12/10/2013

#10 Aluevalmennukset Part.2

Pahoitteluni näin tähän alkuun että en ole saanut laitettua teille videoita kouluvalmennuksista, sillä nettimme ei tahdo tehdä aina yhteistyötä ja olen ollut viimeiset päivät kiireisempi kuin koskaan. Haluatteko että laittelen videonpätkiä koulutunnista? Laittakaahan kommenttia niin laitan kyllä sitten :)

Sunnuntaina oli sitten estetunnin vuoro. Tunti oli enemmänkin ns. jumppatunti, sillä teimme alkuun kavaletteja ja puomeja vähän ja sitten tulimme linjaa, jossa oli apupuomeja ristiin ja rastiin siellä ja täällä.

Tunti aloitettiin ottamalla jalustimet pois! Kavaletteja ja puomeja ravissa alkuun ja tehtävä oli alemman kuvan mukainen.  Aloitettiin tekemällä voltit puomirivien yli ja molempien välissä ja ennen tehtiin avoväistöä. Puomeilta jatkettiin kavaleteille, joiden ensimmäinen väli oli 4m ja toinen 7m. Näiden kavalettien väliin pysäytettiin (siis tuonne 4m väliin sekä 7m väliin eikä niiden kahden keskelle). Ravissa jo itsui, mutta sain olla koko ajan tarkkana että pidän käden pehmeänä ja annan hevosen edetä puomeilla, kun taas kavaleteilla piti valmistella pysähdys hyvin ja ajoissa, jotta sen ehti tehdä noihin väleihin.
Ravissa tehtiin molempiin suuntiin ja sitten melkein sama laukassa. 
Puomien sijasta hypättiinkin toisella sivulla pieni lankku. (Ovat nyt eri kuvissa koska en jaksanut alkaa suhteuttamaan niitä keskenään samaan kuvaan) Laukassa siis ensin kavaletit ja sitten suoralla linjalla pieni este. Kuulosti helpolta kunnes selvisi että molempiin väleihin täytyy mahduttaa yksi askel... ja vielä ilman jalustimia...! Huhhuh sanon kun punnersin kuulkaas niitä välejä. Aloitimme helpommaalla suunnalla tulemalla oikealta, jolloin kavaleteille tultiin ensin pieni väli ja sitten kasvatettiin laukkaa isompaan väliin. Muutamia kertoja tulin tuohon pienempään väliin liian isosti ja se jäi vain vähän pitkäksi innariksi, mutta tuo pidempi väli onnistui aika hyvin joka kerta. Toiseen suuntaan sitten oli paljonpaljonpaljon vaikeampi ottaa hevonen niin pieneen laukkaan tuon pitkän välin jälkeen, mutta siinäkin kyllä onnistuimme! 


Hyppäsimme sitten molempiin suuntaan ylemmän kuvan linjaa. En muista noita välejä kunnolla, mutta nuo viivat, joiden päissä on pallurat ovat esteitä/kavaletteja ja nuo loput ovat puomeja. Tulimme molemmista suunnista tehtävää ja tarkoituksena oli saada ekaan väliin puomin jälkeen mielestäni yksi, esteen jälkeen toinen ja ennen okserin sarjaa kolmas. Okserin molemmin puolin oli noin askeleen päässä kavaletit ja niiden jälkeen taas tuo pysty juttu toisinpäin. Hyppäsimme aluksi aika pienenä linjaa ja sitten sitä nostettiin. Libre oli koko ajan tosi hyvän tuntuinen ja hyppäsi aivan mielettömän kivasti. Lopuksi Maija nosti esteitä vielä noin 120cm korkeiksi ja hypytti yhden tunnilla olleen isommalla tasolla kilpailevan. Pyysin sitten saada hypätä pienempänä ja esteitä laskettiin noin 105-110 korkeiski. Libre hyppäsi taas tosi hienosti ja suoritti ihan kympillä koko homman! Olin tunnin jälkeen tosi tyytyväinen siihen ja Maijakin kehui että nyt esteet menivät paljon paremmin kuin viimeksi.

Jos nyt sitten jotakuta jäi mietityttämään että miksi pyysin pienemmäksi, niin syy on yksinkertaisesti se että kaikki paikat ovat olleet nyt niin jäässä että en ole saanut ratsastettua kunnolla, joten olisi ollut epäreilua hypyttää niin isoa (vaikka korkeudessa ei lopulta ollut eroa kuin sen kymmenen senttiä, mutta oli kuitenkin) näin kevyen jakson jälkeen. 

Videoita en saanut, koska kameran akku oli aivan tyhjä koulutunnin jälkeen! Harmittaa ihan tosissaan, sillä Libre oli koko tunnin tosi hyvä ja teki hienoja hyppyjä. 

Loppuun mainostan vielä tuota kilpailua 4. päivältä, sillä kilpailuaikaa on enää pari päivää! Villejä veikkauksia menemään vaan reippaasti, jos ei osaa arvata yhtään muuten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka