11/06/2014

Marraskuun aluevalmennukset - Sunnuntai

Sunnuntaina aloitimme jo klo.9 ja tällä kertaa vuorossa oli estetuntia. Maneesiin oli tuotu myös maastoesteitä, joita pääsimme tietysti hyödyntämään ihanasti. Kävi myös sellainen pieni moka että en ollut muistanut ottaa turvaliiviä ollenkaan mukaan, joten sunnuntaina oli pieni paniikki lainata äkkiä jostain sellainen!

Sain kuitenkin liivin lainattua ja päästiin tunnille hyvissä ajoin. Aloitimme itsenäisen alkuverkkailun jälkeen kavaleteilla ja ristikoilla. Kavaletit olivat suoralla linjalla ja niiden väliin piti tehdä viisi laukkaa. Ristikot olivat sitten kivassa s-kiemurassa ja niiden kanssa sitten tehtiin voltteja aina kun tarvis jotta hevoset tulisivat läpi molemmista kyljistään. Libre oli aika kiva ratsastaa mutta vähän turhan paljon pohkeen takana koko ajan. Lieneekö lauantain koulutunti niin rankka vai mitä mutta aika hassu fiilis kun saikin ratsastaa jalalla paljon normaalia vahvemmin.


Kavaletteja ja ristikoita tehtiin molempiin suuntiin minkä jälkeen vaihdettiin toiseen tehtävään hengähdystauon jälkeen. Ristikot nostettiin pystyiksi ja niillä aloitettiin, jonka jälkeen tultiin toisella pitkällä sivulla oleva jumppalinja. Linjassa oli puomi- pysty-puomi,puomi-pysty-puomi,puomi-pysty ja puomi -viritelmä. Linjan jälkeen vaihdettiin suuntaa kavaletin ylitse ja jakettiin takaisin kaarevalla jumppatehtävälle. Jumpan jälkeen tuli noin 5 laukkaa ennen pystyä (jossa oli muuten söpö Paavo Pesusieni -lankku!). Lopuksi tultiin vielä toisinpäin pystyistä tehty s-kiemura.  Ensimmäisellä kerralla aloitin todella huonosti ja ennen toista jumppalinjaa olisin voinut tehdä voltin ja ottaa kunnolla hevosen kyljestä läpi. Emme kuitenkaan jääneet vääntämään tätä rataa vaan jatkoimme seuraavaan, joka alkoi jälleen s-kiemuralla, jatkui jumppalinjalle ja jumpan jälkeen käännettiin pitkällä lähestymisellä okserille. Okserilta jatkettiin Paavo-lankulle ja siitä s-kiemuralle. Sitten vielä jumppalinja, jolta Paavo-lankulle uudestaan (jonka muuten meinasin radan aikana unohtaa). Lopuksi Paavon jälkeen toinen okseri pitkällä lähestymisellä. Oikein sopiva päivä minulle kun kaksi okseria pitkällä lähestymisellä! Olivat kuulemma ihan minua varten rakennettu ;D


Viimeisenä sitten nostettiin esteitä ja tehtiin viimeiset radat, johon otettiin mukaan maastoesteitäkin. Maneesissa oli pieni tukki, pikkumökki, kulma, puolikaari sekä aika iso katto risuilla. Rata alkoi jumppalinjalla, jolta käännettiin pitkällä tiellä okserille. Tämän okserin jälkeen tultiin toinenkin okseri pitkällä tiellä ja jatkettiin maastoesteille. Pikkutukki, jonka jälkeen pitkä lähestyminen pikkumökille. Mökiltä isolle risumökille ja siitä linjalla puomikaarelle. Kaaren jälkeen uudestaan mökki toisinpäin ja lopuksi vielä kulma.


Video alkaa vasta ekalta okserilta, joka oli laskettu, koska jännityin ihan tolkuttomasti kun tajusin että hypätään tuo iso risumökki! Tiesin jo ekaa estettä ähestyessä että tästä ei tule hyvää kun olin aivan kauhusta jäykkänä! Ensin siis jumppalinjan alkuun kielto, uusi lähestyminen ja linjasta yli mutta seuraava okseri ei enää mennyt  sinnepäin ratsastelulla ja otettiin sille muutama kielto ennen kuni Maija laski ylimmät puomit ja päästiin tästäkin yli. Sen jälkeen sisuunnuin jostain ihmeen syystä ja loppuradan ratsastin paljon napakammin ja paremmin! Maastoesteet ilman mitään ongelmaa tai muuta!

Lopuksi pääsin hyppäämään vielä molempia oksereita uudestaan oman pääni vuoksi ja nyt ei ollut enää mitään ongelmia. En ole hypännyt aluevalmennusten välisenä aikana oikeastaan yhtään, joten hyppytauko taisi vähintänkin vaikuttaa korvieni välissä!

Valmennuksen jälkeen olin kuitenkin ihan hyvällä fiiliksellä. Koko tunnin aikana ainoa paniikkia aiheuttanut oli tuo iso risumökki, mistä lopulta sitten selvittiin aika hienostikin. Okserit kuitenkaan eivät olleet mikään paniikin asia vaan  lähestyin niitä yllättävänkin hyvin ilman mitään suurempia ongelmia. Nyt täytyy vain päästä tasaisin välein hyppäämään, jotta tällaista paniikkimomenttia ei tule uutta sitten ainakaan saman syyn vuoksi.  Keskiviikkona piti olla Maijan valmennus Edillä mutta sekin peruuntui... Nyt ei sitten ole Maijakaan tulossa hetkeen tänne suuntaan valmentamaan ja seuraava aluevalmennus on vasta ensi vuoden puolella, joten ollaan vähän tyhjän päällä treenien suhteen. Marttilan Pauliina tulee tässä kuussa ja sinne ollaan Libren kanssa menossa! Olen kerran aikaisemmin käynyt Pauliinan tunnilla Binksin kanssa, mutta ei pahemmin muistikuvaa valmentajasta ole jäänyt. Hyvää kommenttia olen kuitenkin paljon kuullut aina, joten reippain mielin mennään ;)

5 kommenttia:

 1. Saatoin ehkä naurahtaa otsikolle :D olisko kuitenkin marraskuun? ;)

  VastaaPoista
 2. Haha :D eikä! Ja mä vielä luin läpi koko tekstin ennen kun julkaisin! :D

  VastaaPoista
 3. Milka senkin pässi :D Oliskin maaliskuu! Päästään näyttämään myös Pauliinalle nyt meidän kahden keskittymiskyky kun ollaan samalla tunnilla, Maija sai jo hyvän kuvan meistä :D Hups?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhahahaha :D Aivot ei tahdo toimia luokkahuoneen ulkopuolella! Eikä pahemmin sieläkään kyllä.. Mutta mehän oltiin vielä suht fiksusti Maijan tunnilla ;D

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! :) hirveän isolta tuo risueste näyttää! :0

  VastaaPoista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka