9/30/2014

Esittelyssä Edi

Eilen ilmestyi tänne blogin puolelle tylsä postaus pelkästään kuvalla ja pienellä tyngällä tekstinpätkällä. Nyt siis tiedossa vähän kunnollisempi esittely tästä herrasta!

Kyseessä on siis 5-vuotias hollantilainen ruuna, joka on tänne Suomen maalle saapunut vasta tänä kesänä. Aikaisemmasta kisakokemuksesta en Edistä oikeastaan tiedä mutta koeratsastusten hyppyjen sekä suvun perusteella uskon kyllä tämän hevosen hyppyyn. :)
Tänään ensimmäinen ratsastus kotona :)
 Edin suku on varsin kivaa katseltavaa, ainakin omaan silmääni. Isänä ruunalla on hieno Numero Uno (ori josta olen aikaisemminkin haaveillut!), jonka takaa tulee Libero H sekä Ladykiller xx. Sikäli hauskaa että Libren sukutaulussa keikkuu tuo samainen Ladykiller. Edin emä on Roxane-niminen tamma, josta en löytänyt pikaisella google haulla oikeastaan mitään. Tamman takaa tulee kuitenkin esteori Indoctro.
 Pikaisen sukuselvityksen jälkeen voimme kaiketi palata aiheeseen. Ratsastin tänään ruunalla ensimmäistä kertaa kotona. Haimme hänet eilen kotiin ja ratsastin ruunan vielä ennen lähtöä siellä ja kaikki sujui aika kivasti. Paljon on työtä vielä edessä. Nuorella herralla on isot ja vielä voimattomat liikkeet ja ensimmäisenä tavoitteena onkin rakentaa lihaksia ja voimaa hänelle ennen kuin lähdetään mihinkään hienouksiin.

Tänään ratsastin kentällä suhteellisen kevyesti. Koitin vähän tunnustella ja fiilistellä että mitä nuori sanoo tuosta meidän kentästä ja sen ympäristöstä kun siinä nyt on vähän pusikkoa, puomia, puuta ja tietä vieressä. Erittäin tyytyväisenä sain kuitenkin todeta että pojalla on kyllä järki päässä ja hän ei säpsynyt tai edes jännittänyt sitten mitään vaikka vähän tuulikin välillä kentälle.

 Nyt sitten treenataan ahkerasti läpi talven ja katsotaan, mistä päästään aloittamaan ensi kaudella. Rataesteitä nyt olisi ainakin tarkoituksena tehdä mutta olisin kyllä hyvin innostunut viemään Edin maastoesteillekin tutustumaan, mutta kaikki aikanaan. Nyt kuitenkin ensin tutustutaan ja bodataan pojalle vähän muskeleita ;)
Voi luoja mikä könökönö-asento!
Kaikki kuvat ovat tämän päivän ratsastukselta. Muutama ihan onnistunutkin otos siellä taisi seassa olla mutta kentälle osui päivällä aika inhottavia varjoja, mikä hankaloitti välillä kuvaamista ja kuka ihme tuolla selässä noin rumasti oikein istuu? Hyi! Sietäisi hommautua jonnekin opettelemaan istumista ja äkkiä!

9 kommenttia:

 1. Oiii hyvältä näyttää! Mites libresse, joko se on ihan kade? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hän vielä pahasti mutta odotappa vaan hetken päästä! ;) Kuningas ei ole vielä tajunnut että Edi saattaa horjuttaa hänen valtaansa ;D

   Poista
 2. Wau mikä suku ja tosi hyvännäköinen hevonen! Tsemppiä jatkoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ajattelin ihan samoin kun ekan kerran tuota sukua tutkailin :D

   Poista
 3. Onko ensvuonna sulla vika junnuvuosi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti vuodet menneet sellaista vauhtia että kyllä.. Sen jälkeen mennäänkin jo nuorissa (apua kun aika rientää!)

   Poista
 4. Eks sä just myyny väiskin sen takia et aika ei riitä kolmelle?? Ja joo on teidän äitin heppa mutta eiköhän se jo tiedetä että sä omit taas tonkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tätä edeltävään postaukseen jo jollekin anolle vastasin että matkaan tuli muutama muuttuja, jonka vuoksi Edi meille eksyi. Selventäjäksi vielä kuitenkin että ei mulla enään olekaan kolmea ratsastettavaa ja kyllä, vaikka tämäkin on äitini hevonen niin ei se ihan tätiratsuksi ole meille tullut.

   Poista
 5. ite kiinnitin samaan huomiota.. heti kun "vanha" saadaan myytyä niin johan tulee taas "tätiratsu" tilalle..

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka