10/25/2013

Pikaselostus valmennuksesta ja viikosta - Videot lisätty!

Hitsi vikööt kun koulu haittaa taas harrastusta! Moneen otteeseen on ollut tarkoitus tulla kirjoittamaan, mutta aina on tullut jotain tielle. Asiani kuitenkin; tämän viikon olen tehnyt aikalailla töitä Libren ja hänen takaosansa kanssa sekä Fantsunkin selässä olen jo pariin kertaan käynyt ihan viimeisinä viikkoina.

Librellä olen nyt siis tehnyt paljon takaosatreeniä, jotta poika saataisiin keräämään painoaan enemmän takajaloilleen ja että en joudu itse kantamaan sitä kaikkea painoa omilla jaloillani. Libre onkin tykännyt kovasti treenistä ja tänäänkin oli valmennuksessa tosi hyvän tuntuinen alusta loppuun.

Aloitimme tekemällä aluksi puomeja. Kentällä oli asetettu ravipuomeja kuvan mukaisesti uran sisäpuolelle ja jokaisen puomisarjan jälkeen piti tehdä voltti ja siitä uudelle puomisarjalle. Uskokaa pois vain että tekeminen siinä oli kun piti taivuttaa hevosta oikein volteilla ja huolehtia että tempo pysyy kunnossa. Puomisarjat eivät nimittäin olleet edes tasaisesti keskellä pitkää sivua tai niin edelleen vaan jotkut tulivat aika äkkiä eteen.
Teimme vielä ravissa kahdeksikkoa sinisen ja vihreän puomisarjan välillä niin että niiden välissä tuli suunnanmuutos (mahtoikohan kukaan tajuta kun en tainnut itsekään ymmärtää!)
 Jatkoimme sitten samaa harjoitusta laukassa kuin aluksikin puomeilla eli laukassa este, voltti, uusi este. Tähän vielä lisäsimme sen että laskin ääneen koko ajan askelia 'yks, kaks, kol, yks, kaks, kol' ja tämäkään ei piru viekööt ollut kyllä helppoa! Laukassa pysyi kyllä rytmi kivasti ja ne oikeat paikat alkoivat tulla pikkuhiljaa kun keskityin enemmän laskemaan rytmiä kuin säheltämään hienouksia.
 Lopuksi teimme vielä kaksi rataa ja ensimmäisessä radassa hyppäsimme kuvan sinisen pystyn kohti portin päätyä (huomaa kuvan alareunassa teksti 'portti') ja sitten portin päädyssä oleva punainen pysty ja siihen perään okseri yläpäätä kohti. Helppoa kuin heinänteko! Vai oliko niinkään? Taas sain laskea rytmiä ja ensimäisellä hypyllä okserille tulimme avuttoman lähelle, mutta Libre pelasti tilanteen ja rytmi oli aika hyvä kuitenkin koko ajan. Tulimme rataa pariinkin otteeseen ja sain korjattua mm. paikkoja ja pidettyä rytmiä ihan kivasti tuon laskemisen avulla.


Lopuksi tulin vielä toisenlaisen radan, jossa oli ensimäisenä tuo yläpäädyn punainen pysty, portin päädyn punainen pysty portilta poispäin, sininen pysty yläpäätyä kohti ja vihreä okseri alapäätyä kohti. Tässä kohtaa Libre alkoi jo yllätyksekseni innostua ja laukkaa meillä nyt kyllä ihan hyvin riitti ja välillä vähän liiallekin! Hyppäsin radan myös pariin kertaan ja korkeudet olivat siinä lopuksi 90cm korkuisia eli eivät mitään päää huomaavia.Sitten. Fantsullakin olen käynyt pari kertaa selässä taas. Alkuun oli vähän jännä itselläni, sillä viimekerralla olin lentänyt selkäänousussa kun lapsi oli pelästynyt ja sen jälkeen selkään on mennyt osaavampia ihmisiä kerran-pari viikossa. Nyt kuitenkin vauva on alkanut taas rentoutua selkään noustessakin, joten pääsin itsekin kokeilemaan taas. Hauska lapsi se kyllä on kun tykkää niin järkyttävästi työnteosta ja ei tee kyllä piruuttaan mitään pahoja. Ravailin maanantaina jo irtonakin Libren perässä ympäri kenttää.

No..Tästähän tuli taas oikein pieni postaus! Äiti taisi otta apari videota Libren menosta, joten pysykää tarkkana! Lisään pienen pätkän todennäköisesti vielä tänään tai huomenna.

2 kommenttia:

  1. Noi hyppäämiset meni tosi kivan näkösesti! Ootte kehittyny tosi paljon =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tällaset kommentit piristää aina ihanasti.

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka