10/08/2013

Rusko estekilpailut - Videot!

Eipähän riittänyt aluevalmennusten hypeleminen meille vaan lähdettiinkin sunnuntaina Väinön kanssa Ruskolle seurakisoihin, joissa hypättiin kahden kuukauden tauon jälkeen pienet ja helpot 80 ja 90cm.
80cm luokka hypättiin ensin. Radankävelyssä esteet olivat jotain 50cm korkeita ja hiukan kyllä huvitti kun mietiskelin vain että milloinkahan mahdoin viimeksi kävellä 50cm rataa! Viimeksi taisin Huittisissa kävellä 110 radan, että ottakaahan tästä tason nostosta mallia! ;) Mutta itse rataan: Helppo, yksinkertainen rata, jossa ei ollut mitään suurempia kompastuskiviä. Paljon pitkiä lähestymisiä ja tilaa laukata. Aika ihanteellinen seurakisarata siis.

Verkassa olin aivan liian aikaisin! Sinne huudettiin 10 seuraavaa ja tyhmänä sitten kävelin vain ovesta sisään. No aika pitkän pätkän sitten vain kävelin, mutta olin silti jo valmis ennenkuin 50cm ratsukot olivat hypänneet, koska maneesin luona ei aina ihan tiedetty radan tilannetta. Annoin Vänen sitten kävellä ja ennenkuin menin alas, otin pari herättävää hyppyä.

Kisat käytiin siis ulkokentällä. Radalla oli aina yksi valmistautuva ratsukko suorittavan lisäksi, joten pääsin vähänmtutustumaan rataan Vänen kanssa ennenkuin piti aloittaa. Väinö oli vähän jännittynyt koko alun ja sen huomasi ravista ja vähän jyräävästä meningistä kun pidätteet eivät tahtoneet mennä niin hyvin läpi ja hevonen alkoi edestä vahvaksi. En kuitenkaan välittänyt siitä vaan terehdin tuomaria ja aloitin radan. Radassa oli seitsemän estettä ja kahdekasn hyppyä perusradalla, eli sarja oli. Arvosteluna oli sitten 367.1 eli puhtaalla perusradalla jatkat suoraan uusintaan. Uusinnassa oli neljä estettä ja viisi hyppyä. Ykkönen oli tavallinen pysty, jolle tulin vähän varauksella ja koitin laukata hyvin. Paikka oli jees ja esteen jälkeen ei lähdetty miljoonaa. Kakkonen oli asetettu melkein kuin kaarevalle linjalle. Hyvä ja sujuva hyppy ja paikat olivat taas kohdallaan. Kolmonen oli pitkä suoran päässä okseri. Niin pieni ja suloinen! Pyrin pitämään jalat lähellä loppuun saakka ja paketin kasassa ja okserillekin tuli ihan hyvä hyppy. Sitten sarjalle, joka oli pysty-pysty ja väliin yksi laukka. Ajattelin etukäteen välin jäävän ahtaasi, koska Väinön laukka on loppujen lopuksi aika iso kun poika niin haluaa, mutta mahduimme väliin silti ihan hyvin. Viides este oli taas pitkän kaarteen jälkeen okseri. Paikka oli ehkä inan tyveen, mutta muuten kaikki jees. Kutonen oli valkoinen pysty, jolle sain olla tosi tarkkana, koska siihen ei Väinön mielestä voinut sitten ollenkaan luottaa! Seiskalle kaarteessa Hevonen kaatui vähän turhallekin sisälle, mutta esteelle tuli hyvät paikat ja hypyt. Seiskan jälkeen alkoi uusinta ja kasi oli ykköspysty. Pieni suora, jossa laukata eteen ja kiinni ja kaarteessa tarkkana ja sisäjalan ympäri ja nenä ylhäällä. Hyppy oli vähän hassu, mutta muuten jees. Usi oli kakkonen, jolle tulin vähän isommassa temmossa ja ennen estettä pienet puolipidätteet ja esteen jälkeen ulkojalalla tiukkana ja pientä johtamista sisäkädellä ja kaarre yhden esteen sspuolelta. Kaarre tuli vähän pitkäksi, mutta selvisimme siitä ihan hyvin. kymppi oli kolmosokseri, jonka olin ajatellut hypätä vinoon ja kääntyä tiukasti sarjalle, mutta Väinö ei ihan tainnut olla ajantasalla ja valmiina kääntymään, joten kaarre meni pitkäksi ja jouduttiin kiertämään kuvaajien läpi yhden esteen ulkokautta.. Heh.. Luojan kiitos Kuvaajat huomasivat väistää :DD Sarjalle otin sitten jo  vähän rauhallisemmin ja tyytyväisenä maaliin. Ravasin vielä näiden kuvaajien ohi ja pahoittelin teilausyritystäni. Hyviä kuvia Vänestä silti näytettiin saavan, kuten kaikki postauksen kuvat, joiden copyright kuuluu muuten Tiia Sipilälle (toinen radalla ollut kuvaaja.. heh.)
 Arvasiko jo joku? Pienestä sählingistämme huolimatta Väinö voitti luokkansa! Innostunut pieni Tappi pääsi siis palkintojenjakoonkin pitkästä aikaa!
Tykkään tästä kuvasta tosi paljon!
 Seuraava luokka oli sitten 90cm, jonka arvostelu oli AM5, eli pienimmän virhepistemäärän saavuttaneet uusivat uusintakierroksella, jonka esteet voivat olla max. 10cm perusrataa isommat. Lyhyesti sanottuna erillinen uusinta.

Tein tähän luokkaan lyhyen ja ytimekkään verkan ja se oli ihan hyvä. Väinö eteni radalla ihan hyvin, vaikka välillä täytyi käyttää jalkaa vähän turhankin vahvasti. Rata oli nyt eri, mutta silti mielestäni tosi kiva: Ykkönen posttia kohti ja perään kakkonen. Väli oli niin pitkä että heitin silmällä. Molemmille esteille hyvät hypyt ja laukka kulki hyvin. Kolmoselle oli reilu matka ja edessä oli okseri. Väinö tuli ihan hyvällä hypyllä, vaikka sainkin olla aika vahva jalalla, jotta laukka olisi riittänyt loppuun saakka ja paikka ei olisi ajautunut liian tyveen. Nelonen oli sitten valkoinen pysty, jonka alla oli laatikot. Pienet varmistelut olivat ihan kohdallaan ja yli mentiin heittämällä vaikka vähän tyvestä. Sitten sarjalle, joka hypättiin nyt vain toiseen suuntaan. Sarjankin alle oli lykätty pienet muurikaaret, jotka saivat Vänen vähän himmaamaan. Apinanraivolla yli ja hyvin mentiin. Seuraavana kutonen, joka oli okseri. Nyt paikat ja kaikki olivat oikein passelit. Seuraavana pysty samalla linjalla joka myös ihan hyvin. Viimeisenä oli pitkän suroan päässä okseri, jossa oli alla laatikot. Varmistelin taas loppuun asti, kun tuntui että himmailu alkoi taas ja yli mentiin ihan hyvällä mielellä.

 Nollatulos siis ja uusintaan. Uusintaan otin vain pari verkkahyppyä ja radalle, sillä huomasin jo verkassa että Väinö oli jo väsynyt ja sen huomasi hyppyjen tarkkuudessa. Radalla koitin sitten herättää hevosen ja ykkönen menikin ihan hyvin. Se oli sama kuin perusradallakin ja kakkonenkin oli sama, mutta kakkoselle en nähnyt paikkaa sitten yhtään ja tulimme tosi tyveen ja puomi alas. Koitin sitten skarpata ja kolmonen oli valkoinen pysty eri suunnasta, kuin perusradalla. Tälle Väinö jäi itse tosi löysäksi ja keräsi puomin mukaansa. Sen jälkeen Väinökin tseppasi ja kutosokseri ja seiskapysty, sekä kasiokseri menivät oikein mallikkaasti. Olin todella tyytyväinen pieneen, sillä vaikka sen kunto ei kestänytkään ihan loppuun asti niin yritystä silti oli. Nyt ajattelinkin jättää tiistaisen Backlundin tunnin väliin, vaikka haluaisinkin näyttää Sannalle että kyllä tämä hevonen hypätä osaa. Sen sijaan jätän Väinölä kuitenkin ne väliin ja menen todennäköisesti Librellä. Väinö saa myös jatkaa osallistumalla Salon aluekisoihin 90 ja 100cm luokkiin näillä näkymin ja siinä taitaakin sitten olla meidän kautemme. Toivottavasti pääsemme lopettamaan sen kunnialla!

 Videot kaikista radoista on olemassa, mutta lisään ne vielä kun saan vain ladatuksi ne ensin!

3 kommenttia:

  1. Sulla on uus hieno kypärä! :) mistä ostit ja oliko kallis?

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia :) Väne on hieno heppa.

    VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka