1/15/2014

Tammikuun Iverit

Viime postauksessa olikin jo pieni sneakpeak viikonlopun treeneistä. Lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki yhteen pakattuna sanoisin että Väne oli koko viikonlopun todella hyvä ja kurinalainen! Kaikkea muuta kuin viimevuoden puolella olleissa Ratun kisoissa, joissa ei nähty paljoa muuta kuin sikailua..

Lauantaina aloitimme tunnin tekemällä ensin kavaletteja ravissa. Kavaletit oli asetettu kaarevalle uralle ja niitä pystyi tulemaan niin ravissa kuin laukassakin mutta aloitimme ensin ravissa vasempaan kierrokseen. Kavaletit ovat aina olleet Väiskille tosi vaikeita ja se yleensä vain hermostuukin niitä tehdessä ja alkaa hasatä. Nyt kuitenkin sain ravissa jo ihan sikahyvät fiilikset kun hevonen ylitti koko kavalettisarjan rentona, taipuneena sekä koko kropan läpi ravaten! Laukassakin sain muutaman kerran aivan älyttömän hyvän fiiliksen. Muutaman kerran lähdin liian kiireellä ensimmäiselle kavaletille mutta pääsääntöisesti tuli tosi kivoja pätkiä. Oikeassa kierroksessa ravikavaleteilla sai työstääkin vähän enemmän jotta ulkolapa ei lähtisi vipottamaan mutta siinäkin onnistuin ihan hyvin. Laukassa hieman samaa vikaa mutta sain silti ratsastettua tosi hyviä pätkiä kavaleteille.

Kuva esteistä. Yläreunassa innarisarja sekä sen kanssas uoralla linjalla ollut pysty.
Keskellä punaisella merkattuna kavaletit sekä vino musta viiva on pysty, joka tultiin innarin jälkeen.
Alareunan pystyn ja okserin luona olevat keltaiset/oranssit viivat ovat maassa olleita apupuomeja.
Sen jälkeen otimme verkkahyppyjä pystylle, jossa oli apupuomit. Sain koko ajan aika hyviä hyppyjä ja hyvä fiilis sen kun jatkui! Muutamia kertoja sain uusia vähän korotetummalle pystylle kun hyppy ei ollut ihan suora. Samainen tehtävä jatkui sitten okserilla. Jännitin taas inan oksereita mutta tässä okserissa oli taas ne apupuomit, jotka helpottivat minua tosi paljon paikan hakemisessa. Väiski teki taas tosi kivoja hyppyjä ja sain vähän pidäelläkin pientä.

Verkkahyppyjen jälkeen otimme pienen jumppasarjan, joka oli maneesin toisella reunalla. Innarisarja, jossa oli kolme hyppyä. Ensimmäiset yrittämät olivat vähän rämpimistä, mutta Väiski suoritti. Tulin sitten pari kertaa uudestaan ja vielä pari kertaa niin että otin ennen kavalettisarjaa pystyn, joka oli suoralla uralla noin viiden askeleen päässä innarista. Viiden askeleen väliin oli kuitenkin tehtävänä saada niin monta askelta kuin vain mahdollista. Ensimmäisellä kerralla koko homma oli taas vähän räpellystä, koska olin tullut jo koko tehtävään huonosti kaarteesta --> pystylle huono hyppy --> linjalla epätasapainossa --> huonosti innarille, josta taisi pari puomia pudota nilkkoihinkin. Tulin sitten uudestaan ja olin tarkkana koko kaarten läpi ja hups vaan kun koko linja meni ihan iisisti läpi.

Lopuksi tehtävänä oli tulla innarilta kaarevalla linjalla olevalle pystylle. Innari tultiin siis toisin päin ja taas oli oikein räpellystä! Väiski jäi himmaamaan kaarteessa oikein urakalla ja koko sarja jäi tosi työlääksi hypätä. Korjasimme sen samantien ja nyt kun sain hyvän innarin niin aloin säätää mielessäni liikaa askelia linjan päässä olevalle pystylle ja lopulta päädyimme siihen että kiemurtelin pystylle ja kielsimme siihen. Huomasin säätämiseni ja tulimme uudestaan ja sain tosi hyvän linjan! Jatkoimme tältä pystyltä sitten tulemalla vielä suoralla linjalla olevan pystyn ja innarin ja tälle sain taas tosi kivat hypyt kun muistin keskittyä läpi kaarteen.

Olin todella tyytyväinen Väneen tunnin jälkeen! Hevonen odotti minua ennen estettä mutta oli silti innostunut ja hyppäsi todella kivoja hyppyjä koko ajan. Pahoittelen videon huonoa laatua. Kyhäsin sen kasaan Chromebookissani ainoalla toimivalla ohjelmalla ja latasin sen sieltä Youtubeen, jonka vuoksi lopussa on vielä ohjelman mainos :D Kuviakaan en saanut taaskaan napattua edes ruudulta (lue: en jaksanut..) mutta seuraavat videot laitan pöytätietokoneelta, joten kuvankaappaustenkin nappaaminen videolta on paljon helpompaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka