8/20/2014

Hyvä, huono, hyvä -viikonloppu

No ei nyt ehkä ihan otsikonkaan mukaisesti.. Viikonloppu tuli vietettyä taas kerran hevosten ja kisojen parissa ja vitsit kun maanantana tuntui aamusta kropassa! Koskaan ennemmin ei ole ottanut näin koville kisaviikonlopun jälkeen(mahtoi olla vinkkiä huonosta kunnosta?).

Lauantaista kerron hyvin pikaisesti, sillä sormeni syyhyävät päästä kertomaan sunnuntain kenttäkisoista! Lauantaina kuitenkin käytiin Vänen kanssa koulukisoissa Salossa. Luokkana oli pitkän radan ohjelma Helppo A:2 ja tätä ollaan starttailtu tässä kauden mittaa vähän väliä kyllä molemmilla.

Verkassa Väne oli tosi kiva koko ajan. Suora, rento, pehmeä ja kuulolla. Ulkokentälle siirtyessä Väne kuitenkin jännittyi jonkun verran ja pienellä jännittyneellä vireellä mentiinkin koko ajan. Rata kuitenkin oli tällä kertaa sen suhteen ehjä että yhtäkään varsinaista rikkoa ei tullut. Huonommin sen sijaan tällä kertaa menivät raviväistöt ja vastalaukat, jotka ovat aikaisemmin menneet ihan jees. Keskiaskellajeja en thtonut ollenkaan saada aikaiseksi ja jäin todella helposti liian kovaksi kädellä vain pitämään vastaan itse. Radan jälkeen fiilis oli tosi maassa ja odotin tulokseksi jotain 54 prosenttia mutta yllätyksekseni saimmekin tästä vähän jännittyneestä, vähän kättä vasten menneestä ja sähelletystä radasta 57% ja vähän päälle.

Vaikka mitenkään loisteliaasti ei mennyt mutta nyt tuli todettua ainakin että A. Verkassa Väneä täytyy ratsastaa paljon enemmän, tehdä tehtäviä ja ratsastaa ns. isoin puhti pois jotta radalle mennessä hevonen keskittyisi paremmin minuun B. Opettele nyt jo jumankekka ratsastamaan jalalla nainen! Koulukisojen harmituksesta selvittyäni ja asioiden kertaamisen jälkeen pitikin juosta jo pakkaamaan seuraavalle päivälle sillä edessä olisi ensimmäinen yhteinen helppo!

(c) pilvipisara.kuvat.fi
Sunnuntaina sitten aamulla seiskaksi Ypäjälle, sillä starttasin luokkani ensimmäisenä ratsukkona klo.8 kouluradalla. Verkassa ratsastin suurimmaksi osaksi vain eteenpäin ja pyrin saamaan lihaksia lämpimäksi kunnolla ennen kuin istuin alas ja tein muutamia ympyröitä ravissa ja vähän vastalaukkaa. Radan vieressä sitten vasta otin muutamia pohkeenväistöjä ja enemmän vastalaukkaa ja ratsastin enemmän 'pakettiin' hevosta. Libre tuntui ihan hauskalle kun menin radalle ja liikkui aika mukavan iloisesti, joten aika hyvin fiiliksin päästiin aloittamaan.

Rata oli ihan okei. Vähän mielestäni olisi saanut olla lisää tarkkuutta ja hienosäätöä kaikessa sekä väistöihin sujuvuutta, puhumattakaan vastalaukasta, joka vaihtui.  Hyviä pätkiä kuitenkin oli ja esimerkiksi keskiasekllajit onnistuivat mielestäni ihan mukavasti vaikka tuomarit olisivatkin halunneet nähdä vielä enemmän. Askel kerrallaan kohti liitokaviota! Paperit oli varustettu numeroilla väliltä 5-7, joista seiskaa tuli laukasta ja sisääntulosta sekä taisi tulla lopputervehdyksestäkin. Laukanvaihdosta tietty tuli sitten toiselta tuomarilta se yksi nelonen mutta muuten pisterivi oli hyvin tasaista ja mukavaa kivoilla ja ohakisevilla kommenteilla varustettuna. Prosentteja radasta tuli 59 ja rista, mikä oli mielestäni hyvin! Libre parantaa kerta kerralta nyt.
(c) Jenni Santanen
Koulun jälkeen suunnattiin sitten estekokeelle. Rataesteet olivat 105cm korkeita ja rataa kävellessä totesinkin että ei tämä ole myöskään mikään kiva pieni läpijuoksurata. Tekemistä oli ihan kivasti edessä. Verkassa tein aika lyhyesti ja ytimekkäästi. Laukkaa, pari pienempää estettä ja pari ratakorkuista ja menoksi!

Tuloksena oli 8 virhepistettä, joista siis ensimmäinen tuli kolmoselta. Esteelle tulin mielestäni ihan hyvin mutta ilmeisesti olisi pitänyt pitää vielä enemmän ylöspäin vastaan ja nyt tältä videolt näkee hyvin että tuolle yläkropalle täytyy tehdä jotain! Se on aivan liian nopea ja aivan liikaa kaulalla. Toiset 4 virhepistettä tuli sitten ysille, joka rysäytettiin ihan kunnolla kasaan. Tulon jo kasille huonosti kun ratkaisin pystylle niin voimakkaasti eteen, puhumattakaan että kun tulin ysille ihan okei paikkaan niin paiskaan ohjan pois. Kiltti ja rehellinen Libre sitten kiipeää epätoivoisesti puomien lentäessä esteestä yli ja pitää vielä kuskinsakin kyydissä. Taputin vielä esteen jälkeen ja jatkoin viimeiselle esteelle. Radan jälkeen tietty harmitti omat tyhmät mokat mutta samalla olin kyllä niin onnellinen, kuinka rehellinen ja hien hevonen mulla onkaan!
(c) Jenni Santanen

Esteiden jälkeen olikin sitten reilusti aikaa käydä kävelemässä maastoa ja vain olla ennen kuin piti alkaa ruuvata hokkeja. Maasto oli mielestäni aika kiva. Haastavia lähestymisiä oli läpi radan ja kapeita esteitä sekä erityisesti vesitehtävä, jossa oli tiukka kaarre oikeaan oli vaativa mutta mitään järisyttävän pelottavaa en radalta löytänyt. Verkan puolella sitten alkoi pikkuhiljaa jännitys hiipimän, olinhan kuitenkin luokassa ensimmäinen ratsukko joka radalle lähtisi! Senni sanoi kuitenkin aika osuvasti että "Ne esteet vaan tulee ja ne menee!" Näillä mentiin sitten! Verkassa Libre oli aika kiva. En alkanut laukkailemaan mitään kauheaa vauhtia vaan pidin tahdin koko ajan maltillisena ja otin mutamat verkkahypyt, joilla Libre oli koko ajan tosi fiksusti mukana.

Lähtökarsinalla oli sitten vähän jännät paikat, varsinkin kun ensin annettiin kaksi minuuttia, sitten että ei lähde, kyllä lähtee ja yhtäkkiä se olikin enää viisitoista sekuntia! Rauhassa päästiin kuitenkin lähtemään ja videoltakin näkee että lähdin ravissa, ihan jo senkin vuoksi että en halua että Libre ampaisee karsinasta kuin hullu vauhtiin. Ykköseste meni ihan sujuvasti kakkoselle varmistelin koska este oli meille molemmille ihan uusi tuttavuus. No problem ja suorilta yli. Kolmonenkin oli tuttu este mutta kaarre oli vähän hassu mielestäni esteelle. En sitten ollut tarpeeksi hereillä ja Libre pääsi vain sujahtamaan ohi. Uudestaan menoksi ja nyt pienillä varmisteluilla yli. Seuraavaksi tuli tiuhaan nelonen, vitonen ja kutonen. Nelonen oli kapea, jolle tuli pieniä omalaatuisia askelia mutta suorilta yli ja vauhdilla vitoselle. Kutonen oli pieni vene, jolle Libre meinasi suhahtaa taas ohi mtta sain rutistettua kuitenkin siihen keppien väliin. Sitten pieni laukkapätkä ja isoja kehuja ennen trakehneria. Trakille tulin aika epävarmasti ja hyppy oli aika koomista katseltavaa! Kaarre trakin jälkeenkin venyi mutta hyvin päästiin kuitenkin silti ylämäessä olevalle tukille, josta alamäki ja puolikaari. Puolikaaren luona lävähti sitten oksa meikäläiselle naamaan ja nyt komeilee silmäkulmassa pieni punainen viiva. Ei sitä siinä sitten huomannut pahasti (kuin että auts tuli todettua) ja jatkettii seuraavalle, jolla varmistelin taas ihan hyvin. 11. este oli ylöshyppy, jolta tuli muutaman askeleen päästä tukki. Tämä meni ihan kuin leikkiä vaan ja kohti vettä!

(c) pilvipisara.kuvat.fi
Veteen hypättiin kulma, joka hypättiin jo kisaviikon tuttarissa ja sen jälkeen tuli tiukka kaarre kapealle vedestä. Tulin veteen vähän turhankin isosti ja en saanut käännettyä kunnolla kulmalle, joten taas ohi. Pikaisesti mietin että mistäs nyt uusiksi ja kaarsin pienellä tiellä ravissa ja suoristettuani sitten laukka ja yli. Veden jälkeen tultiin pientä alamäkeä ennen seuraavaa tehtävää, jolle oli myös hyvin tarkat lähestymiset tultava. Nyt olin itse taas tarkempana ja seuraavat kaksi meni kuin vettä vaan! Pieni kiihdytys ja hauta ja matka jatkui. Este nro. 18 oli jonkunmoinen taloeste, mille varmistelin myös mutta ilmeisesti ihan turhaan sillä reippaasti Libre yli meni. Tämän jälkeen oli pitkä laukkapätkä, jossa annoin ohjaa ja laukata ihan kunnolla ja arvatkaahan mitä! Hullun sekoamiskiihdytyksen sijasta sain juuri sitä, mitä hainkin eli pitkää ja isoa, matkaavoittavaa, reipastahtista laukkaa, jolla kulkee aika komeasti noilla pitkillä kintuilla! Ennen viimeistä puoli coffinia sitten jarrutuksia. Haudalle Libre otti aika erikoisen hypyn, koska taisi vähän yllättyä. Muutaman askeleen päässä olikin jo viimeinen tukki, joka tultiin ravissa ennen loppkiihdytyksiä maaliin!
(c) pilvipisara.kuvat.fi
Maastoradasta löytyy walkrtrough Idan blogista!

2 kommenttia:

  1. hell yeah ootte best! :D Vitsi toi oranssi kyl sopii teille ihan kympillä! sit vaa kohti ässämmiä ;);)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii :3 Yllätyin itekin tosta oranssista aika paljon mutta Libre selkeesti tietää mikä sopii ja mikä ei ;D Muuten oltaisiin tylsiä tummansinisiä :p Hui kamala, me tullaan kuolemaan sinne XD

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka