12/22/2014

Maijan perjantaitreenit

Olimme jälleen perjantaina Maijan treeneissä ja mukana oli molemmat hepat. Päivän aikataulu oli todella tiukka, sillä ensimmäinen tuntini alkoi jo neljältä ja toinen viideltä, jonka jälkeen sain juosta kiireen vilkkaa kotiin ja siistiytyä illan joulujuhlaa varten, jossa piti olla paikalla yhdeksältä.

Menin ekalle tunnille Edin kanssa ja maneesiin oli rakennettu kolmen esteen pieni innari, jolta oli reilu 16m okserille sekä muutamat pystyt aseteltuna okserin ja innarin ympärille. Verrytellessä Edi oli todella virtaisa. Annoinkin sen edetä ihan hyvin koko ajan ja koitin päästää suurimpia intoja pois pytystä vähäsen.

Ensimmäisenä teimme kavaletteja. 12m kaarevalla uralla kaksi kavalettia, joita aloitimme tulemalla harjoitusravissa. Puomien välissä hevosen piti taipua, pitää tahti tasaisena ja odottaa. Hetken aikaa kavaletteja työstettyämme ravissa jatkoimme samaa laukassa. Ravissa Edi jäi todella mielellään vain humpsuttelemaan mukavasti ja sainkin tehdä ihan kunnolla duunia saadakseni paketin toimimaan mutta pikkuhiljaa alkoi tulla tulosta. Laukassa teimme vain vasempaan kavaletit ja tässä suurin ongelmamme oli että en saanut pidettyä laukkaa aina riittävän pienenä. Voimatreeniä, voimatreeniä!

Kavalettien jälkeen jatkoimme seuraavaan tehtävään, joka oli kavaletit oikeassa kierroksessa (kolme laukkaa väliin), innarille, jonka jälkeen käännyttiin vasemmalle ja tultiin uudelleen innarille. Innarin jälkeen uudestaan oikealle ja taas kavaleteille. Edi teki aika kivasti itse innarin mutta taas pääsin korjaamaan muutamaan otteeseen kavaletit.

Tästä jatkettiin sitten viimeiseen tehtävään, jossa hypättiin innari, neljä laukkaa okserille, käännös oikealle ja kulmasta pysty, jolta kaareva toiselle pystylle(kuvan vihreät pystyt). Samanlainen kuvio maneesin toisella reunalla olevilla pystyillä(siniset) ja lopuksi vielä okseri, jolta neljä laukkaa innarille.

Laatukuva jälleen! Punaiset viivat kuvaavat kavaletteja, vihreät ja siniset reunoilla olleita pystyjä ja keskellä olevat kolme viivaa kuvaavat innaria ja kaksi viivaa okseria.
Tämä tehtävä tehtiin ensin vähän pienempänä ja lopuksi vielä noin 90cm korkuisena. Kaarilla pystyille teimme yleensä voltit, jotta kaaresta tulisi kunnollinen ja saisin avut läpi paremmin ennen seuraavaa estettä. Kaaret eivät kuitenkaan olleet tänään meidän ongelmamme, vaikka niitäkin pari kertaa päsimme pienemmällä radalla korjaamaan. Suurin ongelmamme Edin kanssa oli viimeinen linja okserilta innarille. Tässä väliss Edi ei millään malttanut jäädä odottamaan vaan painoi paljon mielellään vain menemään, mikä ei kyllä innarille tullessa kauhean kannattavaa ollut! Muutaman kerran otimme koko rakennelmankin matalaksi mutta sitten alkoi pikkuhiljaa jarrut löytyä.

Tunnin jälkeen en paljoa ehtinyt hengähtää kun sain laittaa Libren pikaisesti valmiiksi ja hypätä sen selkään. Edi oli kyllä tunnin jälkeen hyvin tyytyväisen ja väsyneen näköinen. Lapsella olikin ollut koko viikon vähän energiaa, joten ihan hyvä että nyt saatiin takki tyhjäksi ;) Kiireellisen lähdön vuoksi äiti ehti jättää kameran kotiin, joten videoita ei tällä kertaa valitettavasti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka