7/07/2014

Esittelyssä: Paarma-ansa!

Edellisessä postauksessa oli kaksi kuvaa, joista toinen olikin tämä alla oleva hökötys. Kyseessä ei ollut valitettavasti mikään ufo vaan paarma-ansa. Isä vietti viimeviikolla aikaansa OKRAssa ja bongasi sieltä tällaisen pallon mukaansa!
Eilen sitten aamusta rahtasimme tämän hökötyksen tuohon laitumelle pystyyn. Laite koostuu tuollaisesta mustasta kumipallosta, jonka yläpuolella on tuo 'verho', tai miksi ikinä tuollaista voikaan kutsua, joka loppuu pieneen purkkiin mihin paarmat sitten ohjautuvat. Googlailin tätä ansaa pikaisesti ja löysin netistä nimellä Paarma-ansa TAON-X seuraavanlaisen esittelyn laitteesta:

Paarma-ansa TAON-X. Myrkytön ja ekologinen. Houkuttelee paarmoja jopa 10 000m2 alueelta ja 95% välittömästä läheisyydestä. Voidaan käyttää lähes missä vain mm. laitumilla, ratsastuskentillä,puutarhoissa yms.  
Paarma käyttää näköastiaan saalistamiseen. Auringon valossa lämmennyt pyydyspallo houkuttelee paarmoja paremmin kuin sen läheisyydessä oleva eläin. Paarma nousee aina lentoon ylöspäin, joten se jää pyydykseen. Paarma joutuu lopulta pallon yläpuolella olevaan suppiloon ja kuolee. Paras tulos saavutetaan, kun paarmapyydys asennetaan paikoilleen jo ennen paarmakauden alkua. -- 
 Lähde: a-kauppa.fi
Saimme tässä muutamisen päivää takaperin vinkinkin tuosta pallosta että se on tosi hyvä ja nyt kun sitä olemme päivän tässä katselleet niin kyllä se ihan toimivankin näyttää. Pallon yläpuolella olevassa purkissa oli illasta kourallien paarmoja ja koko päivän aikana hevoset tuntuivat todella rauhallisilta. Hännät heiluivat kevyesti tietty välillä mutta ei läheskään niin pahasti kuin yleensä, puhumattakaan että välillä meidän hevoset ovat oikein joutuneet juoksemaan karkuun paarmoilta! Pointsit siis meiltä ainakin tälle pallolle, Kuningas Libre kiittää ja kumartaa ;)

5 kommenttia:

 1. Nonnih! Aikamoinen pallo :D Pitäisköhän hankkia? Tosin musta tuntuu että Mailis sais sydänkohtauksen jos se näkis ton :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D no niin meinasi kyllä vänekin saada mutta kyllä Se tänään jo siitä selviytyi!

   Poista
 2. Todella kiva tälläinen vähän erilainen postaus!! :) toivottavasti toimii myös jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuntuu että koko ajan on tullut kirjoiteltua vaan kisapostauksia!

   Poista
 3. tee ite Paarmapyydys
  http://www.youtube.com/watch?v=b3FnM5SH1uk
  http://www.viikonloppu.com/?p=60935&cat=11&mtype=new

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka