7/29/2014

Hyvin, huonosti vai hyvinhuonosti?

Siinäpä se. Tiivistys Wiurilan aluekoulukisoista, joissa starttasimme ensimmäisen aluetason helppo A -luokkamme Libren kanssa! Rata itse tuntui hyvältä, ratsastajan radalla tapahtuneet unohdukset kuitenkin kertovat että olisi ennemmin mennyt huonosti kun taas saadut prosentit viittaavat tähän viimeiseen vaihtoehtoon; hyvin huonosti!

Lähdettiin lauantaina ajelemaan Salon suuntaan hyvissä ajoin ja kisapaikalla ruuvailin hokit sitten jalkaan ennen verkkaan menoa. Kisat käytiin siis nurmella, jes! Starttasin aika alkupäässä luokkaa mutta mitään kiirettä ei todellakaan ollut. Libre oli alkuun verkassa vähän huonon tuntuinen mutta parani siinä sitten koko ajan. Väistöt olivat ihan hyviä ja ravi kulki kivasti. Laukka oli vasempaan hieman vaikeampi säädellä ja sen kanssa tuli pieniä mielipiteitäkin pari kertaa mutta radalle päästiin lähtemään kuitenkin sulassa sovussa.

Ennen rataa kokeilin taas ravilisäyksiä, kuten Niksulassakin, ja taas tuli samantien rikko. Ei mitään kiirettä ja otin uudestaan mutta ei, ei meinannut tulla millään sitä ravia kun vain laukkaa. Ottiko hokki sitten kuivaan nurmeen niin kiinni että laukka oli mukavampaa vai mikä, mutta muutamaan otteeseen sain laukan alas ottaa ennen kuin sain tehtyä varovaisen ravilisäyksen.

Rata alkoi ihan hyvin. Raviohjelman ajan Libre oli paljon parempi ratsastaa kuin esimerkiksi Niksulassa tai Ratulla koulukisoissa. Ravilisäykset onnistuivat mielestäni hyvin ja pohkeenväistötkin pelittivät aika kivasti. Laukkaohjelmassa tuli kuitenkin moka. Nostin laukan oikeassa pisteessä ja lähdin kohti keskilaukkapätkää  ja pilli soi. Mitä? Pääty ympyrä laukannoston jälkeen ennen lisäyksiä. Voi elämä että siinä kohtaa olisi tehnyt mieli pamauttaa itseä ja ihan kunnolla! Homma uusiksi sitten ja tällä kertaa keksilaukasta tuli hyvin varovainen mutta vastalaukka onnistui hienosti. Käynnin kautta tulevassa laukanvaihdossa tuli raviaskelia muutama alkuun, mistä päätuomari rokotti aika rajustikin nelosella. Tällä kertaa muistin sitten ympyrän päätyyn ja keskilaukkakin oli tällä kertaa parempi ja vastalaukka onnistui taas hyvin. Käyntiosuus oli myös aika hyvä mielestäni ja lopputervehdykseen päästiin iloisesti. Päätuomari kuitenkin huikkasi että ravisiirtymä olisi muuten kuulunut tulla pari kirjainta aikaisemmin, toinen unohdus!

Ps. Hyi kamala tuota meikäläisen istuntaa ja asentoa! 

Yllättävää kyllä, nämä unohdukset eivät radalta tullessa ottaneet pattiin mitenkään. Tuli todettua että voi hittolainen, mutta samalla kuitenkin hevonen oli niin kiva ratsastaa radalla että se ja sama vaikka meninkin nyt unohtamaan :D Huolestuttavan kuuloista minulta!  Suurempia ajattelematta menin hakemaan paperini ja siellä luki alareunassa oikein mojovat 55%! Hehe.. Tulipa tosi mukava mieli, varsinkin kun selkään hevonen oli tuntunut oikeasti hyvältä!

Lähdettiin sitten kotiin sieltä kuumasta auringonpaahteesta ja lueskelin vähän papereitani. Pisteskaala oli välillä 5-7. Muutama nelonen kuitenkin oli, kuten tuo laukanvaihto käynnin kautta, johon tuli se muutama raviaskel sekaan. Kummaltakin tuomarilta tuli vielä 4,5 käyntisiirtymästä, jossa Libre alkoi tarjota ravia paarmojen pörrätessä ympärillä. Papereissa oli kuitenkin kivoja kommentteja, tuomarit toivoivat molemmat lisää rentoutta ja rohkeampia keskiaskellajeja. Harmittavat unohdukseni vain miinustivat kokonaispisteistä lopulta jopa 12 pistettä, joka laski prosenttejakin kahdella. Nyt kuitenkin treenaillaan ahkeraan ja valmistaudutaan Ypäjän kenttäkisoihin, joissa tulemme starttaamaan ensimmäisen helpon luokkamme! Lisäilen videon tämän päivän aikana vielä postaukseen.

6 kommenttia:

 1. Eihän toi nyt niin huonosti menny! Ei ainakaa näytä yhtään huonolta! :D Muista sit unohtaa rata Ypäjälläki nii mullaki on ehkä jotain mahiksia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Phahaha :D kenttäkutosta en uskalla mennä unohtamaan! Ja Sä ka liitokavioMaikku viette kummiski meidän tikkarit keskiravienne kanssa heti alkuradasta!

   Poista
 2. Miksi Väiski myynnissä? Ethän sä vielä mihinkään ole kauemmas lähdössä opiskelemaan, vai onko joku uusi suunnitelma?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lähdössä kauemmaksi opiskelemaan :) Väne on myynissä sen vuoksi että mulla ei ole koulun alkaessa aikaa ratsastaa kolmea hevosta nyt kun Fantsukin tuli viimeviikolla kotiin takaisin. Jostain on siis pakko valitettavasti luopua :/

   Poista
 3. Voi, ei väiskiä! Se on mun lemppari sun hevosista. Eikö sun äiti enää ratsasta? Nyt en ole hetkeen lukenu blogia niin en tiedä mitä on tapahtunut, mutta eikö se sun äitille ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä äiti satunnaisesti ratsasteleekin vielä :) Väiski on äidin nimissä virallisesti mutta mä olen treenannut sillä varsinaisesti ja nyt siis kun Fantsu on tullut takaisin töihin niin kolmas hevonen on aika rankka, varsinkin koulujen alkaessa taas.

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka