2/02/2014

Back in business part.2 ja SuperTappi

Loppuviikko on sujunut nyt varsin mallikkaasti kun torstaina kirjoitin kolmannen koeviikkoni viimeisen kokeen! Yhteiskuntaopin koe oli ja en kyllä sano juuta enkä jaata mutta katsotaan, mitä sieltä sitten tulee ;) Jos nyt pitää analysoida mennyttä viikkoa kokeiden puolesta niin ainoa koe, jota odotan jopa innolla, on biologian koe. Ikinä en ole ollut mikään suuri bilsan tai mantsan ystävä mutta siinä kokeessa ei pahemmin tullut sellaista oloa ettenkö olisi tiennyt jotain kysymystä. Päin vastoin! Mä olisin voinut tehdä ne kaikki viisi tehtävää kolmen sijasta. Nyt kuitenkin kun sanon sen tässä ääneen niin voin sanoa hyvästit hyvälle numerolle! :D

Torstaina koulussa venyi vähän kun kaverit eivät halunneet päästää lähtemään kotiin ennen bussin tuloa. Pienen takaa-ajon jälkeen kännykän ryöstön vuoksi sitten päädyimme pelaamaan biljardia muutaman pelin verran vapaa-ajan tilaan. Hevoset ratsastin illalla pikimiten vaikka siinäkin ehdin käydä Väiskin toimesta maata tutkiskelemassa. Ratsastin otsalampun valossa pellolla, koska muualta en valoa saanut siihen peltoon. Erehdyin sitten vääntämään vähän ketkun kanssa pikkujutuista ja sen toimesta sain pari kipakkaa pukkia, jotka heittivät jalustimet pois ja sen jälkeen pienen pystyhypyn, joka liu'utti kuskin pyllylleen maahan sujuvasti. Poni sitten vaan kiinni ja uudelleen selkään. Raukka ei kuitenkaan uskaltanut Libren tarhaa pidemmälle paeta kun mutenhan olisi voinut jäädä yksin! Takaisin selkään vaan ja pikkupiru töihin! ;) Hienohan se sen tietty sitten oli. Taisi koittaa paikata temppujaan :DD Perjantaina Väiski taaisi muistaakseni pitää ihan vapaapäivän. Libren ratsastin kevyesti pellolla heti aamulla ennen kuin aloitin päiväni leffamaratonin. Katsoin netflixistä peräti kolme elokuvaa. Matrixin, Kick-Assin sekä Robert Pattinsonin näyttelemän leffan Remember me. Ihan mielenkiintoisia elokuvia kaikki, jos joku haluaa tulevaisuudessa nähdä! Lauantaina jatkui sama linja. Ratsastin Libren aamusta pellolla ja kahdeksitoista lähdimme Turkuun katsomaan kaveriporukalla kaksi elokuvaa finkinolle. 12 Years a Slave sekä  The Wolf of Wall Street. Tykkäsin jopa vähän tuosta ensimmäisestä vaikka aika raaka olikin mutta tämä jälkimmäinen ei kyllä syystä tai toisesta ollut mieleeni.. Hauskan päivän kuitenkin vietimme, kiitos porukalle siitä! :)

Vihdoin kuitenkin leffoista asiaan paremmin. Tänään kävimme molempien heppojen kanssa maneesilla. Väiskillä oli tarkoitus hypätä vähän rataa ja Librellä oli tarkoitus tehdä pientä kavalettityötä ja palata pikkuhiljaa rankempaan treeniin. 

Aloitimme Vänen kanssa. Maneesiin oli jo valmiiksi rakennettu jonkunlainen rata, josta muutin muutaman pystyn vielä okseriksi ennen kuin aloitin varsinaisen työn. Väiski hyppäsi koko ajan tosi kivasti! Kerran pysähtyi aluksi okserin eteen, koska jätin sen siihen eteen yksin mutta sen jälkeen kaikki hypyt onnistuivat tosi hyvin ja Väiskillä oli tosi hyvä imu päällä koko ajan! Hyppäsin oikeastaan aika vähän ja nopeasti. Alkuun verkkahyppyjen jälkeen pienen muutaman esteen radan ja sen jälkeen 11
esteen radan. Itse esteet eivät olleet suuria. Noin 80cm kaikki taisivat olla. Hyvällä tuurilla jokunen oli 90cm korkeudella mutta tärkeintä ole että Väne suoritti kaiken pyytämäni kiltisti ja kitisemättä, joten en nähnyt lainkaan tarpeelliseksi korottaa yhtään enempää kun näin itsekseen hypätään. Ensi viikonloppuna on sitten taas Iverin treenit.
Rata, jonka ratsastin Vänen kanssa

Vänen jälkeen oli Libren vuoro. Päätin aamusta että sekin voisi tulla mukaan ja ottaisin sillä vähän kavalettityötä. Pudottelin sitten esteitä matalien kavalettien kokoisiksi sekä yhdet ravipuomitkin kokosin yhdestä okserista. Aloitin alkuverkoissa ravailemalla ensin vähäsen mutta jonkun ajan päästä kävin jo molemmat laukat läpi ja kun hevonen oli peruslämmin otin molempiin suuntiin vähän railakkaammat laukat! Pelto, jolla ratsastelen kotona on niin liukas loppujen lopuksi että siellä saa tehdä laukkaa ainakin aika varovasti, joten nyt piti käyttää hyödyksi hyvä pohja ja antaa 'lapsen' hieman avata lihaksia ja kiihdyttää pari pätkää. Kaiken yllätykseksi sain oikeasti pari pukkiyritystäkin. Siis oikeasti köyrypukkiyritystä! Libreltä! Sen pahin temppu on pieni pyllyn nosto ja pystyhyppy kun oikein suuttuu ja silloinkin varoittelee! Huvittuneena nostelin sitten pienen nenää ettei ihan yllättämään pääse ;)
Linssiludet maneesin peilejä tutkimassa ;)
Alkuun otin molempiin suuntiin pari kertaa ravipuomeja mutta raukkaparka mennä kaahotti niin pahasti että oli pakko ottaa vähän haastetta hommaan ja en tullutkaan suoraan puomeille vaan siis suoralla uralla oleville puomeille taivutin kuin ympyrällä. Näin joutui Librekin keskittymään ja vähän polkemaan tassuillaan että selviytyisi. Pari tosi kivaa pätkää sain molempiin suuntiin ennen kuin vaihdoin tehtävää. 
Toinen tehtävä oli pitkällä sivulla olevat kavaletit, joissa oli 10m väliä. Ravissa sisään- käyntisiirtymä välissä- ravissa ulos. Simple. Or is it? Maija tykkää tehdä näitä aluevalkuissa paljon ja aika hyvä harjoitus se onkin. Lisää nopeutta Libren kanssa täytyy harjoitella varsinkin siirtymissä ylöspäin mutta käyntisiirtyminen onnisti ihan hyvin kun aloin kunnolla ratsastamaan. Tulin vielä kavaletit molemmista suunnista laukassa ja ratsastin väliin ensin kolme ja sitten kaksi.
Lopuksi tein vielä pienillä kavaletin kokoisilla ja niitä pienemmilä 'esteillä' kontrollia ja pujottelin niitä vähän miten sattuu pienistä kaarteista ja nopeilla ratkaisuilla. Libre oli tosi keskittynyt ja tyytyväinen ja tykkäsi tosi paljon kun joutui oikein tekemään. Pari kertaa oma keskittymiseni herpaantui, jonka vuoksi tuli pieniä virheitä mutta kun jaksoin pitää oman kehoni pystyssä ja pohkeet hevosen ympärillä niin sain taivuteltua ja käänneltyä Libreä ihan mielettömän hienosti. Lopuksi tein vähän väljempää treeniä samalla idealla vähän isommilla ristikoilla (ehkä 50cm) ja koitin pitää saman idean koko ajan. Toisessa ristikossa oli apupuomit edessä ja takana ja lopuksi nostimme sen noin 80cm korkeaksi pystyksi ja tulin sen vielä muutaman kerran molemmista suunnista ihan Libren iloksi. 

Molempiin hevosiin olen todella todella todella ylpeä tällä hetkellä ja toivon että sama fiilis jatkuu! Pahoittelen myös tätä tekstin paljoutta ja vähäisiä, huonolaatuisia, kuvia. Kamera ei vaan ikinä kerkiä mukaan tallille puhumattakaan kuvaajasta ja vielä valoisasta ajasta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka