2/08/2014

Kuukauden Iverit Part. 1

Koko viikon on mielessä ollut blogi taas mutta milloinkaan en ole saanut mitään kirjoitettua! Yhtenä syynä myös on toki että mitään erikoista ei ole tapahtunut vaikka perus arkipostauksetkin varmaan joitakin kiinnostaisivat. Koitan kuitenkin kunnostauta ja olla aktiivinen bloggaaja ja väsäillä aina välillä ihan perus arkipostauksiakin, vai mitä te tykkäätte?

Hevoset ovat kuitenkin kulkeneet ihan kivasti koko viikon. Väiski on tehnyt huomattavan parannuksen ratsastettavuuteensa ja viime viikon treenit ovat olleet todella perusasioiden hiomista jälleen. Innostuin, sattuneista syistä, oikein hinkkaamaan pysähdyksiä ja muita vastaavia harjoituksia ja olenkin pyrkinyt puskemaan itseäni koko talven aikana ylittämään sen mukavuus alueen ja tekemään oikeasti kunnolla töitä. Pysähdyksiäkin tehdessä ei riittänyt vain pysähdys vaan halusin sen tapahtuvan juuri silloin kun sanon ja liikkeelle lähdön kanssa yhtä hyvä reaktio. Väne teki näitä tosi hienosti kun vain istuin oikeasti kunnolla sen ympärillä ja pidin pohkeet oikeasti kiinni! Librellä tämä temppu oli myös helppoa ja mukavaa, vaikka välillä reaktionopeus liikkeelle lähdössä olikin vähän hidas. Libre kuitenkin ennemmin keräsi kierroksia tästä harjoituksesta ja pian siirtymiset saatiinkin vaihtaa pieniin kokoamisharjoituksiin, jotta kipittelijä saataisiin töihin. Hetken aikaa pidin ravia todella pienenä ja käskin polkea takaa kunnolla ja pikkuhiljaa palailin tavalliseen rytmiin ja pidin huolta tahdista. Vitsit että Libren takapää on nyt taas mahtava! Tunsin oikein kunnolla selkään kun se polki ja työnsi takaa! 

Se kuitenkin pikaisista viikkokatsauksista. Väne pääsi Iverin valvovan silmän alle ja olen aika tyytyväinen pieneen taas. Saavuimme paikalle vahingossa tunnin myöhässä, sillä emme olleet tienneet viime hetken aikataulu muutoksista! Suoraan sanottuna vähän hävetti jopa mennä sinne kun Iver olisi muuten pitänyt siinä välissä tauon ennen seuraavia tuntejaan.
Anteeksi huono pohjapiirros. Kavalettisarja puuttuu ja en ymmärrä, mistä tuo harmaa pohja tuonne iskee aina..
Aloitimme kavalettisarjalla, joka kuvasta puuttuukin. Neljä kavalettia viuhkassa siis ja molemmissa kierroksissa laukassa näiden yli. Alkuun tuli todella hätäisiä ratkaisuja ja huonoja pätkiä mutta muutaman kerran jälkeen otin itseäni niskasta kiinni ja aloin tekemään niin saimme oikeastaan hyviäkin pätkiä. 
Kavalettien jälkeen otimme verkkahyppyjä, kuvassakin näkyvälle, yksittäiselle pystylle. Apupuomit olivat taas molemmin puolin estettä ja alkuun pysty olikin aika pieni. Muutaman hypyn jälkeen Iver nosti vähäsen ja tulin uudestaan. Sitten tehtävään lisättiin okseri, jossa oli myöskin apupuomit mukana. Ensiksi siis pysty kuvan oikeaa ylä nurkkaa kohti ja sitten uraa pitkin okserille, joka hypättiin kuvan vasenta ylä kulmaa kohti. Videolta katsoessani huomasin että puskin okserille tosi rumasti ainakin ekalla kerralla!Väiski hyppäsi kuitenkin koko ajan kauhean kivasti ja kun sain korjattua tuota puskemistani niin sain pari tosi hienoa hyppyä okserille, jossa tunsin oikeasti että kaveri käytti selkäänsä! Lisää näitä kiitos!!

Näiden hyppyjen jälkeen tultiin tuo jumppasarjainnari , tai mikä se ikinä onkaan. Neljä pienempää pystyä siis innariväleillä. Tehtävänä oli hypätä nämä ja pysäyttää suoralla uralla. Ensimmäisellä yrittämällä Väiski himmaili tosi paljon ensimmäiselle hypylle mutta päättäväisesti pistin kaverin niistä yli. Toisella kerralla mentiin jo paljon paremmin yli ja pysähdyskin tuli vähän paremmin läpi. Sitten sarjan perään lisättiin, kuvassakin oleva, pinkki pysty neljällä laukalla. Tälle tuli oikein kivoja hyppyjä ja sitten lisäsimme vielä ennen kavaletteja olevan pystyn linjaan. Oikeaan kierrokseen kaikki meni oikein putkeen mutta vasemmalta tultaessa lähdin ensin liian myöhään kääntämään ensimmäiselle pystylle kun taas toisella yrittämällä olin aivan liian aikaisessa! Tämän lisäksi oma vinouteni paljastui ja korostui todella paljon, mikä tosiaankaan ei edesauttanut tehtävästä selviytymistä. Lopuksi sain kuitenkin selätettyä tämänkin linjan.

Lopuksi hyppäsimme pienet radan puolikkaat tähän ja alotimme yksittäisellä pystyllä, linja oikealta ja loppuun okseri. Tällä pätkällä tuli kivoja hyppyjä ja okserinkin sain onnistumaan oikein hyvin. Päivän viimeisenä tehtävänä oli linja vasemmalta, pysty ja loppuun taas okseri. Tällä kertaa sain tehtyä oikeasti hyvin tuon linjan! Pystylle tulin ensimmäisellä kerralla huolimattomasti ja pujahdimme ohi. Väne huomautti kuskia tästä ja sen jälkeen jatkoimme loppun saaden molemmille esteille oikein hyvät hypyt.

Kokonaisuudessa olen ihan tyytyväinen. Huomasin muutamia korjattavia asioita itsessäni, kuten edelläkin mainitsemani istunta. Istun enemmän vasemmalla puolella ja oikea jalkani ei pääse työstämään hevosta kunnolla ja tänäänkin huomasin sen kun oikea polveni nousi jatkuvasti. Tämän vuoksi uskonkin tuon linjan olleen vaikeampi vasemmassa kierroksessa koska siinä vaadittiin paljon vahvempaa ulkojalkaa! Toinen ongelmani oli että ratsastin liikaa kannuksella. Yritän huomenna ratsastaa paremmin pohkeella ja olla kääntämättä kantapäitä sisäänpäin työntäen kannuksia suoraan ponin maksaan. Jos en saa tätä huomenna korjattua niin täytynee yrittää hypätä ensi kerralla vaikka pienemmillä kannuksilla tai jättää ne kokonaan pois, jolloin on pakko ratsastaa pohkeella!  Lyhyesti ja ytimekkäästi: Heppa oli reipas poika koko ajan ja kuski saisi potkaista itseään oikein kunnolla ja alkaa korjaamaan itseään tarkemmin!


Pahoittelen vielä loppuun tätä pitkää tekstinpätkää sekä videon puuttumista. Ketku on latautumassa mutta käytettävissä vasta noin 160 minuutin kuluttua Youtuben mukaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka