11/20/2014

Kivat pikku perjantaitreenit

Viime perjantaina suuntasimme auton nokan kohti Laitilaa, missä meitä odotti Edin kanssa estevalmennus taas pitkästä aikaa. Maijan tunnit eivät ole tahtoneet kasaantua nyt millään, joten oli pakko antaa periksi ja mennä muidenkin valmentajien oppiin jatkamaan. Olen käynyt jonkun verran eri valmentajien tunneilla mutta en oikeastaan jaksa olla koko ajan kokeilemassa uusia. Välillä kuitenkin vaihtelukin on ihan hyvästä!

Valmentajana toimi tällä kertaa Anu Uusinarkaus, joka ei ole oikeastaan edes mikään uusi valmentaja minulle. Olemme Anun avustukella työskennelleet viime vuonna Fantsun kanssa sekä kävin myös hänen muutamilla estetunneillaankin Libren kanssa. 

Samalla tunnilla kanssani oli kolme muuta ratsukkoa ja aloitimme ensin tekemällä ravipuomeja. Puomisarjat oli asetettu niin että ratsastimme kuin neliötä ja kolmella sivulla oli puomisarjat. Kaarteissa tuli taivuttaa huolellisesti ja puomeilla hevosen piti taas olla suorana. Tämä oli Edille hyvin hyödyllinen harjoitus, sillä lapsi sai heti alkutunnista ruveta kantamaan itseään kunnolla. Sama tehtiin molempiin suurtiin ennen kuin kahdesta puomisarjasta tehtiin puomikasat ja tehtävää jatkettiin laukassa. Edin laukka on vielä sillä tasolla että tämä tehtävä oli vähän haastavakin kun ei aina meinattu mahtua kääntymään kunnolla puomilta toiselle. Tämäkin onnistui kuitenkin ihan kivasti kun lapsi vaan jaksoi kantaa laukkaansa pienempänä hieman enemmän. 

Sitten oli pieni hengähdystauko ennen kuin siirryimme pienelle jumppalinjalle. Linjalla oli kahden esteen innari - kolme laukkaa- kavaletti innari- kaksi laukkaa - kahden esteen innari. Anu kehotti keskittymään vain siihen että laukka pysyy riittävän kasassa. Aloitimme vasemmasta kierroksesta, joka on Edille paljon helpompi ja se näkyi hyvin suorituksessakin. Vasempaan linja meni molemmilla kerroilla todella helposti ja sujuvasti mutta oikeassa kierroksessa lapsi vaihtoi melkein heti vasempaan laukkaan, jolloin laukka pääsi kasvamaan ja tehtävä jäi ahtaaksi. Emme kuitenkaan jääneet hinkkaamaan linjaa sen ollessa aika rankka tehtävä. 

Lopuksi ratsastimme vielä kahta ristikkoa, joissa oli sama idea kuin alun laukkapuomeissakin. Edi oli tässä vaiheessa jo aika väsähtäneen oloinen. Reippaasti hän kuitenkin jaksoi suorittaa loppun viimeisenkin tehtävän. Tunnin jälkeen ravasin kevyesti ja kävelin oikein hyvin maasta käsin. 

Tunnin tehtävät olivat mielestäni juuri sopivia Edille. Ne eivät olleet liian vaativia ja estekorkeudet pysyivät koko ajan hyvin maltillisina ja helppoina. Anu pitää valmennuksia Laitilassa joka toinen perjantai, joten ensi viikolla olisi taas Edillä estetuntia edessä. Tämän viikon olen ratsastellut pääsääntöisesti sileällä. Eilen otin Libren kanssa vähän hyppyjä valoisan aikaan näin viikonlopun valmennuksia ajatellen ja tänään jatkoin Edin kanssa ottamalla myös pienempiä pomppuja samoille esteille. Maastossakin ollaan koitettu valoisan aikaan käydä ja viimeksi sunnuntaina käytiin pienellä porukalla vähän puskailemassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka