10/28/2014

HIHS 2014- Meidän osaltamme kiitos!

HIHS 2014 tuli ja siinä se myös meni. Kaikki heppablogit ovat kuhisseet viimeisten viikkojen aikana Horse Showsta ja kuhisevat vielä varmaan tämänkin viikon ja kaikki lukijat ovat varmaan korviaan myöten täynnä HIHS satuilusta! Toivottavasti sinne sekaan mahtuu vielä yksi pikainen päivitys.

Alunperin suunnitelmissa ei ollut ollenkaan lähteä Horse Showhun mutta netistä iski sen verran houkutteleva tarjous kun maailmacup-liput kaksi yhden hinnalla! Eihän tuosta voinut kieltäytyä! Olen muutamia kertoja pässyt Horse Showta seuraamaan mutta maailmancup näytökseen ei ole ollut aiemmin asiaa kalliiden lippujen vuoksi. Nyt kuitenkin onnisti ja sunnuntaina aamulla lähdettiin hyvissä ajoin ajelemaan kohti Helsinkiä.
MaailmanCupin voittanut Steve Guerdat sekä ihana Nino des Buissonnes
Ensimmäisenä oli kouluratsastuksen Knock-out, jota emme paljoa seurailleet. Menimme nimittäin ensi töiksemme tutkimaan pikaisesti expo alueen ja tutkimaan mahdollisia ostoksia. Tämän jälkeen kävimme kurkkaamassa verryttelyaluetta, jonne pääsi seuraamaan ratsukoiden verryttelyä! Aivan mahtava lisä minun mielestäni Horse Showssa.

Ennen WorldCup -luokkaa oli vielä kuitenkin 145cm aikaluokka, jonka alussa kävimme taas expoalueella ja mukaan pääsi tarttumaan muutamiakin ihanuuksia, joista voin valaista sitten postauksen lopussa. Aikaluokkaa oli kuitenkin hieno seurailla kun näki monenlaisia eri ratkaisuja eri ratsastajilta hevosineen sekä monenlaisia eri teitä ja käännöksiä. 
Ennen sitten maailmancup-luokkaa oli jälleen tauko, jonka aikana kiertelimme uudestaan jonkun aikaa ja kävimme taas seurailemassa verryttelyalueella menoa. Kymmenkunta hevosta verryttelyssä samaan aikaan mutta siitä huolimatta ei näyttänyt meno edes ahtaalle! Ja siellä verryttelyssä ratsastettiin kyllä sujuvasti molempiin suuntiin samaan aikaan.

Luokan alettua olimme sitten hyvissä ajoin paikoillamme odottamassa luokan alkua ja aika meni ihan siivillä katsoessa kun 40 maailmanluokan ratsastajaa työskenelee radalla. Kaikista kamalimmat hetket katsomossa varmaan oli suomalaisten radoilla! Satu Liukkonen hyppäsi hienon radan, mutta yksi todella ärsyttävä puomi tuli valitettavasti alas. Suurimmat sydämentykytykset sai kuitenkin aikaan Anna-Juulia Kontio, joka teki tasaista työtä läpi radan. Jännitettiin kyllä äidin kanssa jokaisen hypyn jälkeen aina enemmän ja enemmän! (Totesin samalla että musta ei varmaan koskaan tule hevosenhoitajaa kun pisti vähän turhankin jännäksi jo tämänkin radan katsominen!) Uusinta oli tietysti jännittävää katsottavaa kun mukaan mahtui taitavia aikaratsastajia kuten Pius Schwizer, Steve Guerdat, Kevin Staut... Huhhuh! Loppujen lopuksi kolme ensimmäistä sijaa menivätkin tyylikkäästi sveitsiläisille ratsastajille!

Sokerina pohjalle säästän vielä ostokset, joista kerron kuitenkin vain osan ;) Jätän nimittäin yhden vielä salaan, sillä se saapuu toivottavasti lähiaikoina kotiovelle! Kuvia en ehtinyt napsimaan, joten tylsästi kerron vain että Libre sai sadeloimen Reunoksen liikkeestä (heh, tyypit lähtevät Hesaan jotta voivat tehdä ostoksia Turussa sijaitsevasta liikkeestä näköjään). Tällainen loimi meillä on jo ennestään ja hyväksi todettuamme tartuimme tietty tarjoukseen! Itselleni tarttui mukaan Back on Trackin rannetuki, joka tälläkin hetkellä on kädessä. Toimiva höskä, sillä näiden parin päivän käytön aikana on ainakin oma ranteeni ollut ihan kiltisti kun se välillä präkäilee ärsyttävästi. Mukaan tuli myös uusi talvitakki, joka on ihanaa Pikeurin mallistoa <3 Vanha talvitakki onkin jo kolmatta vuotta vanha ja voi pian alkaakin jo siirtyä taka-alalle. Lopuksi ostimme vielä heppanameja kun PS of Swedenin kojusta sai tällaisen irtokarkki-paketin kerätä erilaisista heppanameista! Pojat ovat kovin ainakin tykänneet :)

Viimeisestä ostoksesta saatte kuulla sitten myöhemmin kun se saapuu. Onko kellään ideaa, mikä se voisi olla? 

4 kommenttia:

 1. Ostiksäki heppa-auton? :D Tai mittatilaussaappaat! Tai jotain mittatilauksena! :D Kerro heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tullaan sit aluevalkkuihin sellasella isolla heppa-autolla missä on tilaa kuudelle hevoselle, iso living telkkarilla, jääkaapilla, pleikkari nelosella ja uusimmilla räiskintäpeleillä ;D Luuleksä että mä kykenen olemaan niistä hiljaa viikonloppuna sulle! XD

   Poista
 2. Veikkaisin kisatakkia tai kypärää, ja vähän saappaitakin :)

  VastaaPoista
 3. Ne ruotsalaiset hittituotesuitset?

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka