10/19/2014

Maastolenkkeilyä

Libre on nyt viettänyt vähän mukavempaa elämää koulukisojen jälkeen kun olen keskittynyt enemmän Edin kanssa työskentelyyn ja eräänä päivänä päätinkin pitkästä aikaa mennä maastoon molemmilla! Edin kanssa sain tiistaina seuraksi turvaratsu Rompulan, joka ei hätkähdä vaikka pommin räjäyttäisi joten aivan mahtava seuralainen Edille näyttämään paikkoja.

Kävimme kääntymässä lenkin jota olen tallannut koko pienen elämäni eri eläimillä. Yksi varmaan suosikkilenkeistäni, sillä siinä pääsee ravailemaan mukavasti alkumatkasta ja loppumatkasta on kunnon laukkasuora! Edin kanssa etenimme koko ajan rauhassa ja laukkapätkä mentiinkin suhteellisen rauhallisesti. Kotiinpäin tultaessa uskallettiin jopa laukata ensimmäisinä! Edi oli koko ajan todella fiksusti vaikka matkan aikana tuli muutama autokin vastaan. Oikein hyvä alku siis pienelle kenttäratsun uralle ;)

Tää view ;)
Libren kanssa menin saman lenkin seuraavana päivänä. Libre on jo niin vanha kelmi että tuntee kaikki tallaamamme maastolenkit ja tietääkin tasan tarkkaan kaikki laukkapätkät. Ravaillessa oli vielä hyvin rento ja mukava fiilis mutta kun tavallinen laukkapätkän alku tuli eteen niin oli kuin olisi ruutitynnyrillä ratsastanut! Alkumatkasta pidättelinkin vähäsen laukkaa mutta sitten tuli se normaali no jos ihan vähän -fiilis ja loppupätkä kiidettiinkin kuin formula! Sitä fiilistä noiden laukkapätkien jälkeen ei voi sanoin kuvailla kun on vedet silmissä vauhdista ja hymy korvissa, puhumattakaan hevosen ilmeestä! Sanotaanko että huonoina päivinä tarvitaan vain Libre, maastolenkki ja kunnon laukkapätkä!

Loppuviikon olen keskittynyt Libren kanssa rentoon ratsasteluun. Yleensä olen käynyt tekemässä kevyttä jumppaa kentällä ja pomppinut vähän kavaletteja. Edi on kuitenkin tehnyt enemmän duunia. Olen melkein joka päivä ratsastanut herralla ja keskittynyt erityisesti siirtymiin sekä pyöreyteen ja taipumiseen ratsastaessani. Päivä päivältä ollaan nyt menty pienin askelin eteenpäin. Valitettavasti Maijan valmennus ensi viikosta peruttiin. Ei päästä näyttämään että oltaisiin jotain saatu aikaankin mutta ei auta. Ensi treeneissä täytyy olla sitten kaksi kertaa parempi ;)

4 kommenttia:

 1. Siis mä oon niin huono kenttäratsastaja, en oo ikinä käyny maastossa mailiksen kanssa :D Ok tyylii pellolla kolme kertaa mut maastoon ei oo mitään aikomusta! Sieltä sais tulla kotiin viitenä erillisenä kappaleena :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Meillä on täällä enemmän mettää ja maastoa kun suoraa maata niin maastossa käyminen on tosi helppoa. Ja siellä pääsee tuulettumaan ihanasti mut mä luulen kans että Mailiksen kanssa tuo maastossa tuulettuminen voisi olla aika tuulettumista :D

   Poista
 2. mikä tapaturma teiän äidille on käyny? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä olet tällaisen kuullut (olenko tänne jonnekin siitä muka maininnut?) Mutta äiti on ollut tovin sairaslomalla tässä.

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka