11/30/2014

Lauantaitreenit

Ajattelin jopa hetken aikaa oikeasti kykeneväni olemaan aktiivinen ja kirjoittamaan postaukset viime viikonlopun treeneistä. Tässä sitä nyt ollaan kuitenkin. Videoita en ole saanut vielä youtuben maailmaan ladattua, joten suuret pahoitteluni tästä. Nyt yritän siis pikaisesti selostaa lauantain treenit.

Lauantaina tuntimme oli, oih niin aikaisin, puoli yhdeksän aikoihin. Aloitimme itsenäisten alkuverkkojen jälkeen ottamalla muutamat hypyt ensin ristikolle hieman kaarevalla uralla, siten että lähestyimme lävistäjällä olevaa estettä vasemmalta ja esteen jälkeen ratsastimme oikealle. Muutama hyppy näin ensin ristikolle ja toinen muutama pystylle. Siitä otimme sitten mukaan s-kiemuraan okserin, samaisen verkkapystyn ja toisen okserin. Tämän linjan tulimme kahteen otteeseen aika suht maltillisen kokoisena. 

Tämän jälkeen otimme yksittäisiä hyppyjä okserille, jolle ratsastettiin ns. ulos kulmasta. Tälle ratsastin helposti kaarteen liian hintsulla pohkeella, jolloin esteelle lähestyessä tulin helposti tyveen. Muutama onnistunutkin lähestyminen alkoi sitten tulla kun keskityin ratsastamaan laukkaa läpi kaarteen aktiivisemmin. Okserin jälkeen teimme muutaman hypyn okseri-pysty sarjalle. Tälle tuli ihan jees hyppyjä vaikka välillä vähän kontrollin puutetta olikin ;) 

Ennen rataa otimme pienen pätkän, johon kuului sarja toisinpäin eli pysty-okseri. Sarjan jälkeen suora linja toiselle okserille sekä vielä lankkupysty. Sarjan jälkeen Libre lähti helposti kiikuttelemaan ja sain pidätteet läpi vasta kaarteessa kohti seuraavaa estettä.. hehe. Jatkettiin siitä sitten rataan, jonka alku oli sama kuin edellisessä pätkässä. Lankkupystyn jälkeen tultiin verkkaokseri kaarteesta ja siltä kaareva linja pystylle ja pystyn jälkeen pitkä lähestyminen vielä viimeiselle pystylle. 

Tulimme radan ensin vähän pienempänä ja sen jälkeen vähän korotetumpana. Ensin Libre oli tosi menossa taas ja sarjan jälkeinen suora linja oli hyvin vauhdikas. Tähän Pauliina laittoi avuksi sarjan okserin taakse apupuomin sekä toisen eteen seuraavan, mikä kyllä auttoi kun Libre sai miettiä vähän enemmän jalkojaan taas. Kaarevalle linjallekin tulimme välillä myös vähän isosti. Viimeinen pysty oli itselleni oikea aivojumppa. On tässä ennenkin pitkiä lähestymisiä tehty mutta silti jään hyvin helposti tekemään hevosen puolesta paljon sekä säätämään omiani. Nytkin kävi helposti niin ja tälle pystylle tuli muutaman kerran pari paikkaa ihan tyveen.
Viimeisellä radalla sain kuitenkin korjattua edellisen virheitä. Etenkin tälle viimeiselle esteelle olin tyytyväinen, jolle en tehnyt mitään suuria sekoiluja (vaikka se olikin vaikeaolla säätämättä..). 

Tunnin jälkeen olin kyllä hyvin tyytyväinen Libreen ja itseeni. Minun täytyy itse opetella antamaan enemmän tilaa ja lakata ylimääräinen säätäminen. Huomasin myös että tällä kertaa mulla ei ollut itselläni yhtään sellaista estettä, jota olisin alkanut ns. kyttämään ja miettimään liikaa. Yleensä siellä on joku yksi (okseri), joka nousee päässäni jotenkin jännemmäksi kuin muut. Nyt kuitenkin kaikki turhat kiellot tällaisista syistä jäivät pois vaikka yhden kiellon saimmekin lankkupystylle, kun jäin itse kaarteesta vain matkustelemaan.

Latailen tämän postauksen videoit nettiin todennäköisesti tulevalla viikolla, jos tähän aikaa irtoaa. Tähän postaukseen piti tulla vielä selostus sunnuntain koulutreeneistä mutta tässäkin on jo nyt tekstiä sen verran sujuvasti että hyvä jos tänne lauseeseen selviätte! Sunnutnain koulutreeneistä koitan siis saada postausta aikaan, videoita tähän postaukseen sekä tekstiä viime perjantain treeneistä! Edikin pääsi vaihteeksi taas vähäsen hyppäämään! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka