12/20/2014

Vastauspostaus

Vihdoin ja viimein on kysymyspostauksen vastaustenkin vuoro! Olin aika innoissani kun näin miten paljon kysymyksiä ihmiset olivat laittaneet! Kiitos ja kumarrus siis teille ja pikemmittä puheitta kysymysten pariin. Jaoin kysymykset jotenkin hevosaiheisiin sekä muihin selkeyttääkseni postausta.

Hevonen jonka haluaisit omaksesi? Miksi?
Tässä olisikin listaa. Katsoin juuri televisiosta keskiviikkona esteratsastusta ja siellä hyppäsi pitkään ihailemani Cornado, joka on Marcus Ehningin hieno kimo ratsu. Cornadossa eniten silmääni miellyttää oikeastaan lyhyesti ja ytimekkäästi kaikki. Erityisesti pidän kuitenkin hevosen pyöreästä ja norkeasta hyppytyylistä! Tässä vielä video Cornadosta ja Marcus Ehningistä radalla.

Esteet vai koulu?
Yksinkertaisesti esteet ;)

Miksi myitte Väiskin ja ostitte Edin?
Yksinkertaisesti vastaus on vain että vaikka kuinka yritin niin emme Väiskin kanssa sopineet niin hyvin yhteen kuin olisin halunnut. Lisäksi Väiski näytti enemmän innokkuutta nyt kouluratsastuksen puolelle ja olen itse enemmän este- ja kenttäratsatsastaja kuin kouluratsastaja (vaikka kentässäkin koulua tarvitaan). Näin ollen totesin fiksummaksi etsiä hevoselle ratsastajan, jolle Väiski sopii paremmin. Edi sitten tulikin pienen mutkan takaa talliimme, vaikka ajattelin mennä tämän talven läpi enimmäkseen vain Libren kanssa.
Väne Salossa vikoissa ulkokisoissa 2013

Parasta Libressä?
Sen luonne, ilme, eleet, työmotivaatio. Miten niin täydellisestä eläimestä voi sanoa yhtä parasta puolta? Jos nyt yhden kuitenkin valitsen niin ehkä parhaimmaksi sanoisin Libren työmotivaation. Sitä nimittäin herralla riittää kunhan homma pidetään koko ajan mielenkiintoisena ja vaihtelevana.

Mihin rakastuit ekana Libressä?
Koeratsastuksessa se jokin oli minulle Libren hyppy. Tunsin heti ensimmäisen hypyn jälkeen että tämä hevonen vaan on se mun juttu!

Isoin hyppäämäsi este?
135cm este on tullut joskus valmennuksessa Libren kanssa hypättyä yksittäisenä.

Pienin poni jolla olet ratsastanut? Milloin?
Pienin poni taitaa olla Kalina. Shetlanninponi, jolla joskus muutamia kertoja ratsastin (ajatella. Minä joka olen koko lapsuuteni ollut pitkä) kun olin alle 10v.

Kehityspostaus Libren kanssa?
Mielipidepostaus vahvoista kuolaimista/yms.?
Olen joskus vuonna nakki ja muusi tainnut kuolaimista mielipidepostausta raapustaa mutta hyviä ideoita! Saatan joskus ehkä toteuttaakin jos sille likenee aikaa riittämiin :)

Unelmahevonen?
Olen unelmoinut isosta ruskean kirjavasta ja lihaksikkaasta kenttäratsusta jo tovin. Sellaisesta, joka hyppäisi kuin edellä mainittu Cornado, liikkuisi kuin olympiakultaratsu Valegro ja olisi rohkea kuin leijona ;)

Libre Piikkiössä aluekilpailuissa 2013
V'mäisin pikkutamma jolla oot ratsastanu? ;)
Se pieni shettis! Tiedä kuinka monta kertaa sieltä silloin putosin! ;D

Kuka on sun paras valmennus/kisa/heppailukamu?
Tää oli helppo. Jorma Uotinen tietty!

Kommentteja projektista nimeltä K&K Eventing?;);)
Koska aloitetaan? ;);)

Kuis kulkee herra Edin kanssa?
Oikein mukavasti. Lapsi käyttäytyy kuin herrasmies ja on aina valmiina työntekoon! :)

Ratsastatko molemmat joka päivä?
Pyrin ratsastamaan molemmat päivittäin. On kuitenkin päiviä kun ei jaksa tai ehdi, jolloin voin joko juoksuttaa tai vaan antaa vapaapäivän. Annan kuitenkin itselleni harvoin tällaiseen laiskotteluun luvan! En ainakaan ilman tekosyytä.

Mitä ne syö tällä hetkellä?
Libre syö Pavon All Sportia iltaisin litran verran sekä biotiinia ja Edi syö tällä hetkellä Marstallin Westerniä iltaisin litran + lisämagnesiumia. 

Mitä niillä on päällä tällä hetkellä ulkona/sisällä?
Libre on ulkoillut nyt fleecevuorellisessa takissa tyytyväisesti. Välillä fullneck-mallisessa ja välillä vain highneck-mallissa. Tallissa emme ole takkia pukeneet kun pieni ei niissä paljoa viihdy. Edi sen sijaan nakuilee 24/7 jos kelit sallivat. Toki ratsastuksen jälkeen jos tulee hiki niin fleecevuorellinen loimi tai vohveliloimi.

Lempivarusteesi itelläsi ja hevosilla?
Oma lempparivaruste on Antareksen kypärä! Simply the best jos voin sanoa ;) Heppojen varusteista suosikiksi nousee Libren Prestigen satula ja Schockemöhlen jalustimet. 

Ensi kauden tavoitteet!! (suomeksi kai lähet mun kanssa SM-bileisiin)
Saat Ida tästä vielä postausta! Mutta pikku spoilaus että tottakai mä tulen SM-bailuihin! Tänä vuonna tullaan vaikka mikä olisi!

Ensi vuoden tavoitteet kilpakentillä?
Ylempi vastaus toimii tähänkin. Tulevaisuudessa tulossa siis postausta.

Oliko vaikea päätös myydä Väiski?
Kyllä hevosen myyminen on aina vaikea päätös vaikka totesinkin sen nyt fiksummaksi vaihtoehdoksi. Jokainen hevonen jättää kuitenkin oman jälkensä aina :)

Oletko kokenut lukion rankaksi hevosten ohella?
Kyllä tässä on ollut hyviä ja huonoja hetkiä. Nyt juuri ainakin on vähän rankkaa kun koulu syö muutamien treenien (wanhat sekä musikaaliprojekti) vuoksi aikaa myös vapaa-ajasta. Muuten koulun kanssa on pystynyt sumplimaan aika kivasti aikataulut sopivaksi. 

Libre Huittisissa aluekisoissa 2013

Unelma ammatti?
Jos siis ihan unelmasta aletaan puhua niin haluaisin päästä tallille töihin jonnekin Keski-Euroopan paikkeille. Ja oikeastaan minulla ei ole väliä, millainen työ olisi kyseessä. Voisin olla vaikka hevosenhoitaja, sillä sekin työ on hyvin antoisaa.

Ammatti, mihin haluat ja voitkin päästä?
Tämä kysymys on minulle paha, sillä totta puhuessa en tiedä mitä haluan olla sitten isona.

Lemppari jouluruoka?
Heh. Huono kysymys minulle! Olen niin huono jouluruuan ystävä että syön jouluisin jouluruokaa hyvin vähän, jos ollenkaan. Kalaa syön kuitenkin jonkun verran. Meillä äiti tekee aina lohta, jota syön ihan mielelläni.

Parasta joulussa?
Parasta nyt varmaan on sitten lahjat. Niiden saaminen sekä niiden antaminen. Olin käyttänyt muutaman kaverini joululahjoihin aikaa ja ajatusta jatuskin maltoin odottaa että saan ne heille antaa :)

Seurusteletko?
En

Mikä oli sun keskiarvo kun lähdit peruskoulun ysiltä?
Keskiarvo oli aika tasan tarkkaan kasin kun yläasteelta pääsin.

Mitä toivot joululahjaksi?
En oikeastaan toivonut mitään lahjaksi mutta yksi asia, jonka oikeasti tarvitsisin olisi uusi kalenteri.

Tänne loppuun haluan vielä kiittää kaikkia kysymyksen lähettäneitä! Oli kiva kirjoittaa tätäkin postausta kun oli paljon kivoja kysymyksiä joihin vastailla :)

2 kommenttia:

 1. Asiaa! Mut vitsi sun ruunat on kovia poikia! Jos mä olisin laittamassa nyt nollakeleillä Mailista ulos nakuna tai ees fleecevuorellisessa highneckissä niin se varmaan kiipeäis mun syliin :D kröhkröh fullneck toppis ollut varmaan jo kuukauden päivät.. Mut se nyt onki semmone ihme säälittävä nössykkä! :D
  Mut hey just hienoja vastauksia! Kuolasin vähän läppärille ku katoin tota Marcus Ehningin hevosta.. Oijoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. He on kovia poikia :D Edi nyt ei oo edes klipattu vielä niin antaa hänen nautiskella turkistaan! Ja oijjoij mä kuolaan joka kerta lammikon läppärini näppäimistölle kun näen Cornadon ;D

   Poista

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka