12/09/2014

Maijan valmennus 5.12. -Libre

Edin tunnin jälkeen perjantaina hyppäsin saman tien Libren selkään jatkamaan. Pidimme läpi tunnin saman idean, mutta ratoja emme loppujen lopuksi tehneet paljoa. Aloitimme ravailemalla ja laukkailemalla itsenäisesti ennen kuin siirryimme aloittamaan samalla puomitehtävällä kuin Edinkin kanssa.

Nyt kun alla oli kokeneempi hevonen, sain tehdä heti väleihin käyntisiirtymän. Saimme myös selkeästi armahduksen, sillä Maija ei edes käskenyt ottamaan jaustimia pois! Haha! Töihin siinä kuitenkin jouduttiin. Sain puomien väliin oikein hyviäkin siirtymisiä kun keskityin pitämään yläkroppani ja vatsani ylhäällä. Tämä kahden puomin väliin tehtävä siirtymäharjoitus on kyllä ihan mahtava, sillä siinä ei pääse pissittämään itseään sitten millään. Minunkin kaltaiselle pienelle perfektionistille on helppo huomata noiden puomien avulla, kuinka hidas jalalle ja pidätteelle hevonen välillä onkaan.

Puomien jälkeen tehtiin jälleen s-kiemuraa. Teimme tätä kiemuraa aika paljon ja paljon pikkutarkemmin kuin Edin kanssa. Libre oli hyvin innostunut ja volteilla sain keskittyä että hevonen pysyy rentona ja oikeasti taipuu, puhumattakaan että voltin jälkeen suoristetaan huolellisesti ja pidetään rytmi samana jotta seuraava voltti onnistuu. Libre oli kauhean innoissaan ja otti mielellään vähän isompiakin etäisyyksiä pienille pystyille. Teimmekin aika paljon tätä kiemuraa ja vähän isommaksikin asti.


Kiemuran jälkeen jatkettiin rataan joka kulki siten, että aloitimme yksittäisellä pystyllä, jatkoimme s-kiemuralle ja siitä pitkällä lähestymisellä okserille. Okserin jälkeen suunnanmuutos pystyn ylitse ja lopuksi vielä suora linja. Ensimmäisen radan aikana Libre vähän vei ja s-kiemuralla etenkin viimeinen kaarre oli hankala. Sain myös aivan turhan kiellon suoran linjan okserille vain ja ainoastaan sen vuoksi että en tehnyt lähestyessä mitään päätöstä. (Lyhyesti siis että en vain osannut odottaa hyppyä..Murr!) Uudella yrittämällä etäisyys oli passeli mutta Libre lähti kiikuttamaan kohti seuraavaa! Otimmekin samantien linjan uusiksi.

Sitten saimmekin odotella pienen tovin kun toinen tunnilla oleva hyppäsi. Tein sinä aikana paljonpaljonPALJON siirtymisiä, joka auttoi kuin auttoikin paljon ennen viimeistä rataa. Olin siirtymiä hinkannut jo ennen ensimmäistä rataa, mikä auttoi vähän sekin kyllä. Viimeinen rata oli oikein tasainen ja siisti sekä ennen kaikkea helpon ja sujuvan tuntuinen käteen.


Lopetimme tunnin tähän. Maija sanoikin että nyt ei tarvinnut edes hypätä isoa kun sain kaiken onnistumaan näillä esteillä niin sujuvasti ja hyvin. Esteet eivät olleetkaan edes mitään isoja. Ehkä sulka päässä metrisiä? Videolta katsottuna näyttävät ainakin ihan kivan kokoisilta, ei miltään jumboesteiltä.

Kotimatkalla olin hiukan väsynyt mutta en kyllä osannut odottaakaan seuraavien päivien lihassärkyä, mikä pääsi kyllä yllättämään ihan kunnolla. Ei edes paha lihaskipu mutta sen verran kuitenkin että liikkeelle lähdettäessä tuntui vatsalihaksissa(siis mulla vai?) ja pohjelihaksissa (krhmn...pohjeläskeissä ;D ) kevyesti. Nyt on kuitenkin onnekseni niistäkin jo selvitty!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka