9/13/2014

TR aluekisat

Lauantaipäivä sujuu mitä loistavimmin estekisoissa taas pitkästä aikaa! Päätin keskiviikkona pienten hyppelyjen jälkeen että me mennään Turkuun viikonloppuna. Pähkäsin aikani, mennäkkö aluemestaruus sunnuntaina vaiko hypätä avoimet luokat lauantaina. Päädyin sitten lopulta menemään lauantain avoimet 100 ja 110cm luokat.

Metri alkoi vasta yhden aikaan, joten aamusta ehdin hyvin pakata ja kiillottaa kamat sekä letittää hevosen. Paikanpäälle päästyämme oli menossa 90cm luokka, jota seurasin sitten sivusilmällä. Metrin arvosteluna toimi A.2.0., joka tarkoittaa aikaratsastusluokkaa eli nopein aika ja pienin virhepistemäärä voittaa. Rata oli rakennettu ihan kivaksi. Pitkiä linjoja sekä pieniä kaarteita oli molempia mutta halutessaan sai käännettyä isomminkin. Lähtönumeroni oli 16, joten menin selkään jo luokan alettua. Katselin kuitenkin muutamia ratoja ja lopulta menin verkkaamaan vasta noin 7 ratsukkoa ennen omaa vuoroani. Viimeksi oltiin estekisoissa sitten Kemiössä, joten yllätyinkin jopa vähän miten nopeasti ratsukot vaihtuivat radalla. Kiire ei kuitenkaan tullut kun mentiin vään sellaisella rennolla verkkaamisella radalle. Taisin ottaa pari hyppyä pystylle, pari okserille ja yksikään este ei metrissä asti tainnut olla? No, menin radale ja siellä sai ottaa yhden verkkahypyn joten sen käytin hyödykseni ja menoksi vaan. 

Ykkönen oli ihan perus okseri, jonka päällä johdin jo vähän sisäkädellä että tehtäisiin inan suorempi linja seuravalle, jonka jälkeen oli tiukka kaarre kolmoselle. Kaarre levisi mielestäni vähän turhallekin mutta seuraavalle päästiin. Kolmoselta neloselle oli suora inja, jonka väli oli kuulemma 25m (en itse laskenut väliä kun siihen oli ahdettu sadettaja radankävelyn ajaksi!) Pähkäsin sitten aikani että otetaanko isosti vai istunko takaisin. Libre sitten päässti että tähän tehdään nyt isosti ja lennettiin väli viidellä laukalla, vaikka helpompaa olisi saattanut olla jos oltaisiin tähdätty edes tavalliseen kuuteen. Kaarre vitoselle venyi himpun verran ja vitoselle tultiin aika lähelle. Kutoselle kaarsin sitten pienemmältä ja sain ihan okei hypyn. Libre hyppäsi todella varmasti kaiken! Sarja oli kahden askeleen mutta vähän jännitystä elämään selkeästi tarvittiin ja yhdellä sujuvasti yli, jonka jälkeen ei enää ollutkaan järkeä ja viimeiselle tultiinkin sitten ihan pirun vauhdilla mutta nollilla maaliin! 
Pitkän aikaa oltiin kakkosina mutta loppupäässä joku meni ohi pudottaen meidät kolmansiksi! Tyytyväinen olen tähänkin kuitenkin. 

Sitten odoteltiin kympin alkua, jossa lähtönumeroni olikin jo viidentenä. Rata oli myös A.2.0. arvostelulla mutta rata oli nyt erilainen. Muutama linja  sekä kaksi sarjaa ja paljon laukattavaa väleissä! Radan kävelyssä ei kuitenkaan hirvittänyt yhtään oikeastaan. Esteet näyttivät sopivan kokoisilta ja radassa ei ollut mitään minkä olisin katsonut aivan ylitsepääsemättömäksi. 

Tein jälleen nopean verkan. Otin pari hyppyä okserille, pari pystylle ja lopuksi vielä pystylle ennen radalle menoa. Nyt Libre oli paljon reippaammalla tuulella ratsastaa ja se oli kauhealla menollla koko ajan hyppäämässä. 


Radalla ensimmäiset esteet olivat ihan jees. Kolmoselta neloselle oli sama linja kuni metrissä ja vaikka nyt suunnitelmana olikin tehdä sinne se kuusi niin viisi sinne tuli taas lopulta tehtyä.. Hups! Erityisen ylpeä olen linjasta, joka tuli viidentenä esteenä: okseri-pysty sarja, jonka perään tuli samantien viidellä askeleella linja okserille. Pääsin sisään sarjaan hyvin sujuvasti ja koko linja meni aivan nappiin! Virheet alkoivatkin sitten seiskaesteellä, jonka kaarteessa en pitänyt riittävästi jalkaa ja lopulta tultiin aivan tyveen ja puomi mukaan. Toinen virhe tulikin sitten viiimeiselle esteelle, joka oli okseripysty sarja jälleen. Sarjalle oli pitkä suora ja Libre alkoi vähän painaa matalaksi. En sitten itse pitänyt loppuun asti vaan sorruin menemään mukaan odottamisen sijaan ja tuloksena tultiin aivan liian lähelle okseria ja etupuomi, väli ahtaaksi ja b-osakin mukaan. 

Radan jälkeen olin kuitenkin ihan fiiliksissä! Ajattelin että tällaisen rataestetauon jälkeen tuo kymppi olisi ihan mahdoton idea mutta sehänoli todella mukavaaja helppoa! Mikään tehtävä ei tuntunut mitenkään karmaisevan ylitsepääsemättömältä vaikka virheitä tulikin mutta neolivat aivan täysin puhtaasti omiani. Kuvia en tähän hätään nyt mistään löytänyt ja halusin niin kovasti päästä julkaisemaan tämän postauksen että nyt ainoa materiaali on video mutta videohan kertoo enemmän kuin yksikään tekstinpätkä ;)

2 kommenttia:

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka