11/08/2014

Arjen rullailua

Arki on rullannut tällä viikolla tavallistakin tylsemmin. Illat ovat tulleet vain pimeämmiksi ja keli vähän kylmemmäksi. Kaiken kukkuraksi täällä on satanut torstaina lunta!

Hevosten kanssa on tällä viikolla ollut vähän rennompaa. Libren ratsastin kevyesti maanantaina taivutellen ja vähän siirtymisiä tehden. Äiti oli taas juoksuttanut Edin päivemmällä. Tiistaina sen sijaan päästin äidin Libren selkään siksi aikaa kun ratsastin itse Edin. Äiti teki vähän vastalaukkaa, vähän väistöjä ja taivutteluja. Elmerin kanssa sen sijaan keskityimme enemmänkin siirtymisiin ja taipumiseen.

Edi on pikkuhiljaa alkanut kotiutumaan paremmin ja ollaan pääsemässä jo pikkuhiljaa samalle aaltopituudelle asioista. Tässä ajassa olen saanut etenkin hevosta jalalle nopeammaksi siirtymisien ansiosta. En ole myöskään hypännyt niin paljoa, joten viimeksi kun ylitimme pientä kavalettia oli jo lapsessa vähän pitelemistä!

Keskiviikkona piti sitten olla Maijan valmennus Edin kanssa mutta treenit valitettavasti peruuntuivat, joten ratsastin Edin kevyesti kentällä tehden tällä kertaa siirtymiä laukassa. Libre sen sijaan sai pitää suunnitellun vapaapäivänsä. Torstaina oli satanut lunta ja minun ei ainakaan tehnyt yhtään mieli mennä ratsastamaan, joten jätin kummatkin suosiolla vapaalle. Librellä oli kuitenkin jännät hetket kun kaivelin siinä sitten klipperin esille ja lähdin ajelemaan kaverilta karvoja! Ekaa kertaa itse klippasin malliin, joten kevyttä epätasaisuutta on kyllä havaittavissa mutta aika hyvä suoritus kyllä mielestäni näin ensimmäiseksi kerraksi ;) Nyt siis herralla on siis ratsastusloimi-malliin klippaus, joka siis tarkoittaa että selässä, jaloissa ja pyllyn päällä on vielä karvat.

Perjantaina sitten ratsastin Edin taas kentällä. Paljoa en viitsinyt tehdä, sillä suojalumi jäi aikalailla kavioihin. Ravailin sitten kentällä ja tein siirtymisiä. Totesin samalla etten ratsasta tänäänkään Libreä, sillä en olisi paljoa kyennyt tekemäänkään. Tänään sitten uhmasin alkavaa flunssaani ja nappasin Libren tarhasta ja suuntasimme maastoon! Oli aika huvittavaa kun ei meinannut selkään ehtiä kun kaveri oli jo menossa! Mukavan (ja vauhdikkaan) maastolenkin jälkeen vaihdoin hevosta ja tein Edin kanssa kentällä taas töitä. Tänään ei niin pahoja tilsoja kavioihin tullut mutta laukkaaminen jäi silti aika pieneksi. Keskityin saamaan kunnolla hevosta pyöreäksi ja reippaaksi jalalle tekemällä kahdeksikkoa kentällä. Hetken aikaa oli oikea kierros vaikeampaa ja käyntisiirtymän jälkeen olisi Edi mieluummin lähtenyt laukkaan kuni raviin. Loppuksi sain kuitenkin oikein mallikasta ravia molempiin suuntiin ja hyvät siirtymät, joten päätin lopettaa siihen.

Maneesittomana tässä ollaan nyt vähän säiden armoilla, joten toivotaan että ensi viikko valkenisi hyvillä ratsastuskeleillä, jotta ei tarvitsisi pitää turhia vapaapäiviä hepoillekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka