10/05/2013

Kenttävalmennukset Ypäjällä/ Part. 1

Perjantai ja lauantai vietettiin siis Ypäjällä alukenttävalmennusten merkeissä. Perjantaina tunti alkoi klo.19 ja hyppäsimme rataesteitä sekä lauantaina klo. 9 aloitimme maastoesteillä. Jaan tämän postuksen nyt kahteen osaan, sillä olen huomannut että kirjoitan kahden päivän treenipostauksista aivan tolkuttoman pitkiä, koska haluan mainita (ihan itsenikin vuoksi) tiettyjä yksityiskohtia ja käydä harjoitukset läpi tarkkaan. Toivon siis että tekin jaksaisitte/tykkäisitte lukea tällaiset kahden päivän treenit eri postauksissa. Kertokaahan siis tykkäättekö näistä tällaisina vai yhtenäisinä? :)

Nopeasti ajateltuna sanoisin perjantain tunnin olleen aivan kamala! Nyt kuitenkin laitan aivot käyttöön ja lakkaan vaatimasta itseltäni liikoja, kaikki kun olisi paljon kivempaa jos se olisi täydellistä ja hienoa ja helpon näköistä. hehe...
Ylemmässä kuvassa näkyy rata jota hyppäsimme. Aloitimme tunnin tulemalla ilman jalustimia ensin raavissa yläreunassa olevia kavaletteja (kuvassa punaiset viivat ja niiden välissä 2,3,4 laukkaa). Alkuun siis ravissa ja kavalettien väliin tehtyyn sitten käyntisiirtymä ja kavalettien ulkopuolella väistätettiin hevosen takapäätä ulospäin. Sama harjoitus tehtiin molempiin suuntiin ja seuraavaksi laukassa. Edelleen ilman jalustimia ja nyt tehtiin laukan säätelyä kavaleteilla. Alkuun tehtiin normaalit kolme, sitten eteen kaksi ja lopuksi taakse neljä. Täyttä kontrollia siis. Harjoitus sujui ihan jees. Sain hyviä ohjeita ja tasapainotreeniä samalla! Libre oli alkuun vähän turhankin hidas jalalle mutta parani koko ajan ja vaikka alussa saatiinkin pientä pomppua takapään väistätyksestä johtuen niin ihan hyvin tuo ravitreeni meni. Laukassa suurinta ongelmaa toi kahden laukan väli, koska en uskaltanut ratsastaa riittävästi eteen, jolloin väliin tuli helposti kolme ja puoli ja tasapainonhakua. Muutaman kerran sain sitten onnistumaan molempiin suuntiin sen kaksi. Kahden jälkeen oli sitten hieman vaikeampaa tehdä neljä mutta sekin onnistui aika hyvin, kun hetki oltiin asiasta neuvoteltu Libren kanssa.


Kavalettien jälkeen saimme pienen hengähdystauon ja keräsimme jalustimet jalkaan. Otimme pari kertaa kuvassa näkyvä 2.-3. linjan johon tehtiin aluksi viisi laukkaa. Tämä tehtävä onnistui ihan hyvin. Sitten siirryttiin ottamaan neljällä ja tämäkin vielä meni ihan hyvin, vaikka koko ajan ongelmani oli liian laukka, jota olisi saanut olla koko ajan enemmän. Sitten kävi pieni moka ja olin jäänyt matkustelemaan okseria lähestyessä ja Libre tökkäsi. Tulimme uudestaan ja Libre pysähtyi jo pystylle. Toisellakin kertaa pysähdyimme sitten pystylle ja sitten vasta sain riittävän laukan sisään ja olin tarpeeksi tarkkana. 

Tämän jäkeen tehtiin sitten rata. Rata näkyy ylemmässä kuvassaja sen kaikki esteet ovatkin numeroitu. Ykkösokserillekin tökkäsi kerran. Taas.. Liian vähän laukkaa. Toisella yrittämällä väliin saatiin sitten hyvä laukka ja oikeasti hyvä hyppy! Toinen tökkäys tuli sitten jo kakkoselle. Tarvitseeko edes kertoa syytä? Tulin sitten ykkösen kanssa uusiksi ja rataa alkoi kulkea ihan hyvin. Linjan jälkeen tuli vain pientä kontrolliongelmaa neloselle jonne tehtiin sitten ympyrä ja otettiin kontrolli, mutta sen jälkeen mentiin hyvin yli sarja, kutosokseri, seiskaokseri ja kasi. Olin oikein tyytyväineen siihen! Sitten Maija käski tulla uudestaan ensimäisen linjan eli tämän 2-3. ja siihen lisäksi vielä nelosen. Tulin vvähän pienesti sisään, mutta reagoin jo vähän liiallekin ja väliin olisi tullut kolme. Libre heitti liinat kiinni esteen eteen ja pamahdin itse okserin sekaan. Pienen hengittelyn jälkeen hyppäsin uudestaan selkään ja tulin paari kertaa linjan. 

Kokonaisuudessa tunti oli ihan jees. Tuo putoaminen ei kylläkään ehtinyt jäädä takaraivoon kun hyppäsin linjan uudestaan samantien ja kotiläksyksi sain paljon oksereita. Paljon paljon paljon oksereita siis edessä seuraavalle kuukaudelle! Ja paljon enemmän laukkaa! Alussa taisin myös unohtaa mainita että valmentajanamme toimi Maija Yli-Huhtala ja ainakin tällä hetkellä olen sitä mieltä että tunnit olivat oikein hyviä, joten toivottavasti siis pääsemme aluerenkaaseen, jotta voisimme jatkaa hänen kanssaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka