8/26/2014

Maastoestetreenit Kangasalla

Kävimme tiistaina Kangasalla maastotreeneissä. Matkassa oli mukana tietysti kuka muukaan kuin Libre, jonka kanssa onkin edessä sitte ensi viikonloppuna ensimmäinen kansallinen helppo! Kävimme siis treenaamassa pikaisesti maastoesteitä paikanpäällä.

Aloitimme tunnin hyppäämällä alkuun molempiin suuntiin pientä tukkia. Libre oli täynnä puhtia ja vauhtia riitti välillä vaikka muille jakaa! Pienen tukin jälkeen teimme samantien pitnä pätkää pienillä esteillä . Tukki, pöytä, tukki, sianselkä ja lopuksi vähän isompi kapea tukki. Tulin kahteen kertaan tämän 'radan', koska ensimmäisellä kerralla Libre vei meikäläistä kuin märkää rättiä! Toisella kerralla saatiin sitten onneksi vähän kontrollia peliin. Tämän jälkeen aloitettiin kapealla tukilla, hypättiin sianselkä toiseen suuntaan ja tultiin Kara-pöytä (tai mikä ikinä sitten olikaan?) No problem. Libre meni kaikesta yli iloisesti ja reippaasti!
Tämän jälkeen otettiin vähän isompia esteitä mukaan. Kapea tukkikasa, kapea tukki, jonka toisella reunalla seisoskeli nalle, sekä puutoimi-niminen vähän kulman tapainen este. Tälle vähän jopa jännitti lähestyä, koska muutama hevonen oli ollut tällä esteellä aika vaikea mutta ei mitään Libre menee! Pöhköllä ei käynyt mielessäkään että siinä olisi jotain outoa ollut. Ihme eläin. Sama tehtävä tehtiin sitten vielä toisinpäin eli puutoimi-pöytä, kapea, sekä tukkikasa. Ei mitään ongelmaa. Kaikesta yli vaan iloisesti ja vauhdilla! Lopuksi otettiin tällä pellolla vielä yksi kapea este, joka näkyy videollakin. Tämän esteen nimeä en tiedä mutta se rakentuu neliöistä, jotka suurenevat ja tuo esteelle samalla myös siis pituutta. Vähän Libre meni toiseen reunaan mutta ei muuten mitään epäröintiä tai vastaavaa.
Lopuksi vielä sitten vedelle mutta ennen sitä käytiin hyppäämässä toisella pellolla trakehner, jolle Libre otti hauskan, ison ja pyöreän sekä todella hitaan hypyn. En osannut ollenkaan odottaa tällaista hyppyä, joten videolta voi nähdä sitten että olen todella pajon yläkropalla turhakseenkin mukana. Mutta vedelle! Laukkasimme ensin veteen ja otimme pienen sianselän vedestä pois pari kertaa. Libr emeinasi vähän alkaa kiihdytellä taas mutta sain pidettyä hyvin vastaan, joten pysyimme järjissämme. Sama temppu sitten toisinpäin eli sianselkä veteen. Jipii, veteen hyppyjä! Libre meni taas korvat pystyssä ja innolla molskien! Lopuksi hyppäsimme vielä suuren ja pelottavan ankan! Ajattelin jo että se siitä, tälle on jo tultava jotain ongelmaa, mutta ei! Libre imi esteelle ja meni jälleen innolla ylitse!
Treenien jälkeen oli ihan mahtava fiilis! On mulla vaan yksinkertaisesti niin hieno ja fiksu hevonen <3 Täytyy vain itse muistaa että hevosta ei saa päästää ryntäämään ja/tai juoksemaan. Innolla odotan jo Kangasalan kisoja ;)

2 kommenttia:

  1. Jes! Mahtavaa kuulla, että teillä sujuu hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Jokaisesta hyvästä hetkestä täytyisi aina vaan muistaa iloita täysillä aina!

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka