8/02/2014

Fantsun kuulumisia

Pitkästä aikaa taas kakakran kuulumisien vuoro. Tai vuoro ja vuoro. Fantsu on oikeastaan tullut kotiin jo viime sunnuntaina ja ratsastin sen Maijalla ennen kuin lähdettiin kotiin sekä maanantaina ja tiistaina sekä perjantaina, joten Fantsun kuulumisien vuoro olisi voinut olla jo peräti neljä kertaa jos vain olisin saanut itseni tekemään.

Ratsastin siis Maijalla ennen kotiin lähtöä. Tällä kertaa tehtiin sileällä töitä koko ajan ja pääsin taas hitusen enemmän jyvälle lapsen järjenjuoksusta. Aloitimme tekemällä käynnissä muutamia väistöjä uralle. Pienissä pätkissä muutamia metrejä kerrallaan rauhassa, jotta homma ei mene vielä liian vaikeaksi. Tähän lisättiin pian raviympyrät päätyihin ja taas lapsi sai idean ravissa kysellä niiden vaaleanpunaisten kavalettipalojen kohdalla että onko pakko jos ei huvita. Tällä kertaa riiviö ei kuitenkaan päässyt yllättämään montaa kertaa ;) Ravissa jatkoimme ympyröillä ja kaarilla jonkun aikaa ennen kuin tulin toiseen päätyyn ympyrälle ja Maija pyysi istumaan harjoitusraviin. Hitusen hämmennyin että näin nuorella harjoitusravia mutta tein työtä käskettyä. Fantsulla on tosi hauska ravi! Ollaan luultu koko ajan että tuon tennistossun kyydissä ei tule pysymään kyllä erkkikään ilman kunnon satulaliimaa mutta siellähän oli yllättävän mukava istua. Työskentelimme sitten harjoitusravissa isolla ympyrällä ennen kuin siirryimme tekemään laukkaa. 

Laukassa olimme molemmat jo vähän väsyneitä. Fantsusta sen huomasi selvästi kun lapsi alkoi painaa kädelle jonkun verran kun ei jaksanut kunnolla itseään kantaa ja kuskin huonon kunnon huomasi kun kroppa alkoi lipsua huomattavasti herkemmin. Tehtiin jonkun verran siirtymiä laukasta raviin ja ravista laukkaan. Molempiin suuntiin ympyrällä sitten siirtymiä tovin aikaa ennen kuin päätimme lopettaa. 

Olin lapsesta todella iloinen. Se on muutamassa kuukaudessa hypännyt ihan tolkuttomasti eteenpäin. Se kulkee oikeinpäin, omalla moottorilla, taipuu ja suorittaa ihan kympillä! Maija on myös maastoillut ahkerasti, joten työnteko kentälläkään ei ole tullut pakkopullaksi ja lapsessa on säilynyt into ja iloisuus koko ajan.
 Kotona olen toistaiseksi tehnyt töitä vain kentällä. Maija totesi että otatte samantien lapsen vain töihin jotta pääsette kunnolla alkuun, kyllä se lapsi jaksaa. Työtä on tehty taas käskettyä ja maanantaina kiipesin samantien selkään. Vauhtia riitti ja sain ratsastaa ihan kunnolla kyllä koko ajan. Ei mitään armoa ;) Kooko ajan Fantsu kuitenkin kuunteli ja teki mitä käskin, vaikka kokeilikin välillä jotain omiaan tietty. Työskentelin kaikissa askellajeissa ja selästä tultua olin kyllä taas tosi tyytyväinen. Tiistaina tehtiin sitten vähän kevyemmin töitä. Fantsu oli jo vähäsen väsynyt kahden päivän rankasta työputkestaan ja oli koko ajan tosi kiltisti, joten miksi sitten tumputtaa turhaan jos kaikki on okei.

Parin vapaapäivän jälkeen kiipesin taas uudestaan selkään ja nyt oltiin taas niin voimissaan! Tein alkuun vähän ravia ja otin kuriin tahtia, joka oli välillä vähän mitä sattuu. Äiti raahasi muutamia kavaletteja sitten kentälle ja suihkittiin niitä sitten lapsen kanssa hieman. Kauhealla innolla aina uudelle kavaletille ja hauskaa oli! Lopulta ylitettiin kavalettejakin rauhallisesti ja paremmassa tahdissa, joten annoin pienet välikäynnit ennen kuin otin laukkaa. Laukkasin nopeasti vain molempiin suuntiin vähän sillä Fantsu oli ihan hyvän tuntuinen ja vaikka välikäyntien jälkeen oli taas vähän vauhtia niin lapsi työskenteli  silti tosi kiltisti ja kuuliaisesti. Pikkuisen Fantsu tuntui jo olevan tylsistynyt kentällä työskentelemiseen , joten loppukäynnit käytiin maastossa äidin kävellessä vierellä (lue: perässä).
Tänään ajattelin tehdä uudestaan töitä lapsen kanssa ja pienenä suunnitelmana olisi käväistä vähän maastossa, mikäli Libre tulee turvaksi. Tästä pikkuhiljaa lähdetään taas liikkeelle ja tarkoituksena olisi jossain vaiheessa päästä lähtemään vähän valmennuksiin ja valmistautua lähtemään kisoihinkin!

4 kommenttia:

 1. Eri kuvissa eriväriset jalustimen :D onko toiset sun? Ja tä heppa on tosikivan näköinen, mutta näyttää sun alla ponilta(?) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Katsos vaan niin onkin! Kuvat ovat aikaisemmilta kerroilta kun ollaan käyty Fantsua katsomassa. Kummatkin jalustimet ovat Maijan (valitettavasti, noi on aika hauskoja jalustimia!). Fantsu on vähän pienikokoinen vielä mutta kuitenkin vasta 4v, joten uskotaan ja toivotaan että lapsi tuosta vielä kasvaa! :D

   Poista
 2. Sulla on hienoja hevosia ratsastettavana.Tää Fantsu on ihana :)
  Voisit tehdä jonkun luonnepostauksen kaikista hevosista.Ja mistä asioista tykkäät missäkin hevosessa?Ja mikä ärsyttää missäkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sekä hepoilta että minulta :) Hauksa idea! Täytyy pistää korvan taa jos ehtisin joskus toteuttaa.

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka