6/07/2014

Viikon takaisia räpellyksiä

Viimeinen viikko on mennyt ihan siivillä nyt. Lauantai vietettiin aamulla kirkossa ja juhlistamassa uusia ylioppilaita (tai ainakin jotkut olivat, minä istuin kotona haaveilemassa niistä kaikista kakuista, joita juhlissa tarjoillaan paraikaa..). Sunnuntaina sen sijaan oli Salossa koulukisat, joista minun on pitänyt koko viikko postata mutta todellisuudessa en oleehtinyt niin paljoa takapuoltani paikallaan pitää että olisin edes videota saanut koneelle.

Starttini oli Salossa aamupäivän aikoihin noin kymmenen aikoihin, jos oikein muistan. Väne oli siis mukana ja ohjelmana oli pitkän radan helppoa A:2. Ohjelmana tämä oli meille aivan uusi tuttavuus mutta ihan kiva. Olimme paikanpäällä ajoissa jotta saisin verrytellä rauhassa. No rauhassa todella saatiinkin verrytellä. Kilpailut olivat jo aamusta meidän radallamme myöhässä ja oman starttini aikaan luokka oli jo puoli tuntia myöhässä. Verkka aikaa olin varannut sitten tunnin ja plus siihen tämä puolen tunnin myöhästyminen niin jippii!

Teletappi ja helppo A!
(hehe.. esteratsukko kouluradalla. Estepenkki ja estetakki ja apua! Ohjissa stopparit ja otsatukka auki!)
En kuitenkaan ollut pahoillani viivästyksestä. Väiski oli alkuun hyvin reippaalla tuulella ja limboili joka suuntaan miten sattuu. Muutamaan kertaan otettiin parit levadeloikatkin kun apua sieltä tulee hevonen vastaan! Sehän voi vaikka syödä! No mutta. Liikaa virtaa ja intoa samassa paketissa niin mitä voi odottaa? Sain kuitenkin ketkun kuriin aikani työskenneltyä. Aikaa oli kuitenkin jäljellä vielä enemmän kuin riittämiin joten otin pieniä välikäyntejä ja sitten tein vuorotellen vähän ravia, väistöjä ja pari lisäystäkin tein sekä vuorollaan laukkaa, pienen vastalaukan ja lisätyn laukan.

Radalle mennessä Vänestä oli jo sitten parhain puhti hieman hiipunut. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään laiska, sain ratsastaa jalalla mutta sopivasti ja hevonen oli koko ajan rentona. Rata oli kokonaisuutena ihan siisti. Keskiravit olisivat voineet lähteä vielä paljon näyttävämmin, mutta alku niissäkin jo oli. Pohkeenväistöjä täytyy vielä hioa, koska Vänellä lähtee todella helposti takapää johtamaan liikettä. Laukat olivat ihan ok. Mielestäni keskilaukat olivat onnistuneet mutta ensimmäinen vastalaukka putosi kolmen askeleen verran raville kaarteessa koska pidätin taas liikaa!

Kuvien copyright: Jaana Hakola/ hurtta.1g.fi
Pisteitä tuli skaalalla 5-6,5 läpi radan. Alapisteet olivat molemmilla tuomareilla alusta loppuun tasaisesti kutosta mutta muissa pisteissä oli pieniä eroja siellä täällä, mikä aiheutti pienen piste-eron: C tuomarilta 60,862% ja M tuomarilta 57,414% ja näiden lopputulokseski muodostui 59,138% ! Parannusta alkukauteen ja Laitilan A:10 rataan heti muutamalla prosentilla! Sijoitusta ei näillä pisteillä vielä tullut mutta noin puolenvälin paikkeille luokkaa jäimme, ei paha.

Seuraavan viikon olenkin sitten ollut kesätöissä. Maanantaina kävin sitten illasta Turussa kääntymässä. Vietiin toinen saappaani korjaukseen koska niistä meni vetoketju rikki talven aikana ja kukaan ei ole muistanut koko saapasta sitten koskaan kun on Turkuun päin lähdetty. Illalla kävin kuitenkin vielä kevyesti Libren kanssa ratsastamassa kentällä ja kävelemässä metsässä. En tehnyt mitään erikoista, koska alkuperäinen suunnitelmani oli käydä vain kävelemässä mutta sitten oli pakko vähän päästä ravailemaankin ;)

Tiistain ja keskiviikon ratsastin sitten molemmat. Kävin tiistaina Vänellä maastossa ja Libren kanssa tein kentällä hetken gramaaneilla. Keskiviikkona sitten toisinpäin ja kävin ottamassa Libren kanssa muutaman kerran täydet vedot maastossa. Hitto kun miehellä oli kivaa taas! Mentiin ihan älyttömän lujaa! Vänellä tein sitten kentällä muutaman kavaletin avulla töitä ja lopuksi vähän iloteltiin ja kurvailtiin niiden yli ;) Väne kääntyy ihan pennin päällä kun se on samassa ajatuksessa kuskin kanssa ja tykkää ihan hirmuisesti! Torstaina olin iltavuorossa ja äiti ratsasti sitten Vänen. Perjantaina olimme sitten Ratun tallilla hyppäämässä vähän maastoesteitä Idan ja Maikun kanssa! Mukana oli vielä eräs poni hyppelemässä meidän kanssa. Hypättiin aika paljon mutta se ei kyllä Libreä haitannut. Hirvittävä vauhti päällä vaan koko ajan! Hypättiin harrasteen esteistä vaativan esteisiin (se oli oikeastaan vahinko. Luultiin sitä helpon tukiksi!) ja muutamia linjoja ja tehtäviä sekä coffin! Se oli kauhea räpellys mutta yli mentiin! Oli niin hauska päästä treenaamaan porukalla maastareita!
Nappasin kuvan Idan blogista, joten copyrightit sinne. HYVÄ ME! Oltiin rohkeita ja reippaita :D (ja erittäin täysjärkisiä!)
Tänään olen sitten vasta pöritellyt peukaloitani ja mietiskellyt mukavia. Librellä on nyt edessä rankka putki kisoja mutta sen jälkeen pidetäänkin tovi rauhallisempaa. Huomenna mennään Luvialle estekisoihin ja tiistaina jatketaankin Ypäjälle kisaviikon merkeissä!

6 kommenttia:

 1. Ohhoh aika tyylikäs kouluratsukko! ;) Vitsi kun meilläkin olisi maastossa joissa voisi laukata kovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :D Mä tiedän olevani onnekas kun asutaan näin "korvessa" että maastoja on joka suuntaan ja kaiken näköisiä. Näin kesäaikaan varsinkin on ihana mennä välillä vähän tuulettumaan tuonne pusikkoon hevosen kanssa :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat, etenkin vimppa! :D. Harmi kun en päässyt näkemään teidän rataa, no onneksi kesällä vielä kisoja tulee :) ja videoltakin tietty näkee hyvin! Väne on kyllä tosi hieno :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Väne kiittää ja kumartaa kovasti :) Kesä on vasta aluillaan joo ja kisoja on tulossa taas niin paljon että saa ihan valikoida minne menee, ja suunnitella ettei tule liiaksi mentyä.

   Poista
 3. hihi <3 Tosta kuvasta kyllä näkee just miten fiksuja ollaan yhdessä :D mut vitsi olikin hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi oli ihan mahtava keikka! Täytyy ottaa joskus uusintatreffit!! Tai vallotetaan nyt ensin noi Ypäjä hoodsitkin :D

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka