12/16/2014

Kausi 2014 - Esteratsastus

Viime kausi meni enemmän kenttäratsastukseen panostaen. Siitä huolimatta ehdimme käydä jonkun verran myös estekilpailuissa ja kaudelta kertyikin yhteensä 11 estestarttia. Suurin osa starteista on aluetasolla vaikka väliin mahtuukin muutama seurastartti. Suurin osa starteista on kilpailtu tasolla 100cm (6kpl), sen jälkeen tasolla 110cm (3kpl).

Kauden tavoitteenani olen kirjoittanut haluavani varmuutta 110cm tasolla. Tämä tavoite onkin kirjoitettu Librelle enemmän kuin Väiskille, joka keskittyi kaudella enemmän koulustartteihin kuin esteisiin. Esteillä kyllä Väiskinkin kanssa tuli muutama startti tehtyä tasolla 90-100cm.

Kausi lähti estekisojen puolesta käyntiin huhtikuussa, kun lähdimme Piikkiöön KaKen seurakisoihin hyppäämään mukavat ja turvalliset 90 ja 100cm -luokat Libren kanssa. Osa saattaakin muistaa minun taistelleen okserikammon kanssa tuolloin, mikä teki oman jännityksensä. Turhia kuitenkin jännitin ja meidän osaltamme kisat menivät todella mukavasti. Sijoituimme heti 90cm luokassa kolmansiksi sujuvalla radalla ja uusinnassa uskalsin ratsastaa reippaammin aikaakin tehtävien ollessa hyvin mukavuusalueellamme. Metrinkin rata meni aivan yli odotusten vaikka mukaan tulikin alkuradasta yksi turha puomi. Silloin olin enemmän kuin tyytyväinen Libreen (ja itseeni), sillä tuo metrin rataa oli todella mukava ratsastaa!
 Toukokuussa jatkoimme sitten seuraaviin kilpailuihin Lietoon aluekilpailuihin, missä starttasin kauden ensimmäisen 110-luokan. En muista, kerroinko teille tänne suorittaneeni viikon verran päivittäin valmentajani Maijan antamaa kotitehtävää. Tämä tehtävä oli rakentaa kentälle 110 okseri ja hypätä se joka päivä kun ratsastin. Näinhän sitten tehtiin ja jostain kumman syystä siitä taisi olla jopa apua, sillä muutamasta puomista huolimatta selvittiin hengissä noistakin kisoista ja vielä melkein sijoituksella! Metrin radalla pudotin siis jälleen yhden tylsän puomin, jota ilman olisimme sijoittuneet toisiksi. Kympissä sitten pudotimme kaksi puomia mutta se ei kyllä ainakaan omaa fiilistäni laskenut.

Tästä innostuneena halusin jatkaa kesäkuun alussa Luvialle aluekansallisiin estekisoihin, missä hyppäsin jälleen 100 ja 110 -luokat. Luvialle halusin siitäkin syystä että siellä olemme suorittaneet Libren kanssa aina hyviä ratoja sekä siellä olemme mm. saaneet ensimäisen yhteisen nollaratamme metrissä. Tällä kertaa ei kuitenkaan tullut puhdasta rataa metristä kun keilasimme yhden uusinnan esteen aika sujuvastikin. Kauaa ei se kuitenkaan ehtinyt harmittaa kun starttasimme kympissä. Tässä taisi jatkua taas tämä Luvian "taika" ja hyppäsimme puhtaan radan kympissä! Tässä vaiheessa olin jo aivan haltioissani mutta siihen päälle vielä sijoituimme luokassa viidensiksi. Ihan huippufiilis!

Kaikki kiva ei kuitenkaan jaksa jatkua liioille ja Ypäjän kisaviikoilla sekin puoli tuli näkyviin kun Libre oli metrin luokassa todella huono ja epänormaalin tuntuinen. Jätinkin jälleen sitten haikein mielin jo kauan haaveilemani miniderbyn hyppäämättä ja selvitimme ongleman, joka osoittautui niinkin turhaksi asiaksi kuin vino kenkä. Aina ei voi mennä putkeen, joten leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Sitten tulikin Väiskin vuoro päästä hyppelemään ja kävimmekin Metsämäessä starttaamassa 90 ja 100cm luokat, joista ei tällä kertaa sijoituksia tullut vaikka lähellä jälleen oltiin. Olin erittäin tyytyväinen Väiskiin etenkin metrin radan alusta, jossa poika teki todella kivoja,rentoja ja teräviä hyppyjä. Valitettavasti kuuma aurinko ja edellisen päivän pitkäksi venahtanut maastolenkki alkoivat jo painaa(hehe. kävimme vähän eksymässä metsässä!) ja mukaan tuli turhia kolisutteluja.

Nurmikisat jatkuivat Kemiöön, missä hyppäsin sitten vähän pienempää Librellä. Päätin startata 95cm derbyn sekä avoimen metrin. Nurmi on vaan Librelle aivan täysi kymppi pohja ja teimmekin derbyluokkaan selkeän voittoajan ja voitto sieltä olisi irronnutkin jos viimeinen puomi olisi pysynyt kannattimillaan! Vaikka lähdinkin radalle ratsastamaan enemmänkin siistiä suoritusta kuin voittoaikaa, otti tuo silti vähän päähän. Metrin luokassa sitten tuli jälleen muutama turha puomi matkaan mutta sitä huolimatta Libre oli koko ajan todella hyvä ratsastaa ja homma tuntui helpolta.
Meidän kautemme viimeiset kisat olivatkin sitten Artukaisissa. Hyppäsimme jälleen avoimet 100 ja 110cm luokat. Ensimmäisellä radalla lähdettiin jo vähän sillä fiiliksellä että kaikki tai ei mitään ja tuloksena olikin sitten luokasta kolmas sija. Kympin radalle ei kuitenkaan ihan samalla fiiliksellä lähdetty. Tähän rataan olen myös hyvin tyytyväinen vaikka loppuradasta tulikin muutamia turhia virheitä, jotka kostautuivat puomeina. Alkurata sujui kuitenkin kutosesteelle asti aivan mielettömän hyvin ja helposti! Voiko parempaan fiilikseen enää kautta lopettaa?

Libren kauden jälkeen kuvioihin tulikin jo Edi ja hänenkin kanssa olemme ehtineet jo debytoida ensimmäiset starttimme seurakisoissa miniluokissa 70 ja 80cm, joista kirjoitan vielä omaa postausta.

2 kommenttia:

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka