8/10/2014

Maastoestevalmennus Ypäjällä

Olimme tiistaina Ypäjällä maastoestevalkussa Idan kanssa. Koutsaamaan olimme saaneet napattua Sannan, joka oli tullut pariksi viikoksi Suomeen juuri sopivasti!

Aloitimme ensin laukkaamalla derbykentän takana olevilla hiekkakentillä olevien kukkuloiden ylitse. Ensin vain kukkuloiden ja sitten samanlaisten kukkuloiden joiden päällä oli pienet tukit. Librellä oli meno päällä ja se imi esteelle kivasti koko ajan. Muutamien hyppyjen jälkeen kipiteltiin metsään, missä oli pari tukkiokseria, jotka pompattiin siinä matkalla hyvin innokkaasti! Sen jälkeen suuntasimme veden (tai ainakin siinä vettä kuuluisi normaalisti olla) kohdalle ja hyppäsimme muutamia esteitä, joita oli jo kisaviikoilla tuttarissa.


Hyppäsimme ensin vedelle päin tuttarin ratapölkyt ja siitä jatkettiin vesitehtävälle (jossa ei kyllä mitään vettä oikeasti edes ollut) siis tukki 'veteen', toinen tukki pienen kukkulan päällä sekä lopuksi tukki 'vedestä' pois. Vettä tosiaan tässä vedellä ei ollut ollenkaan, joten kikki tehtiin kuivaharjoitteluna tällä kertaa. Librellä ei ollut mitään problemaa ja pääsimme samantien jatkamaan seuraavalle tehtävälle, joka oli hauta, jolta tultiin helpon tasoiselle esteelle. Tällä linjalla ei ollut mitään ongelmaa. Libre hyppäsi hienosti myös haudan, joka on ymmärtääkseni helposti hyvin vaikea monelle hevoselle jostain syystä.
Tässä kohtaa siirryimme pellolle ottamaan joitakin hyppyjä ja löysimmekin aika kivan linjan, jossa oli alkuun pari pientä tukkia, helpon puolikaari sekä hauta. Tultiin linjaa sitten pari kertaa ja en millään meinannut saad apuolikaarille kunnon paikkaa. Vähän kaukaa koko ajan. Otettiin sitten hauta ja puolikaari toisinpäin ja nyt tuli taas paikkaa kaukaa ja läheltä mutta lopulta saatiin sitten myös ihan hyväkin paikka!
Sitten suuntasimme aika hauskalle esteelle, joka meni pieneen kuoppaan. Helpon este tämäkin ilmeisesti. Muutaman kerran tultiin tämäkin ja ekalla kerralla kyllä yllätyttiin molemmat ja tultiin ihan pohjaan. Toisella yrittämällä sitten paljon sujuvammin ja hienosti yli!

Palattiin vielä takaisin vedelle tekemään ratapölkyt, helpon este ja hauta, jotka Libre ylitti ihan leikiten! Sitten otettiin vähän jännempää ja isompaa estettä. Sanna näytti että tuo 'mökki' sitten seuraavaksi (mökistä se voisi jo käydäkin, kyllä sinne ainakin koiran majottaisi sisälle XD) Ida sitten vielä sanoi että toi hypättiin nuorten SM'eissä. Ei helpottanut fiilistä yhtään, ei. Ei kuitenkaan auttanut ja esteelle mars! Libre oikein syttyi! Ekalla kerralla tultiin vähän tyveen mutta kun yhdistettiin tehtävään vielä kulma, jolloin tälle jättiesteelle piti lähestyä vinosti, saatiin ihan kivoja hyppyjä. Aika isosti ratkaisin kuitenkin joka kerta tälle linjalle mutta kaipa se on sitten parempi tämän kokoisilla esteillä kuin että tultaisiin ihan juureen asti.

Lopuksi palattiin hiekkakentälle, jossa kokeilimme alkuun pientä irkkubankettia. Libre ei meinannut alkuun oikein tajuta koko höskän ideaa mutta kyllä se siitä sitten lähti! Sen jälkeen otettiin pientä radanpätkää ja tultiin puolikaari, pöytä ja helpon trakehner. Libre teki ihan sikahienon ja pyöreän hypyn trakehnerille! Tämä oli vielä ensimmäinen kunnollinen traki, minkä olemme ikinä hypänneet edes. Lisäsimme sitten vielä samaan rataan isomman kukkulan päällä olevan katon. Alkurata meni taas tosi hienosti ja sitten katolle olisi pitänyt tulla paljon rohkeammin ja voimakkaammalla laukalla. Ensin siis kielto, jonka jälkeen näytin eteen. Kävin molemmilla puolilla ja taputin pikaisesti ennen kuin tulin uudelleen ja tsemppasimme molemmat hienosti yli! Tässä kohtaa aurinkokin oli jo sellaisessa asennossa että se paistoi hieman inhottavasti katon kohdalla.

Lopuksi otettiin vielä viimeinen puristus ja hypättiin hurhaakin hurjempi Mannerheim-este! Ensin Libre kielsi, mutta olihan tässä takana jo ihan pirun monta hyppyä että väkisinkin alkaa väsy tulemaan. Tultiin sitten uudestaan ja saatiin lopulta pari tosi hienoa hyppyä!

Treenien jälkeen oli ensinnäkin puhti pois mutta ihan sikahyvä fiilis! Mulla on hieno polle kyllä <3 Meillä on kans Idan kanssa ensi kesälle mahdollisesti (tai jos meiltä kysytään niin todellakin on) 'pieniä' suunnitelmia mutta niistä tulee sitten myöhemmin mahdollisesti infoa. ;)
Lisäilen tähän postaukseen vielä videota vedellä tehdyistä tehtävistä kun saan sille aikaa. Aika juoksee taas ihan hulluna ja huomenna on viimeinen kesälomapäivä, jonka meikäläinenkin käyttää klo.16 jälkeen koululla... Miksi mikään hyvä ei kestä? :D Aika on mennyt taas ihan liian lujaa! Varsinkin tämä viikonloppu. Ajoimme perjantaina Suvin kanssa Livonsaareen mopollani, josta ajelin vielä illalla kotiin ja viimeiset kaksi päivää olenkin istunut Taivassalossa mikrofonin takana kuuluttamassa seuramme kisoissa (voi apua, mitä sielläkin jouduttiin taas kuuntelemaan ;D)

4 kommenttia:

 1. Hihii ootte hienoja! Ja juuuuh meidän suunnitelmat nyt tiedetään :D:D

  hiiohoi joko paniikki iskee, kuus päivää helppoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, me nyt ollaan vähän mitä ollaan :D Mutta apua! EI saa panikoida vielä me selvitään kyllä!!

   Poista
 2. Vitisit mikä vauhti ja innostus librellä oli ekalla videolla! Seuraavissa videoissa sekin jaksoi paremmin odottaa :) pelottavan kokoinen tuo mökki! :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mökki oli ihan hervoton! :D Juu Librellä oli vähäsen meno päällä mutta kyllä se siitä sitten :)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka