10/12/2014

Maijan valmennus 8.10.

Pahoittelen että postaan vasta nyt keskiviikon valmennuksesta. Itse tekstin olen kuitenkin kirjoittanut jo aikaisemmin mutta odottelin että saisin videomateriaalit koneelle asti.

Keskiviikkona oli taas Maijan valmennuksen vuoro. Libre on juuri tehnyt rankan aluevalmennusviikonlopun, joten herra Edi sai kunnian esittäytyä Maijalle!

Tunnilla oli meidän lisäksemme toinenkin nuori, joten ryhmä oli meille mitä mainioin. Aloitimme tulemalla samoja kavaletteja kuin aluevalmennuskessa eli 12m kaarevalla uralla ja nyt kun alla oli raaempi hevonen, joka ei kykene vielä samantasoisesti laukkaansa säätämään kuin vaikka Libre niin teimme vain tavalliset kolme laukkaa väliin. Tässäkin oli vähän tekemistä, sillä Edin etenevä laukka, kavaletit ja vielä kaareva ura! Muutamaan otteeseen keilattiin ihan hyvin kavaletteja mutta kyllä sinne hyviäkin välejä molempiin suuntiin mahtui.

Kavalettien jälkeen saimme nopean hengähdystauon ja sitten siirryttiin ottamaan muutamia hyppyjä pystylle, jonka edessä oli askeleen päässä kavaletti. Ekalla kerralla matka oli hieman mutkikas mutta yli mentiin vaikka vähän hassusti. Sen jälkeen sainkin sitten käännettyä paremmin ulkoavuilla Ediä esteelle ja saimme ihan kivojakin hyppyjä.Ennen rataa otimme vielä pienen miniradan. Aloitimme tällä verkkapystyllä, joka oli nyt okseri. Okserilta jatkettiin suoralle linjalle, joka muodostui pienestä pystystä ja kuuden laukan päässä olevasta okserista. Tämän okserin jälkeen otettiin vielä viimeinen okseri pitkällä lähestymisellä. Ensimmäisellä kerralla möhläsin tuon linjan alussa olevan pystyn ja uusinkin sitä pari kertaa. Lopulta kun sain kunnollisen laukan ja  lakkasin itse hifistelemästä paikkoja liikaa, saimme ihan kivoja etäisyyksiä.

Lopuksi tehtiin sitten rata. Rata alkoi pienellä pystyllä, jolta tehtiin tiukempi kaarre toiselle. Kolmantena oli pitkällä kaarevalla uralla tuleva okseri ja okserilta suunnattiin sarjalle. Sarjalta tehtiin viisi laukkaa pystylle ja käännettiin tiukalla tiellä toiselle pystylle, jolta jatkettiin neljällä askeleella kaarella okserille. Okserin jälkeen tehtiin sitten vielä suora linja. Rata oli ihan ok sarjalle asti, jolle en tullut kaarteesta minkäänlaisella tempolla ja Koko homma vaan hiipui siihen. Edi kuitenkin reippaana poikana ponnisti itsensä sarjasta yli. Tein sitten samantien siitä koko alun uusiksi ja keskityin tarkemmin ylläpitämään laukkaa. Nyt sain paremmaksi ihan hyvin mennyttä alkurataakin ja sarjakin tuli nyt oikeastaan ihan hyvin. Kaareva linja meni ihan okei, okserille etäisyys oli vähän lähellä ja viimeinen linja meni jo ihan sujuasti. Lopuksi korjasin vielä sarjan jolle sain nyt jo hyvän sujuvan etenemisen päälle ja hyvät hypyt.

Treenien jälkeen olin hevoseen kyllä tyytyväinen. Se suoritti nöyrästi ja kiltisti kaiken mitä eteen laitettiin ja nyt vaan jatketaan ahkeraan treenaamista niin hyvä tulee! Joka päivä mennään jo kotitreenissäkin eteenpäin ihan hurjasti.

2 kommenttia:

  1. Ediiiiiii!! on se jotenki niin lutunen! Hienosti herra näyttää korvat hörössä hyppäävän :D

    VastaaPoista
  2. Hän on niin reipas pikku jättiläinen :3 Kiltisti vaan pompsuttelee menemään!

    VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka