iloisempaa!
© Piia Mäkelä
En ottanut montaa hyppyä ja pian oli jo meidän vuoro valmistautua. Ykkösesteellä kaikki oli vielä ihan hyvin. Sen jäkeen lähti meno niin reippaalla laukalla että en osannut aavistaakaan mitä kakkosella tapahtuisi. Libre alkoi nimittäin vetää vasemmalla ja esteen ohi mutta pienestä sivuhypäykestä huolimatta mentiin ihan ekalla yrittämällä yli! Kolmosellakin sain vielä olla varmistelemassa kepin kanssa ja rohkaisemassa.. Neloselle kaikki olikin sitten jo ihan hyvin ja vitonen sekä kutnenkin meni ihan hyvin vaikka laukka oli koko ajan vähän turhan isoa ja reipasta. Seiska, kasi ja ysikin menivät hienosti vaikka ysillä Libre hyppäsi hulluna ihan liian kaukaa, mutta väliäkös tuolla kun yli meni ja itseluottamus riittää! Kymppi oli sitten alashyppy ja tässäkään kohtaa radasta jarrut eivät pelittäneet niin hyvin että olisin laukkaa rauhallisemmaksi saanut ja alashypyn eteen Libre pysähtyikin kun ei nähnyt riittävän aikaisin koko höskää. Tein sitten pienen kiepautuksen ja ei mitään ongelmia. Katselin jo kellosta että minuutti aikaa hukattavaksi viimeisellä suoralla, johon olisi kulunut hei 20 sekuntia normaalilaukassakin... Koitin sitten jarrutella matkalla kaikkeni mukaan ja maaliin tultiin rasitteenamme yksi kielto sekä 36 sekuntia aliaikaa... Miten niin mentiin muka lujaa? 

Onnellinen pieni :)
© Piia Mäkelä
Lopulta katsottiin vielä että tuo aliaika toi 20 virhettä ja tiputti aika rajusti tuloslistalla sijalle 24. Hyvä kuitenkin tietää että vauhti riittäisi varmasti vielä vaativassakin ;) Hoidettiin vielä hevonen loppuun ja lähdettiin kohti kotia. 

Pääsimme muuten aluevalmennuskatsastuksiin kenttäpuolella. 4.-5.10. on sitten Ypäjällä katsastukset ja toivotaan että päästäisiin mukaan! Ilman kunnon valmennusta en nimittäin halua lähteä eteenpäin paljon jotta homma pysyy turvallisena. Kai sitä nyt pystyisi tuttaria kisaamaan ilman suurempaa treeniä, mutta siitä ylöspäin en kyllä lähde itsekseni!

Loput videot ilmestyvät tänne blogin puolelle sitten kun olen saanut ne ensin nettiin asti, kiitän kärsivällisyydestänne! 

2 kommenttia:

  1. Siis onko sun nyt tarkotus ruveta kisaamaan kenttää päälajina? Rataesteiltä pieni huomautus, mutta kun esteet nousee niin hevosta ei kannata pitää noin paketissa ja alitempossa. hyppääminen ja ratsastaminen helpottuu kun hevonenkin saa edetä. Tsemppiä jatkoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ihan päälajina ajatellut mutta mukavana ja virkistävänä vaihteluna 😊 esteet ajattelin ykkösenä pitää. Tuo rata nyt ei ollut mitenkään päin parhaimmistoamme ja hevonen kulkee pääsääntöisesti koko radan pitkänä ja olin vähän turhalle kässäri päällä ja laukan kaikki laatu oli kadonnut huonon verkan tuloksena. 😊

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka