12/10/2014

Kisakausi 2014 - Kenttäratsastus

Valitettavasti on tämäkin kilpailukausi jo lopuillaan ainakin kenttäkilpailujen saralta ja nyt voisikin olla hyvä hetki pienelle kauden analysoinnille.

"Librellä sen sijaan tavoitteena olisi startata kenttäpuolella tuttaria ja ken tietää jos vaikka helppoonkin eksyisimme? - - Jos kaikki menee putkeen ja saamme varmuutta menoomme niin paljon niin miksi ei."

Ylempänä on pieni lainaus viime jouluna kirjoittamastani postauksesta #20 Mitä toivon ensi vuodelta?Kenttäratsastuksen kannalta tavoitteet eivät olleet kauhean korkealla. Tutustumisluokkaa halusin kyetä starttaamaan ja helppokin oli pienelti haaveissa. Tosin, mitä muutakaan olisimme tavoitteeksi asettaa tällä kokemuksella lajista?
Niinisalo 17.-18.5. Kauden ensimmäiset kenttäkisat, ensimmäinen tuttari
© Jenni Santanen
 Kausi alkoi toukokuussa Niinisalossa, jossa starttasimme Libren kanssa elämämme ensimmäisen tutustumisluokan. Koulukoe oli tällä kertaa osaltamme oikea pohjanoteeraus. Liian lyhyt verryttely ja radalla tapahtuneet muutama rike sekä kevätjuhlaliikkeet toivat vaivaiset 57%. MahtiLibre kuitenkin hoiti homman kotiin rataesteillä hypäten nollaradan. Maastopäivä ei kuitenkaan ollut meidän osaltamme onnistunein. Saimme kaksi tyhmää kieltoa nelosesteelle sekä virheitä aliajasta. Hevonen oli muutenkin kuin sähköjänis koko tuon maastoradan.
Tässä vielä kiellot aiheuttanut pelottava rantaravintola!
 Tästä tylsästä mokailusta viisastuneina jatkoimme matkaamme Ypäjän kisaviikolle, jossa edessä oli toinen tuttari. Onnistunut 65% tuonut koulu ja puhtaat rataesteet kruunasi vielä mahtava fiilis maastoradalla, joka oli tällä kertaa hyvin sujuvan ja helpon tuntuinen, vaikka maaliin saavuimmekin pienten aikavirheiden kanssa. Näissä kisoissa olimme jopa lähellä sijoituksia ja ilman maaston virheitä olisimme jo palkinnoilla olleet!
Aluemestaruus <3
 Heinäkuussa suuntasimme taas Niinisaloon ja uuteen tuttarin starttiin. Tällä kertaa olimme jo virheistämme oppineet ja varanneet kunnolla aikaa. verryttelyihin ja muihin. Koulukokeessa teimme tällä kertaa mahtavan parannuksen viime kertaan tehden siistin 62% ansainneen radan. Rataesteillä innostusta oli taas mahdotonta hillitä ja tykitimme sujuvan nollaradan mukaamme. Kaikista eniten jännitystä aikaan saanut maastopäiväkin sujui mahtavasti kun ratsastimme varman ja sujuvan maastoradan virheittä maaliin! Onnistuneet suoritukset palkittiinkin ihan mahtavasti sillä sijoituimme luokassa neljänneksi suuremmin tiedostamatta että luokassa kilpailtiin myös aluemestaruudesta, josta saimme pronssimitalin!
Niinisalo 12.-13.7.
© Enna Kujansuu
 Tässä kohtaa takana oli kolme tutustumisluokkaa kun Maija ehdotti että mitä jos tähtäisimmekin Kangasalla järestettäviin junioreiden SM-kilpailuihin? Siitäkös vasta innostuinkin, sillä SM-kilpailu on aina ollut se yksi unelma jonka olen halunnut saavuttaa (este-, kenttä tai vaikka kouluratsastuksessa!). Ennen oli kuitenkin saatava startti  helposta alle ja matkamme jatkuikin Ypäjälle. Ensimmäinen helpon startti siis vain kolmen tutustumisluokan voimin. Lisäjännitystä ja rumpujen pärinää saatiinkin kun näin lähtölistasta että meikäläinenhän saa kunnian startata elämänsä ensimmäisen helpon luokan ensimmäisenä ratsukkona. Kevyellä jännityksellä selvisimme kuitenkin kouluradalta 59% tuloksin sekä kommeltaen rataesteiltä kaksi puomia mukaamme. Kaikista jännittävin hetki oli kuitenkin maastoradalle lähtö ja siitä muistan vieläkin kun Senni sanoi minulle jännittäessäni  että ne esteet tulee ja ne menee. Tällä meiningillä mentiin ja tehtiin ihan mieletön maasto! Kaksi tylsää ohimenoa toi kuitenkin mukanaan vielä aikavirheitä ja sijoituksia oli turha kuvitellakaan mutta se oli pienin murheeni!
Maailman hienoin <3
© Jenni Santanen
Tämän jälkeen oli jo ilmoittautumiset SM-kisoihin tehty kun viime hetkillä kisat peruuntuivat. Otti päähän ihan tosissaan ja vielä enemmän kun ilmoitettiin että SM siirretään junnujen osalta Pudasjärvelle. Hetken aikaa ajattelin jo että kyllä me sinne mennään niin saadaan edes se kokemus mutta sitten tuli epäilys. Miksi lähteä niin kauaksi näin pienellä valmistautumisella? Sanotaanko että samalla taisin jänistääkin, sillä Ida otti rohkeasti haasteen vastaan lähtiessään matkaan! Seurasin sitten koko viikonlopun netin ja tekstiviestien kautta viikonlopun meininkiä.

Kauaa en ehtinyt kuitenkaan harmitella loppujen lopuksi, sillä vain viikko SM-kisojen jälkeen oli oma vuoroni startata elämäni ensimmäinen kansallinen helppo Niinisalossa. Kouluradan suoritimme oikein siististi, unohtaen kuitenkin typerästi keskilaukat, joista olisimme saaneet helposti hyvät pisteet aikaiseksi! Radasta irtosi kuitenkin 60% tulos. Hyvä fiilis jatkui rataesteillä, jotka selvitimme komeasti ilman virheitä. Maastorata oli kuitenkin taas oma jännitysmomenttinsa mutta aivan turhaan sillä Libre kiisi jokaisen esteen yli komeasti ja vauhdikkaasti! Maaliin tultiin aika nopealla ajalla, joten luulen että ensi kerralla voidaan sitten vähän jo himmailla mutta tähän oli aivan mahtavaa päättää kausi kenttäratsastuksen saralta! 

Kauden aikana ehdimme tehdä yhteensä viisi kenttästarttia, joista kolme oli tasolla tutustumisluokka ja loput kaksi tasolla helppo. Ensi kauden suunnitelmista en osaa luvata mitään. Talven tavoitteena on panostaa etenkin kouluratsastukseen ja ensi kauden päätavoitteena onkin nyt se SM-kilpailu ja sen eteen treenataankin nyt lujasti läpi talven!

4 kommenttia:

 1. Heheheyy just hyvä postaus! Joo siis mä lähdin urheasti rullaamaan sinne Pudikselle ja tiiäks oli niin hieno paikka että lähden ens vuonnaki ;) Siel oli tosi kivan näkönen vaativa!

  Teetkö vielä erillistä postausta ens vuoden tavotteista? Siis se on se vuosi millon voitatte SM kultaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah :D Joo katotaan mitä mä saan aikaiseksi tässä vielä :)

   Poista
 2. mä oon kyllä nössö ettei mua saa maastoradalle, haha ! mut kivasti näyttänyt teijjän kausi kehittyneen koko ajan eteenpäin :-) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Kerran kun kokeilee niin tuohon jää koukkuun ;D Kyllä säkin voit vielä joskus huomata hyppeleväsi edes pieniä kiboja maastoesteitä ;)

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka