12/07/2014

Maijan estevalmennus 5.12. - Edi

Saimme vihdoin Yli-Huhtalan Maijan treenit tännekin päin, joten meikäläinenhän pisti oikein kunnon urheilut päälle ja ilmoitti molemmat hevoset mukaan treeneihin! Ajattelin kirjoittaa molemmista treeneistä omat postaukset, joten yksi postaus ei toivottavasti veny niin pitkäksi.

Aloitimme Edin kanssa tekemällä harjoitusravissa puomeja.  (yritin kyllä päästä tästä pahasta mutta ei mua näköjään säälitä, joten keikuin tuolla pomppupallon kyydissä sitten kaikin voimin) Tehtävänä oli nuorilla tehdä kahden puomin välissä ravista käyntisiirtymä ja kävellä jälkimmäisen puomin ylitse. Lopuksi onnistuimme sitten tekemään vielä muutaman siirtymän niin että siirtymä tapahtui puomien sisäpuolella. Puomeja oli siis kaksi ja niiden väli oli tietääkseni 12m. Äiti ei ottanut tästä vielä videoita, joten säästän silmänne kamalalta killumiseltani ;)

Tämän jälkeen teimme pientä s-kiemuraa. Aloitimme tekemällä kolmella pystyllä kiemuraa, siten että jokaisen esteen jälkeen tehtiin voltti ennen seuraavaa.  Edi oli tosi reippaalla tuulella, joten sain jarrutella ihan hyvin joka välissä. Samalla myös lapsi olisi halunnut hypätä jokaisen eteen ilmestyvän esteen! Hassu pieni pöhkö.

Rattikin alkoi siinä pikkuhiljaa löytää paikkaansa ja siirryimme tekemään pieniä ratoja. Aloitimme pienellä pystyllä, jonka jälkeen teimme s-kiemuran toisinpäin. Kiemuran jälkeen otettiin yksittäinen okseri ja vaihdettiin suunta yksittäisen pystyn yli ennen viimeistä okseri-pysty -linjaa. Edi suoritti oikein kivasti mutta ehkä suurin problema oli saada myötälaukka esteen jälkeen. Lapsi on vielä niin pirun vino mutta pikkuhiljaa. Seuraavaksi vaihdoimme rataa jossa aloitimme samalla pystyllä, jatkoimme toiselle pystylle. Pystyn jälkeen kaareva linja yksittäiselle okserille ja suunnanmuutos yksittäisen pystyn kautta. Siitä s-kiemura ja uusi suunnanmuutos pystyn yli ja vielä linja. Pysyikö kukaan mukana? Videolta se toivottavasti sitten selkenee. Edi suoritti ihan kivasti taas. Okserille tuli pientä työntämistä ja sille en meinannut paikkoja saada aina oikein. S-kiemura alkoi jo pikkuhiljaa toimia ihan kivasti ja suora linjakin tuli aika sujuvasti.
Lopuksi otin vielä okserille muutaman yksittäisen hypyn. Kaksi ensimmäistä olivat oikein mielenkiintoisia ja huvittavia hyppyjä. Viimeisellä kerralla sitten sain paremman hypyn ja lopetimme tähän. Esteet pysyivät hyvin maltillisina. Ehkä 80cm korkuisina ja okseri taisi olla ehkä 90cm korkea.

Edi oli tunnin jälkeen vielä yllättävänkin reippaalla tuulella. Kunto on lapsella selkeästi kasvanut, mikä on ihan mahtavaa! Ensi viikolle en ole vielä Anun estevalmennukseen paikkaa varannut ennen kuin saan selvyyttä onko minulla muuta menoa silloin. Maija tosin tulee kahden viikon päästä uudelleen ja sinne varasin pikaisesti tunnit taas kummallekin hepalle.

Muistutukseksi vielä loppuun että keskiviikkoon asti on aikaa lähettää kysymyksiä kysymyspostaukseen! Jos siis haluat jotakin kysyä niin nyt on se tilaisuus. Linkki postaukseen.

2 kommenttia:

  1. Ihana toi viimenen video :D:D Tulee hassu loikka niin teiän äiti vaa nauraa! Mut vitsi sun vauveli on kehittyny ihan sikana nyt jo, se näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh :D Ei noille kommelluksille kyllä oikeen voi muuta kuin nauraakaan! Ollaan joo päästy vähän paremmin taas eteenpäin koko hommassa. Hänestä tulee vielä hieno poika :)

      Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka