7/17/2014

Ketäs sinne satulaan tällä kertaa kiipesi?

Maanantaina suuntasimme nokkamme Huittisiin moikkaamaan meidän pikku kakaraa! Erityisen jännää tästä teki se että tällä kertaa oli minun vuoroni kiivetä satulaan. Tämä kommelllus pitikin sitten ikuistaa ihan kameroiden kera ja tässä postauksessa saattekin nautiskella aavistuksen parempilaatuisista (lue: kännykkälaatua paremmista) kuvista ja videoistakin.
Fantsua kiepautettiin pikaisesti vielä liinassa ennen kuin kiipesin selkään. Olin selkäännoustessa oikeasti jopa hieman hämmästynyt, miten kiltisti kakara seisoskeli vain paikallaan ja odotti. Meillähän oli aikanaan pientä ongelmaa selkäännousun kanssa mutta nyt homma oli ihan piece of cake!

Aloitin sitten kiertämällä kenttää ensin käynnissä ja tutustumalla vähäsen taas lapsen ratsastukseen. Hetkin käveltyäni aloin ravailla ja sitä tehtiinkin tovin verran. Lapsi alkoi samantien vähän kokeilla rajojaan ja kyttäili vähän kentän reunoja ja koitti kiihdytellä jonkun verran ravissa. Siinä sitten oma aikamme kierreltiin ja aloin itse rohkaistua koko ajan enemmän oikeasti ratsastamaan sen sijaan että olisin vain koittanut killua kyydissä. Se oli yllättävän vaikeaa, koska viimeksi kun olen tuossa kyydissä ollut niin ainoa ajatus oli se klassinen "nouse satulaan ja pysy siellä!"
Aloin sitten saada otetta koko ajan paremmin lapsen kanssa ja siirryimme pienten välikäyntien jälkeen seuraavaan jännään hetkeen kuskille; hyppäämiseen! Koitin epätoivoisesti Maijaa muistutella että mä en ole pientä kavalettia suurempaa tämän kanssa koskaan ikinä sitten ylittänyt että anna edes hiukan armoa alussa mutta Maija ei pahemmin armoa tuntenut (ja ei taida mun kohdalla muutenkaan tuntea, joten turhia selkeästi koitan kitistä :D )

Aloitimme heti vähän kavalettia suuremmalla (hui!) keltaisella pystyllä ja sain taas ihan yllättyä! Fantsulla oli tosi hieno into mennä esteelle ja se hyppäsi iloisesti samantien yli reippaasti. Totesin myös samalla kitinäni turhaksi sillä lapsi olisi todennäköisesti vain kompastunut pienempiin puomiviritelmiin!

Videon mukaisesti otettiin muutama hyppy vielä keltaiselle pystylle ennen kuin jatkoimme toiselle lankupystylle. Ilman mitään kyttäilyjä tai ongelmia Fantsu hyppäsi taas innoissaan lankusta huolimatta pientä pystyä. Taitaa olla suurin ongelma taas siellä satulan päällä ;)

Pystyn jälkeen hyppäsimme vielä molemmat okserit kentällä. Pieni lainelankku okseri osoittautuikin hieman vaikeammaksi Fantsulle ja muutamaan kertaan räpiköitiinkin esteen yli ja läpi. Molemmille oksereille lapsi kuitenkin imi taas ihan pirun hienosti ja hyppäsi innostuneena ja reippaasti kaiken mitä eteen laittoi!

Lopuksi otimme pienen radanpätkän, jossa oli molemmat pystyt ja okserit sekä uutena sarjaeste.

Rataan kuului yksi suora linja neljällä askeleella, yksi kaareva linja suunnitellulla viidellä(joka ei meillä kuitenkaan tainnut toteutua) ja vielä siitä sarjasta. Ensimmäisellä yrittämällä Fantsu alkoi kiemurrella aika paljonkin kohti okseria mutta sain kuitenkin rutistettua matosen ylitse. Seuraavalle en kuitenkaan saanut enää käännettyä kun lapsen ratti nyt on vielä vähän mitä on ja laukassa lähestymiset ovatkin vielä haastavampia kuin ravissa. Aloitin sitten kokonaan uudestaan ja koko homma meni todella sujuvasti läpi! Selvisimme kunnialla jopa vaikeasta kaarevasta linjasta! Sarjalle kuitenkin nähtiin vähän koottuja kokoelmia ja sarjan otinkin vielä muutaman kerran. Lopuksi Maija nosti vielä sarjan okserin about 70 senttiseksi sekä lainelankkuokserin ja tulin sarjan pysty-okseri suunnasta ja perään vielä tämän lainelankkuokserin.


Pienten välikäyntien jälkeen ravailin vielä tovin ja olimme jo huomattavasti paremmin samalla linjalla Fantsun kanssa kuin alussa! Kokonaisuudessa olen kyllä tyytyväinen lapsen kehitykseen. Selässä ei enään todellakaan tarvitse vain kiikkua ja pitää kiinni vaan nyt voi jo jonkun verran ratsastaa ja vaatia. Esteidenkin suhteen on kyllä eteenpäin menty, sillä nyt Fantsulla on huomattavasti reippaampi - oma - imu esteille ja se on nähnyt paljon erikoisempiakin esteitä, lankkuja, portteja, mattoja samantien.

Tällaista menoa tällä kertaa siis! Oli hauska päästä kokeilemaan, mitä se lapsi on oikeastaan tänä aikana oppinutkaan. Olen itse vain niin tyytyväinen ja iloinen että voisin hehkuttaa monen postauksen verran, kuinka hieno ja reipas tuo pikkuriiviö oli (minusta puhumattakaan ;) ) mutta taidanpa yrittää säästää teidät nyt siltä näillä sanoin.
Miltä meidän menomme teidän mielestänne näytti? Olen kyllä itse aika tyytyväinen pikku Fantsuun ja jopa itseeni! :)

10 kommenttia:

 1. Super hienolta näyttää! Voi apua Fantsusta on tullut jo iso poika :D Ihan tulee tippa linssiin! Siinäpä on sulla kuule nuori kenttähevosen alku eiks nii ;);)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Fane-piäni oli niin reipas lapsi taas <3

   Poista
 2. Kattelin lähtölistoja eilen, ja sun nimes oli kkn seurakisoissa. Tekisitkö postauksen kisoista ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan. Fantsua meidän oli kuitenkin päätarkoituksena mennä katsomaan :)

   Poista
 3. Tuleeko Fantsu sun käyttöösi kisoihin, sitten aikoinaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan niin Fantsu tulee jatkamaan mulla kisahevosena tulevaisuudessa :)

   Poista
 4. Minkäkokoinen tämä on ja kuinka korkeaksi pitäisi kasvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkoja mittoja en osaa sanoa mutta veikkaisin Fantsun olevan pikkuhiljaa 165cm korkea tai jossain siinä lähellä. 170cm lähelle toioisimme sen kasvavan mutta katsotaan. Emä on 170 kokoinen mutta isä on hieman pienempi.

   Poista
 5. Tää on niin hieno :)

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka