12/29/2014

Arkitreenailuja

Nyt kun pakkaspäiviä ja lunta on riittänyt, olen hyödyntänyt kaikki ratsastuskerrat pellolla molempien hevosten kanssa. Oikeaa luksusta päästä välillä treenaamaan isommalle alueelle tuon meidän pienehkön kenttämme jälkeen (vajaa 20x40m). Suurin osa treenistä on koostunut isosti liikkumisesta, jotta pojat saavat nyt avata paikkojaan kunnolla ja liikkua reilusti.

Edin kanssa ollaan tehty nyt paljon hommia sileätyöskentelyn eteen ja tuloksia alkaa syntyä pikkuhiljaa. Viime viikolla keskityin tarkkaan yhtenä päivänä siihen että hevonen oppisi taipumaan kunnolla ja antaisi niskastaan periksi. Tein tätä työtä suurimmaksi osaksi käynnissä mutta pikkuhiljaa saatiin hyviä pätkiä ravissakin. 

Seuraavana päivänä tarkistimme Edin satulan ja otimme välistä pois siellä olleen mattesin padin, jolla olemme vähäsen nostaneet satulaa edestä. Vaihdoimme padin ohueksi geeliksi ja alla oli ratsastaessa kuin uusi hevonen! Edi on selkeästi kasvattanut jo selkäänsä jonkunlaista lihaksiston alkua, sillä olen tunnustellut jo muutaman tovin satulaa että onko se vähän ahdas edestä padin kanssa. Edellisen päivän taivuttelutkin olivat olleet todella tarkkaan mietintämyssyssä lapsella. Hevonen oli heti alusta alkaen todella pehmeä ja miellyttävä ratsastaa sekä taipui niin käynnissä kuin ravissakin kuin unelma.

Laukassa en ole vielä paljoa samanlaista työskentelyä tehnyt. Nyt kun olemme olleet pellolla ratsastamassa, olen keskittynyt laukassa siirtymisiin sekä antanut lapsen edetä. Edi ei kuitenkaan ole ihan heti tajunnut pellolla kiihdyttelyn iloja mutta eilen alkoi jo kyllä sitäkin iloa löytyä!

Libren ohjelma on myös sisältänyt paljon isosti liikkumista. Nyt olisi suunnitelmissa kuitenkin ottaa pöhkö vähän tarkemmin töihin ja alkaa keskittyä muuhunkin. Harjoitusravissa istumisen saan ainakin opetella ihan kokonaan uusiksi! Nyt on nimittäin ainakin ponilla auennut paikat ja löytynyt motivaatio vähäsen tassun lennättämiseen, joten näiden kahden ratsastus käy ihan kinkunsulattelusta.
Tällekin me näytetään vähän väliä. Olisi vaan paljon kivempi kiihdytellä!
Tammikuu täyttyy kuitenkin valmennuksista ihanasti, joten eiköhän tuokin pöllö kuriin saada ;) Tällainen pikainen päivittely meidän arjestamme. Aletaan pikkuhiljaa vuodenvaihteen jälkeen suunnittelemaan tarkemmin kisakalenteria kummallekin hepalle kunhan tästä uudestavuodestakin selvitään ;) 

2 kommenttia:

  1. Komiat poitsut ;) Täällä ei paljon peltoilua harrasteta kun eräs neiti ottaa siitä aina niin kauhiasti kierroksia.. Ja meno näyttää samanlaiselta kuin sillon Ypäjällä Sannan maastotreenien alussa jos muistat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Voi Mailis, Mailis! Mutta minkäs sille voi että pelto on aika helkutin houkutteleva vaan painamaan kaasun pohjaan?

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka