1/20/2015

Aluevalkkujen toinen päivä

Vihdoin ja viimein sain aikaiseksi kirjoittaa vielä aluevalmennusten toisestakin päivästä! Sunnuntaina jatkoimme taas Wanhassa maneesissa ja tällä kertaa vuorossa oli esteitä ja kavaletteja. Maneesiin oli rakennettu pieni kolmen esteen innarijumppa sekä siitä lyhyt kolme askelta okserille sekä paljon kavaletteja.

Aloitimme tekemällä alkuun ravipuomeja ilman jalustimia ja tarkoituksena oli lauantain koulutuntia hyödyntäen saada hevoset taipumaan tasaisesti molempiin suuntiin rehellisesti ja pehmeästi. Libre oli todella väsyneen oloinen mutta jäkitteli siltikin vähäsen vastaan taivutuksissa.

Jatkoimme sitten laukassa vielä ilman jalustimia ja siirryimme kavaleteille, joita oli asetettu maneesiin siten että päädyssä oli kaarevalla uralla yhdet, joiden väliin ratsastettiin neljää tai viittä askelta. Tämän jälkeen tehtiin voltti oikealle, kavaletti, voltti vasemmalle ja kavaletti. Libre oli aika jalalla ratsastettavissa mutta teki silti ihan ok kaikki tehtävät. Voltteja tosin sain harrastaa vähän enemmän kuin yhden, jotta sain hevosta pehmeämmäksi kyljestään ja vieläkin paremmin taipumaan oikealle.


Sitten saimme ottaa vihdoin jalustimet jalkaan ja otimme jumppalinjan mukaan tehtävään. Teimme ensin kavaletit toisinpäin ja nyt päädyssä olevien väliin viisi laukkaa, jonka jälkeen käännyimme vasemmalle. Toisin sanoen kaarroimme siis tiukasti seinää kohti. Tämän jälkeen tulimme uudestaan kavaletti-voltti- kavaletti ja lopuksi vielä jumppasarja. Ekalla kerralla tuo kaarre viiden laukan kavalettien jälkeen meni ihan räpeltäen mutta seuraavilla kerroilla suoriuduimme jo oikeastaan ihan mallikkaasti. Jumppasarjaa nostettiin aina välillä ja lopuksi sillä olikin korkeutta varmaan sen 110cm.

Viimeiseltä videopätkältä näkee että en meinannut millään päästä okserilla hyppyihin mukaan. Väli okserille oli meille ainakin hiukan lyhyt ja ohjasi hevosta hyppäämään paljon enemmän ylöspäin kuin mitä Libre normaalisti hyppää. Jokainen hyppy tuntui hyvältä ja pyöreältä mutta aina vaan yhtä uudelta ja siltä että miten hitossa täällä pysytään!

Korjasin loppuun vielä pelkkää jumppalinjaa pari kertaa ja sain muutaman kerran ihan siedettäviä esityksiä itseltäni esteen päällä mutta työtä se vaati ja paljon että en jäänyt ihan tolkuttomasti hypyssä jälkeen! Libre oli todella väsähtäneen oloinen mutta jaksoi silti koko tunnin todella reippaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risuja ja ruusuja, kysymyksiä sun muita reippaasti vain tulemaan! :)
Ethän kirjoita samaa viestiä kahdesti, sillä kommenttisi kiertää ennen julkaisua silmieni alta jolloin pystyn valvomaan ettei blogiin tulisi epäasiallisia kommentteja.
-Milka