7/16/2014

Niinisalon kenttäkisat part. 1/2

Pienten mutkien kautta päädyimmekin lähtemään Metsämäen sijasta jatkamaan viikonloppuamme Niinisaloon. Edessä oli taas tuttaria ja samassa luokassa ratastettiin Lounais-Suomen aluemestaruus.

Koulustartti oli vasta iltapäivästä viiden jälkeen, joten lähtö oli about yhden aikoihin. Kisapaikalla olikin sitten mukavasti aikaa eikä tullut ollenkaan kiire mihinkään. Kouluverkassa en tehnyt mitään hienouksia ja pikkusäätöjä. Pyrin pyöreästi, rennosti ja tyytyväisesti liikkuvaan hevoseen. Libre tuntui koko ajan ihan kivalle ratsastaa ja kouluradan puolelle menin ihan okei fiiliksellä. Kokeilin vielä pientä ravilisäystä ennen kuin aloitin ja Libre rikkoi sen. No problem. Laukka alas ja uusi yritys, mutta tällä kertaa hieman enemmän tunnustellen ja varovaisemmin jolloin sain ihan okei ravin. Sitten vain keskihalkaisijalle ja menoksi!
Rata oli siisti. Ei rikkoja tai muuta hälyttävää mutta raviohjelma olisi silti mielestäni voinut olla paljon rennompi ja letkeämpi ja ravilisäys olisi voinut olla vieläkin lennokkaampi mutta mielestäni myös kouluradan pohjalla oli osaa asiaan sillä se oli mielestäni vähäsen kova. Laukkaohjelmaan olen sitten ihan tyytyväinen. Jälkimmäinen laukkalisäys oli uralla ja koitin saada vain isoa ja ilmavaa laukkaa ja onnistuinkin mielestäni tosi hyvin siinä! Radan jälkeen olin aika tyytyväinen. Kerrankin sain esitettyä jonkunmoista laukkalisäystä/keskilaukkaa radalla (kumpaa se nyt tässä ohjelmassa enää olikaan, hups!).

Kouluradan jälkeen sitten hokkeja ruuvaamaan ja rataesteille. En ottanut montaa hyppyä. Muutama pystylle ja muutama okserille. Rata oli tällä kertaa eri kuin viimeksi ja se oli ihan okei. Ei suurempia linjoja tai muuta vakavaa. Estekorkeus oli 90cm ja rata ratsastettiin siis nurmella, jonk vuoksi hokkikin.
Innostunut kenttäratsuni koulu- ja estekokeen jälkeen!
Esteradalla Libre oli... Ainakin hyvin iloinen! Ensimmäinen hyppy onnistui vielä ihan rauhassa mutta kakkoselle lähdettiinkin jo vähän painamaan vastaan ja tultiin tosi tyveen. Kolmoselle vähän paremmin ja sarjalle sitten oksat pois.. noin 12metriä (tai sitten vain pieniä askelia, ken tietää) eli kaksi askelta. Mutta mikään ei ole kuitenkaan varmaa kun Libre Z saapuu radalle ja kahden askeleen sarja kulkee selkeästi paremmin yhdellä askeleella, jolloin tulos on tämän näköinen:
Laatu 10+!

Puhtaasti kuitenkin yli selvittiin (ja hengissä!) ja mukavasti pari pidätettä läpi ennen seuraavaa estettä. Sitten hieman taas vapaammin trippelille ja seuravaalla okserilla taas järki pois ja isosti yli! Tokavika pystykin tuotti vähän jännitystä kun hieman tyveen tultiin ja sen jälkeen taas pieni kontrolliyritys ja viimeinenkin pysty puhtaasti. Tuloksena nollarata ja kunnon naurut! Verkan puolella joku totesikin mulle että "Jaa että yhdellä askeleella." Hehe.. Mun hullu <3

Estekokeen jälkeen sitten palkkaa ponille ja nauttimaan heinistä koppiin siksi aikaa kun me kävelimme vielä maastorataa, jonka walkthrough tulikin tuossa jo aikaisemmin. Sunnuntain maastoradasta kirjoitankin sitten ihan oman postauksensa, jonka julkaisen tässä lähipäivinä joten stay tuned ;)

2 kommenttia:

  1. Ei vitsi miten hieno sarjaväli! :D:D 12m on vielä ihan kiva kahen askeleen väli ja toinen vetää yhdellä! Libre <3 Se on hyvä että toinen on innoissaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes ajatellut tuolla välissä että hups nyt tulee yks askel kun tuli vaan sellanen olo että nyt lähtee muuten kaukaa :D Mä en ees tajunnut sitä kun vasta jälkikäteen että siihenhän oli kaiketi suunniteltu kaksi askelta.. hehe.. Helekutin hullu.. Mutta onpahan sentään itseluottamusta! :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka