9/10/2014

Niinisalo treenipäivä

Jes! Perjantaina suunnattiin taas nokka kohti Niksulaa ja maastoestetreenejä! Viimekerrasta maastoesteillä olikin oaikaa sitten Ypäjän kisoista. Tunti alkoi vasta klo.19, joten aikaa oli hyvin ettei kotoa lähdetty kiireellä.

Paikanpäällä laitettiin varusteet niskaan ja menin kävelemään sinne mäntymetsään muutamaksi toviksi ennen kuin otin ohjat käteen ja aloin ravailla. Libre oli vähän kova suustaan mutta pidin pintani ja keskityin vain ratsastamaan, ratsastamaan ja ratsastamaan. Laukassa vähän sain paremman fiiliksen käteen ja hetken laukkailtuani Maijakin tuli paikalle ja aloitettiin pienillä tukeilla hyppely.


Libre oli... hyvin innostunut. Se rupesi taas kovaksi ja painoi pidätteitä vastaan aika sujuvasti mutta otin silti vain pidätteitä enkä ruvennut suuresti asiasta kinaamaan koska tiesin että se antaa periksi kun pääsee vain tekemään. Maija ehdottikin jo muutaman hypyn jälkeen jos kokeilisin jotain eläväisempää kuolainta, mikä on mielestäni hyvä idea. Nyt suussa on tavallinen kuparirolleri D-renkaalla. Jos joku osaa kertoa siis kuolaimen, joka ei ole  kuitenkaan mikään norsujarru mutta eläväinen niin avoimin mielin lähden kokeilemaan!

Muutaman hypyn jälkeen tukeille otettiin tuttarin kulma, josta jatkettiin pienellä banketille ja siitä muutama tuttarin este. Libre hyppäsi ihan kivasti ja odotti jo vähäsen paremmin minuakin. Sitten vaihdettiin vielä banketti tuttarin bankettiin ja sama tehtävä uusiksi ennen kuin lähdettiin katsomaan coffinia. Ekalla kerralla Libre vähän jäi hölmistyneenä katsomaan coffinin hautaa mutta yli meni ja tyylikkäästi! Mäjähdin itse komeasti kaulalle ja nauroin kohellustamme unohtamatta jatkaa nuolenkärjelle. Otin sitten koko homman uusiksi ja Libre eteni hienosti ja varmasti läpi koko tehtävän.

Coffinin jälkeen kipiteltiin vielä helpon banketille ja tultiin banketti ja siihen perään renkaat. Banketti oli mun silmäni aluksi ainakin aika järkky, sillä alashyppy oli yhtkkiä suurempi kuin muistinkaan! Ekalla kerralla sitten jäin ennemminkin vain istumaan sitä lähestyttäessä enkä auttanut hevosta riittävästi tehtävälle tullessa mutta hengissä läpi ja uudestaan! Toisella kerralla olin sitten jo varmempi ja selvisimme ihan kunnialla.


Bankettitehtävän jälkeen teimme vielä veden ja sitä ennen olevan S-kiemuran, johon kuuluu kuusipysty, kulma sekä penkki (kuusipystyä painamalla pääset näkemään esteet), joiden jälkeen jatkettiin vedelle ja sieltä ulos. Ekalla kerralla sähläsin taas ihan omiani. Kulmalle kolautettiinkin ihan jo hyvin ja sen jälkeen olikin pallo hukassa ja meinasin jo vipata vasemmalta satulan yli mutta vetäisin itseni selkään ja käänsin penkille. Alashyppyä ennen sitten maa oli kauhean pehmeää ja jäin himmaamaan liiaksi kädellä jolloin Libre pysähtyi alashypylle. Uusi lähestyminen vähän varmemmin jalalla ja vähän sujuvammin veteen. Seuraavat kolme tukkia veden jälkeen sujuivat sitten ihan hyvin taas. Sain tehdä saman uusiksi hetken jälkeen mutta tällä kertaa tuli pysähdys jo ensimmäiselle. Syitä oli miljoona alkaen kuskista, joka vain meinasi laukkailla esteelle ilman mitään ajatusta sekä varmaan viiden minuutin kävelytauko niin nukuttiin molemmat! Otin samantien uuden lähestymisen ja lennettiin todella sujuvasti koko pätkä läpi!

Tunnin jälkeen juttelin sitten pikaisesti Maijan kanssa ja totesimme että mun on parempi osallistua helppoon ennemmin kuin että starttaisin alueen joukkueessa tuttarin. Näiden päätösten kanssa sitten mennään. Olen yhtäaikaa hyvin innoissani mutta myös hieman kauhuissani, koska Niksula ei ole koskaan ollut meille se helppo paikka. Tunnin puolesta olen kuitenkin Libreen tyytyväinen mutta itseeni siitä huolimatta hieman pettynyt sillä olisin pystynyt ratsastamaan vielä paljon reippaammin ja rohkeammin! Kaikkea ei kuitenkaan voi saada ja näillä mennään nyt eikä meinata ;)

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! Vitsi tos yhes kohtaa ku meinasit tippua nii sain melkee jo sydänkohtauksen :D Hyvin pysytty! Mä oisin ollu jo tantereessa :D:D ps googlaa bevel bit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, kyllä siinä pikkusen piti tukea ottaa. Maija vielä tunnin jälkeen tokas vaan että "ei kukaan edes tippunu tänään tai edes meinannu!" ehheh.. Eeeei niin :D

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka