6/12/2014

Kisaviikko 2014 - Part. 1

Kisaviikko ei ole vielä kokonaan meidän osaltamme ohi mutta ensimmäiset koitokset kuitenkin ovat. Tiistaina tuli sitten vietettyä koko päivä Ypäjällä kenttkisoissa. Starttasimme kauden toisen tutustumisluokkamme ja koulukokeeni oli jo vähän ennen yhdeksää, joten herätys viideltä ja auto starttasi pihasta kuudelta!

Paikanpäällä kävin kävelemässä esteradan ja näyttämässä paperit ennen kouluverkkaan menoa. Olin maanantaina treenannut kouluohjelman läpi koulusatulan kanssa, jolla myös starttasin kouluradan. Huhhuh, sanonko että oli hullu olo istua koulupenkkiin! Libre oli kuitenkin ihan kivan oloinen. Ratakin oli ihan jees. Siisti. Ei mitään rikkoja tai muitakaan mutta hevosessa olisi saanut olla mielestäni hieman energiaa liikkeessä (tosin silloin minä en olisi siellä istunut mitenkään) ja joitakin asioita olisi saanut tehdä tarkemmin, kuten pidätteet istunnalla. Koulupenkissä en saa jotenkin vatsalihaksilla istuttua riittävästi ja jäänkin pidättämään liikaa kädellä (huhhuh, mitä selityksiä! Miten mä kestän edes itseäni..)Rata oli kuitenkin iihan jees ja lähdin ihan okei tyytyväisenä radalta. Toki ärsytti hiukan kun tiedän pystyväni paljon parempaankin suoritukseen. Prosentteja tällä radalla irtosi kuitenkin ihan kivat 65 ja risat sekä kilpailu alkoi yhdeksännellä sijalla!

Ruuvailtiin pikaisesti hokkia jalkaan ja menin esteverryttelyyn. Tein hyvin lyhyen ja ytimekkään verkan. Noin kierros laukkaa hyvällä temmolla ympäri ison estekentän ja sitten kaksi hyppyä ristikolle, kaksi pystylle, pari sekuntie hengähdystä käynnissä ja kaksi hyppyä okserille ja radalle.Esterata hypättiin siis derbyllä, jonka vuoksi hokitkin ruuvailtiin tietty. Rata oli yksinkertainen ja alkoi pienellä okserilla derbyn alapäästä. Ensimmäiset viisi estettä hypättiinkin derbyn alapäädyssä. Vitosen jälkeen lähdettiin nousemaan yläpäätä kohti ja matkan varrella oli kaarevalla tiellä pysty sekä okseri-pysty sarja ennen viimeistä okseria. Rata oli aika kiva mielestäni, alkuradasta sai ottaa kontrollin eikä lähdetty suoraan ratsastamaan päästä päähän isoa derbyä. Nollaradalla selvittiin maaliin ja tyytyväisenä sitten hepalle kiitokset ja taukoilemaan ennen maastorataa

Täss välissä käytiin sitten syömässä ja kävelemässä maasto. En oikeastaan odottanut maastolta mitään mutta hiukan alkoi jännittää kun maasto osoittautuikin aika tehtävän täytteiseksi. Arvasin jo kävellessä esteet, joille täytyisi ratsastaa erityisen hyvin ja että kontrolli täytyi pystyä pitämään koko radan ajan.

Maaston verkassa Libre oli kuitenkin aika rento ja rauhallinen. Sama jatkui kun lähdettiin valmistautumaan. Hiukan kaveri koitti ottaa kirroksia kun edellinen ratsukko oli lähdössä mutta käänsin pään vain pois siitä suunnasta ja kävelin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Oman vuoron tullessa napsautin kellon päälle ja lähdimme rauhallisessa, mutta kuitenkin eteenpäin vievässä temmossa radalle. Ensimmäiset kolme estettä sujuivat ihan helpolla. Libre oli rauhallinen ja odotti ohjeita koko ajan. Nelonen oli vähän sitten 'pelottavamman' näköinen este, jolle ratsastin tarkasti. Nelosen jälkeen tuli pieni ja ahdas linja mökeillä. Tämä tuli todella ahtaaksi, koska Libre otti aika isollla laukalla sisälle mutta yli mentiin ilman suurempia ongelmia. Ennen vettä oli vielä yksi tukki. Veteen mennessä Libre jarrutteli vähän mutta meni kiltisti suoraan veteen kuitenkin. Vedestä tultiin ulos pienen tukkikasan yli ja jatkettiin tielle, jossa oli kaksi estettä suoralla uralla. Tässä kohtaa tulikin koko radan tiukin paikka, sillä jälkimmäinen este oli maalattu valkoiseksi osittain ja hui kun se oli Librestä jännittävä! Ennen sitä oli vielä ihmisiä, jotka olivat myös kovin jänniä.. huhhuh. Sain kuitenkin puskettua hieman jarruttelevan Libren yli esteestä ja suurilla kehuila jatkettiin ylöshypylle ja kapealle, joka sujui aika mallikkaasto myös.Videolla voi kuulla alussa että juttelen Librelle :D Juttelin tosiaan koko radan sille ja se pöllö tuntui ihan kuunnelleenkin koko matkan kun minä selostin! Kapealla komensin äänellä vähän koska jännitin itse estettä jonkun verran. Se oli aika iso tuttarin esteeksi mielestäni mutta Librellä ei ollut sille mitään ongelmaa! Tässä kohtaa katsoin kelloa ja totesin että hitsi nyt ollaan myöässä ja pahasti! Hanaa vaan loppumatka ja ennen esteitä aina vaan pari pidätettä. Viimeiset neljä estettä siis tultiin aika haipakkaa mutta ei auttanut loppukiihdytykset. Maaliin tultiin tällä kertaa 20 sekuntia yliaikaa! Se ei kuitenkaan harmittanut ollenkaan, sillä päästiin estevirheittä koko maasto läpi! Nyt oli oikeasti hauskaa ratsastaa maastoa kun ei pitänyt kirota päässään  hulluna kiikuttavaa hevosta, joka saattoi pysähtyä muovituolit nähdessään..

Yliajasta saimme kahdeksan virhepistettä loppujen lopksi, mikä pudotti meidät ärsyttävästi pois sijoilta! Oltaisiin oltu kuudensia omien laskujeni mukaan puhtaalla maastolla! No aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta! Olimme kuitenkin aivan mahtavasti kymmenensiä kolmenkymmenen ratsukon luokasta! Rusettia ei tullut mutta so what! Ensi kerralla sitten :)

4 kommenttia:

 1. Hyvä te<3 vitsi hirvittää vieläkin että oikeesti uskalsin hypätä ton ylöshyppy-kapee jutun :D

  ps. keinulauta best ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhuu me oltiin kummatkin hurjia kun selvittiin :D Ja lapsi on terve kun se leikkii ;) Menetetty lapsuuden ilo tuo keinulauta!

   Poista
 2. Vähänkö oot söpö Milka kun höpötät Librelle! :D

  VastaaPoista
 3. Haha :D kiitoksia kiitoksia, Librekin tykkäsi selkeästi enemmän söpöstä höpöttelystä maastossa! :)

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka