1/25/2014

Tässä postauksessa saatte taas tutustua vähän paremmin minuun selkeästi. Edessä on siis peräti kolme haastetta, jotka minulle ovat lähettäneet Suvi (http://suvijasorbi-lifeistooshort.blogspot.fi/), Nea (http://kisakenttiakohti.blogspot.fi/) sekä Nina (http://ninajamadde.blogspot.fi/), kiitokset heille!

{Rules/Säännöt}:
Everyone who is challenged, must… / Jokaisen haastetun pitää…
1. Tell 11 things about themselves. / Kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Answer the 11 questions written by the challenger. / Vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Come up with 11 new questions for the bloggers that will be tagged. / Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Tag 11 new bloggers (with less than 200 followers). / Haastetun tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. List the bloggers you wish to challenge. / Haastetun tulee kertoa kenet on haastettu.
6. No tag-backs (don’t tag the person who challenged YOU). / Ei takaisin haastamista

11 asiaa minusta
1. Koulussa on tällä hetkellä menossa koeviikko ja ajattelin valmistautua oikei superhyvin siihen! Aloitin ensimmäisen aineen lukemisen jo edellisellä viikolla ja silti koko homma kaatui niskaan edellisenä iltana.
2. Itse koe tuntui kuitenkin menneen yllättävän hyvin.
3. Olen ollut todella huoo opiskelija koko jakson ajan!
4. Olen viime viikkojen aikana heräillyt yöllä aivan ihmeellisesti aina klo. 5-6 välillä..
5. Jatkan fanituksen kohteitteni paljastuksia sillä olen Leonardo Di'Caprio -fani! Uusimmat leffat täytyy aina päästä katsomaan elokuvateattereihin!
6. Minua on myös vahvasti käännytetty Benedict Cumberbatch -faniksi.. hehe.. tai en tiedä oikeastaan faniksi, mutta olen käynyt katsomassa myös muutaman kerran leffan missä hän näyttelee. Not bad etten sanoisi.
7. Pelkään myös pahoin muuntautuvani väkisin ja puolimitteen vastoin tahtoani directioneriksi (karmaiseva kauhunkiljahds ja huudahdus: 'NOOOOOOOOOOUUUUH!!!') sillä belieberiydestä olen päässyt eroon jo Bieberin uuden albumin tultua. Puhumattakaan uusimpien uutisten.
8. Kävin katsomassa myös Hobittin ensi-illan (Tämä asia tosin on tainnut täällä jo ilmentyä) ja en sano pahaa siitäkään. Saatan lähteä katsomaan kolmannen osan kun sekin ilmestyy.
9. Olen suorittanut kaikki viimeisimmät esseeni viimetingassa. Viimeisimpänä karmaiseva filosofian kurssiesseeni, jonka palautin viimeisien hermoja raastavien minuuttien aikana luvaten taas kerran itselleni että never again. We'll see that...
10. Arkeni on ollut nyt tämän talven ajan kiireisempää kuin koskaan! En ole rehellisesti sanottuna ehtinyt hengähtää kunnolla edes viikonloppuina ja arkirytmini meneekin suunnitelmalla kouluun--> kotiin --> läksyt --> tallille --> läksyt --> nukkumaan. Aika rasittavaa mutta itsepähän olen tieni valinnut...
11. Olen hurahtanut kuitenkin jonkun verran netflixiin ja aina kun aikaa irtoaa niin sieltä olen katsonut mm. Gleetä, jota en ole varsinaisesti koskaan kunnolla saanut katsottua. Suunnitteilla on kuitenkin koeviikolla ainoalle vapaapäivälleni leffapäivä, jolloin otetaan koko ilo irti netflixin antimista!

Suvin kysymykset:
1. Miksi aloitit blogin kirjoittamisen?
     Se oli silloin sellainen muotikin jopa pitää blogia. Innostuin kuitenkin ideasta ja halusin saada kirjattua ylös esimerkiksi valmennuksissa käytäviä asioita, hetken fiiliksiä ja muita vastaavia. Bloggaamisesta on tullut sitten yhdenlainen elämäntapa ajan myötä ja kyllä, vaikka näin pientä blogia pidänkin niin sille aika paljon ajatusta urhaan.

2. Jos voisit päättää kielen mitä puhuisit äidinkielenäsi, olisiko se suomi? Jos ei niin mikä?
     Onhan suomikin ihan kiva kieli mutta jos saisin valita niin voisin mieluiten puhua joko englantia (britti aksentilla tietty!) tai saksaa.

3. Mikä on ratsastuksessa parasta?
     Se onnistumisen tunne ja kun kaikki menee putkeen. Kun hevonen rehellisesti suorittaa rentona ja tuntuu käteen hyvältä edes sen kolme askelta tai yhden hypyn niin myönnän hymyn leviävän kyllä kasvoilleni hyvinkin leveäksi. Paljon tuntuu aina olevan huonoja hetkiä mutta niiden satunnaisten hyvien hetkien jälkeen janoaa vain saada kokea niitä uudestaan.

4. Lempivarustemerkki?
     Sanonko vain yhden? ; D Pikeurilla on aina ollut mielestäni hyvännäköisiä vaatteita mutta pidän myös Spooksin uudesta mallistosta paljon. Hevosella olen ollut erityisen tyytyväinen Dyonin suitsiini sekä Prestigen nahkavarusteisiin (sekä prestigen jalustimiini tietty!).

5. Mikä on tavoitteesi hevosten kanssa/ratsastuksessa?
     Edetä mahdollisimman pitkälle. Kohti ääretöntä ja sen yli!

6. Mitä et tekisi koskaan mistään hinnasta?
     Jaa... Mietiskelimme filosofian tunnilla samankaltaiseen kysymykseen vastausta jokunen aikaa sitten hieman erilaisella kysymyksellä mutta sanoisin että en esimerkiksi tappaisi mistään hinnasta. Siihen ei moraalini antaisi periksi.

7. Jos saisit mahdollisuuden ratsastaa jollain huippuhevosella, mikä se olisi?
     Valitse nyt näistä kaikista tässä maailmassa! Mahtavaa olisi kokeilla esimerkiksi Juuli Kontion ratsastamaa Fardonia mutta esimerkiksi Kevin Stautin Silvanan selkään menisin enemmän kuin mielelläni. (Toki minkä tahansa huippuhevosen selkään juoksisin riemusta kiljuen)

8. Paras muisto hevosiin liittyen?
     Muistoja nyt niiden kanssa on kertynyt paljon mutta voisin ehkä sanoa että Libren kanssa Aluederby sijoitus on edelleen yksi niistä hienoimmista muistoista. Myös Binksin kanssa eräät kilpailut saavat edelleen hymyilyttämään kun voitimme molemmat luokat sekä vielä sarjakilpailun.

9. Kesä vai talvi? Miksi?
     Kesä! Rakastan sitä lämmintä vuodenaikaa, pitkiä iltoja, auringon paistetta, kisoja ja kaikkea muuta! En ole oikeastaan mikään talvi-ihminen, sillä tämä kaikki pimeys iskee minuun niin pahasti että olen koko ajan todella väsynyt.

10. Hauskin piirre omassa/vuokra/lempi/hoitohevosessa tai ponissa?
     Libressä sen fiksuus. Herra on päässyt vähän korotetulle pallille selkeästi ja välillä tuntuu että se katsoo oikein ylimielisesti jos iltapuurot ovat myöhässä! Väiskin hauskin piirre taas on mielestäni sen käyttäytyminen karsinassa. Se voi näyttää hapanta naamaa mutta kun menee rapsuttamaan oikeasta kohdasta, nousee korvat pystyyn ja se alkaa oikein 'killittämään' silmillään :DD Fantusta sen sijaan ei voi sanoa yhtä piirrettä. Koko lapsi on itse hauska piirre!

11. Lempivaate tallille?
     Ehdottomasti näin talvella viimevuonna joululahjaksi saatu Kingslandin toppatakki. Riittävän ohut mutta kuitenkin riittävän paksu takki, jolla olen hypellyt täällä aika pitkälle koko talven.

Ninan kysymykset:
1. Ketä ratsastajaa ihailet ja miksi? 
     Tuolla ylempänä taisi tulla jo vähän selille. Kevin Staut ratsastaa äärettömän taitavasti sekä Meredith Michaels-Beerbaum. Myös Malin Baryard ratsastaa ihailtavan hienosti!

2. Mikä sinusta tulee isona? (ja miksi?)
     No sen kun tietäisi vielä itsekin.. Eikös se niin mene että lukioon tullaan hakemaan vielä kolme vuotta lisäaikaa mietiskellä sitä? ;D 

3. Mikä tekee hyvän ratsastajan?
     Tähän on miljoonia vastauksia mutta olen itse sitä mieltä että tärkeässä osassa ovat hyvät hevosmiestaidot, taito ratsastaa erilaisia hevosia ja mukautua niiden mukaan sekä taito kuunnella hevosta.

4. Jos pitää valita yksi, minkä ominaisuuden valitsisit hevosellesi, mitä et?
     No Librelle saattaisin sanoa että varovaisuuden esteillä. Ehdottomasti en haluaisi sen olevan liian nopea ja hätäinen hypätessä taikka sileällä. Väiskille sanoisin ehkäpä paremman rohkeuden, sillä sen kanssa voisi olla hauska hypätä välillä maastoesteitäkin mutta se tuntuu olevan liian varovainen hevonen kenttämaailmaan. Erityisesti sille en haluaisi lisää varovaisuutta! Fantsulle sen sijaan toivoisin ehkä hieman rauhallisempaa luonnetta. Lapsi toimii vähän turhankin hätäisesti aina toisinaan. Sen sijaan lisää rohkeuttakaan en kuitenkaan haluaisi, sillä sitä lapsella tuntuu ihan riittävän :)

5. Mikä on sinulle elämässäsi tärkeintä?
     Se että osaan olla tyytyväinen ja onnellinen siitä mitä minulla on ja että osaan arvostaa sitä ja itseäni. Toki tietysti tärkeimpiä asioita ovat perhe ja hevoset.

6. Mistä luonteenpiirteestäsi voisit luopua?
     Mulla on ärsyttävän lyhyt pinna! Haluaisin olla oikeasti paljon rauhallisempi. Sellaiset lehmänhermot että oksat pois kiitos vain. ;D

7. Mistä et?
     Iloisuuttani sekä äänekkyyttäni en loppujen lopuksi haluaisi muuttaa. Myönnettäkööt että joskus on nolottanut kun on tullut puhuttua vähän kovaan ääneen kun on ollut vähän turhan hauskaa. Mitsä toki minä sille voin että omistan suhteellisen voimakkaan äänen..

8. Onko ulkonäkö sinulle tärkeämpää kuin mitä sisältä löytyy?
     Ihmisissä? Sanoisinko että ulkonäkö ei ole mikään syy esimerkiksi olla pitämättä toisesta tai ettei voi olla kaveri. Kyllä se sisältä löytyvä on mielestäni tärkeämpi.

9. Facebook vai instagram?
     Instagram on minulle oikeastaan vasta niin uusi tuttavuus (jos jotakuta kiinnostaa niin olkaa vain hyvä @milkakai) että pakko sanoa facebook!

10. iPhone vai Nokia?
     Uskollinen Lumia 520 juuri nytkin vierelläni makoilee. En kyllä pahitteeksi pistäisi vaikka iPhonen saisinkin mutta tähän asti ollaan oltu nokiatyttöjä!

11. Hevonen vai poni?
     Hevonen. Pituus on välillä pirullinen asia kun isotkin ponit ovat kuin shettiksiä alla :( 

Nean kysymykset:
1. Rivitalo vai kerrostalo?
     Hitto viekööt! Miksei omakotitalo? :D Kallistun nyt kuitenkin ehkä enemmän rivitalon suuntaan.

2. Pöytäkone vai läppäri?
     Meidän pöytäkone vs. läppäri on aika helppo valinta: Läppäri! Oma kultamuruni, Samppa nimeltään, on ollut aivan mahtava laite! Kouluhommia varten kuulemma varsinaisesti mutta kyllä sillä nyt blogiakin päivittelee ;)

3. Jin stirrupit vai freejumpit?
     En ole koskaan freejumpeja kokeillut, joten joudun kallistumaan jinien puoleen vaikka eivät nekään huonot ole.

4. Esteet vai koulu?
     Esteet! Koulu toki on kaiken pohja ja sitäkin harrastan päivittäin ja olen todella ankara itselleni välillä.

5. Maastoilu vai kavaletit?
     Riippuu hevosesta jolla menen. Librellä kavaletitkin ovat kivoja mutta Vänen kanssa pääsee paljon helpommalla lähtemällä vain maastoon :D Nyt tosin Vänekin alkanut tajuta paljon paremmin kavaletteja mutta sen kanssa niiden runttaaminen ei onnistu vielä yhtä hienosti kuin Librellä jonka kanssa voisi laukata vaikka millaista piruettilaukkaa välillä kavaletteja työstäessä!

6.Trippeli vai okseri?
     Molemmat ihan kivoja esteitä. Trippeleitä olen todella vähän loppujen lopuksi hypännyt ja okserit ovat olleet niitä ongelmakohtiamme tällä hetkellä joten senkin vuoksi taidan sanoa että trippeli vaikka okseri-ongelmanikin tuntuu jo ehkä mennen parempaan päin.

7. Mikä parhain puolesi ratsastajana?
     Periksiantamattomuus. Yritän loppuun asti ja koitan vielä vähän pidemmällekin. Olen myös itselleni todella ankara välillä ja menen kyllä yksin ratsastaessanikin sen mukavuusalueeni ulkopuolelle ja pusken itseäni tekemään enemmän ja enemmän päästäkseni eteenpäin.

8. Kimo vai rautias?
     Riippuu ihan. Kimojakin on hienoja ja niitä vähemmän silmiin pistäviä. Rautiaitakin on erilaisia joten vaikea sanoa. Sellainen erilainen ja silmäänpistävä kimo olisi hieno jos kukaan ymmärtää, mitä ajan takaa :D

9. Unelma ammatti?
     Hevosten kanssa työskenteleminen huipputasolla olisi ihan unelmien täyttymys. Toinen unelmaduuni olisi laulaja taikka näyttelijä.

10. Tämän kauden päätavoitteet?
     Edetä taas pykälän eteenpäin kummankin hevosen kanssa varmasti ja rauhallisesti. Koulussa haluan saada varmuutta sinne helppo A -tasolle ja esteilläö sinne 110 luokkiin, jotta oltaisiin taas valmiita siirtymään eteenpäin.

Tämä postaus on nyt jo niin pitkä että en kirjoita omia kysymyksiä seuraaville haastetuille vaan heidän tehtävänsä on valita joko Suvin, Ninan tai Nean kysymykset ja suorittaa haaste heidän keksimillä kysymyksillään! Haastan seuraavat blogit:

Ps! Libre on vihdoin back in business! Ja huomenna toivottavasti tulossa postausta Yli-Huhtalan valmennuksesta, jossa olimme Väiskin kanssa.

1 kommentti:

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka