7/10/2014

Kotimäki Dressage Festival

Koulukisoissahan tässä on nyt näköjään innostuttu käymään! Lauantaina siis Kotimäen Dressage Festivaleilla mukana Libre sekä Väne ja luokkana molempien kanssa oli Helppo A kenttäkilpailuohjelma n:o 6!

Starttasin luokan ensimmäisenä Vänellä ja päätin mennä, pienellä riskillä, kangen kanssa ensimmäistä kertaaa. Kotona olemme vähäsen kangen kanssa treenanneet mutta kisoissa emme siis koskaan ole menneet. Väne oli verkassa ihan okei. Vähän pyrki ehkä turhan avoimeen muotoon mutta oli ihan kiva ratsastaa muuten. Radan puolelle mennessä sitten koko homma tuntui sitten lässähtäneen. Lösähdin itse ihan totaallisesti ja en käyttänyt jalkaan ollenkaan niin paljoa kuin olisi pitänyt ja hevonen pääsi jännittymään vähäsen ja jäi pohkeen taakse.
Rata oli kokonaisuutena nyt ihan okei. Ei mitään katastrofaalista tapahtunut mutta ensimmäinen keskiravi meni plörinäksi kun Väne tarjosi laukkaa alussa, pohkeenväistöt olivat mitä olivat ja laukassa hevonen jäi pahasti poikittamaan ja pohkeen taakse. Radan jälkeen olo ei ollut todellakaan mikään mairea. Mieli olisi tehnyt mennä verkan puolelle samantien ja ratsastaa parit liikkeet läpi, voin kuvitella että olisin varmasti työskennellyt sata kertaa tehokkaammin! Ei kuitenkaan auttanut vaan piti mennä vaihtamaan ratsua.

Hetki saatiin kuitenkin Libren kanssa odotella ennen kuin oli järkeä lähteä verkkaamaan. Libre oli verkassa myös aika kiva. Muutamaan otteeseen tuli pieniä mielipiteitä mutta ihan kivojen fiilisten kanssa menin radan puolelle.

Ennen kuin sitten aloitin rataa, koitin paria keskiravia ja sain vain laukkaa..  Ou duck, Libre! Pienet mielipiteetkin siinä esitettiin ennen kuin sain muutaman askeleen keskiraviakin ja sitten pääsin aloittamaan.

Libren rata oli kokonaisuudessa todella ehjä. Ei varsinaisesti yhtäkään rikettä missään, hieno Libre! Pohkeenväistöissä pääsimme tällä kertaa jopa pisteeseen asti, mikä kyllä sai kuskinkin selässä ihan hämmästymään! Viimevuonna starttasimme saman ohjelman kesällä ja pohkeenväistöt venyivät kevyesti pisteen verran pidemmälle ettei voinut kuin nauraa! Laukat onnistuivat oikein mukavastikin, vastalaukat ovat Librellä olleet nykyään todella vahvat ja se kykeneekin melkein vastalaukkavolttiin nykyään helposti. Viimeinen siirtymä ennen keskihalkaisijalle kääntymistä oli todella vahvasti kädellä kun Libre olisi mieluummin jatkanut samaa lakkaa suorilta lopputervehdykseen. Lopputervehdys sitten olikin ihan oma tasonsa kun Libre teki aivan tikkusuoran siirtymän tasajaloin tuomarin eteen! Vitsit olin oikein tyytyväinen radan jälkeen!

Prosentteja sain Librellä 59 ja risat päätyen sijalle 14 lopputuloksissa kun taas Väinö sai radastaan naurettavat 54% pitäen listan perää. Harmittaa että Väne sai noin huonot prosentit oman ratsastukseni vuoksi. Seuraavissa kisoissa jumankauta ratsastan kyllä niin tehokkaasti koko radan että oksat pois! Ei kuitenkaan auta itku markkinoilla. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.
Loppuun vielä kesäfiilistelyt!
Väne parisen päivää sitten alkukäynneillä klo. 21.30 jolloin alkoi olla vasta inhimilliset ilmat tehdä paljon mitään :D

4 kommenttia:

 1. Jes, hienoa libre!! :) ja väne tietty myös!

  VastaaPoista
 2. Hienot poitsut<3 Tiiäks mä rupeen nyt jo harjottelee tota ohjelmaa kun se on siellä Ypäjällä helpossa :D piru vie en suostu feilaamaan sitä kisaa jonkun koulukokeen takia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Mulla on hei enää 17h aikaa opetella Niksulan koulurata, hups! :D Lahjattomat reenaa vai miten se meni?

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka