12/07/2013

#7 Kauden analysointia - Libre Z

Libren kausi ei suoraan sanottuna mennyt oikeastaan niinkuin suunniteltiin. Alunperin oli tarkoitus päästä kilpailemaan sillä jo alkukaudesta ja aloittaa 110 luokkien hyppääminen ulkoradoilla alkukesästä ja saada niihin rutiinia. Kenttää oli tarkoitus kokeilla TS Ratun aluekisoissa ihan kunnolla ja koulua oli tarkoitus kvaalata helpossa A'ssa.

Periaatteessa noissa kaikissa tuli onnistuttua. Starttasimme ensimmäisen helpon A'mme, osallistuimme kenttäkilpailuihin (tai oikeastaan kolmiin eri kenttäkisoihin) ja starttasimme tuon 110 radan. Kaikki meni kuitenkin vähän uuteen suunnitteluun kun Librellä oli lihasjumeja alkukauden koska syötimme hetken aikaa eri rehua sille. Kausi päästiin kuitenkin aloittamaan Ypäjällä Team Eurohorsesin aluekilpailuissa clear round luokilla. 
Kuvasta kiitos Aada Lätti
 Aloitimme hyppäämällä helpot 90 ja 100. Eka rata oli oikeastaan aika hyvä.  Kaikki toimi ja niin ja toinenkin rata oli tosi hyvä kunnes kuski jäi hölläilemään omiaan ennen viimeistä estettä ja tässä tulos:
Linkki videoon!

 Näiden kisojen jälkeen oli kuitenkin ihan hyvä fiilis ja ilmoittauduimme jo kisaviikoille junnuderbyyn, joka oli 110 tasolla. Pari- kolme päivää ennenkuin olisi ollut lähtö niin Libre ontui ja pahasti ja ei sitten muu auttanut kuin saikulle ja kiukkuisena perumaan lähtöjä.. Silloin kyllä harmitti, sillä Libre oli ollut silloin todella mahtava!
Ehdimme käydä myös starttaamassa sen helpon A'nkin. TS Ratun seurakisoihin mentiin ja pienten kommellusten kautta sitten suoriuduimme radalle positiivisin mielin.  En ole tainnut ikinä ratsastaa yhtäkään koulurataa niin huumorilla kuin tuon! Libren bravuuri kun ei ole nuo väistöt niin ne vähän valahtivat ja laukkaosuudella hevonen suihki iloisesti vain läpi kaiken. Fiiliksiä en muista radan jälkeen mutta sen muistan että sanoin että tästä radasta taisi tulla 50% juuri ja juuri. Väärin kuitenkin meni ja prosentteja tuli 58 ja risat! Olimme tuloslistalla peräti jopa puolenvälin paremmalla puolella.
 Sitten tulikin vuoroon kenttäkisojen kokeilu sairasloman jälkeen. Noihin kisoihin lähdettiin vähän puolikkain eväin, sillä emme olleet ehtineet vielä käydä kunnolla treenaamassa maastoesteitä, mutta saimme itsemme vielä viimetingassa johonkin maastoesteryhmään ja käytiin pomppimassa. Siitä reissusta sitten vielä sen verran että huh mikä sika Libre silloin oli! Sain muutamaan kertaan oikeasti ihan pukkeja ja pomppuja.

Kisoihin kuitenkin mentiin ja siellä selvittiin tosi hyvinkin. Kaikki osakokeet onnistuivat tosi kivasti ja lopulta olimmekin kolmansia!
Kuvasta kiitos Tiia Sipilä
 Käväisimme vielä muutamia kouluratoja starttaamassa aluekisoissa tasolla helppo C. Hurja nousu eikös? Ensimmäisellä kerralla saimme hurjat 69%, joka onkin ennätykseni. Toisiss kisoissa ei mennyt sitten yhtään niin hyvin mutta 60% silloinkin taisimme saada. Siihen jäikin sitten taas meidän varsinainen koulukisaaminen vaikka kenttästarteissa niitä suoritettiinkin.

 Ykskaks saimmekin idean lähteä Kangasalle kenttäkisoihin ja siellä sitä taas mentiin. Mahtavat maisemat ja hieno maasto! Sitä maastoa oli oikeasti kiva ratsastaa kun oli vähän tekemistä ja miettimistä jo harrasteessa. Näissäkin kisoissa teimme jonkun ihmetempaiksen sillä olimme jälleen kolmansia ja tilillä olikin sitten jo kaksi aluekenttäsijoitusta!

110
Punnitsimme sitten että lähdemmekö aluemestaruuksiin vaiko harrastemestaruuksiin ja totesimme joka tapauksessa että haetaan nyt tuntumaa kympistä ja mennään harrastemestaruus. Kokonaisuudessa en oikein osaa sanoa noista kisoista miään syytä millekään. Jotenkin vain huono verkka taisi vaikuttaa Libeen niin paljon että se kielsi jo aika pienestäkin virheestä. Radat kuitenkin selvittiin kaikki loppuun asti ja pienestä epäröinnistä huolimatta starttasin 110 luokan ja olin siihen oikeasti todella tyytyväinen kunnes mokasin itse sarjan kokonaan!

Tämän jälkeen kävimme vielä Niinisalon kenttäkisoissa ja siellä kävikin maastossa sitten niin että tultiin oikeasti jo lujaa! Puolisen minuuttia aliaikaa on jo aikamoinen saavutus eikö? Niinisalon jälkeen emme käyneet kuin parit seurakisat estepuolella ihan kivoin fiiliksin ja sitten kausi saatiinkin jo valmiiksi.

Kokonaisuudessa kausi oli siis ihan hyvä, kun otetaan huomioon että alkukaudesta oli niin paljon epäonnea matkassa. Pääsimme kuitenkin saavuttamaan kaikki tarvittava. 110 tasolla käytiin ja todettiin että pienellä rempalla saadaan homma toimimaan ja koulussa saatiin tavoite läpi, kentästä puhumattakaan. Parhaimmat fiilikset sanoisin jääneen Kangasalan kisoista ja Luvian aluekansallisista estekisoista, joissa saimme mahtavan puhtaan metrin radan ja sijoituksenkin! Videon Luvian metristä voit katsoa tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka